spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Primarul Pavăl atacat din cauza copacilor tăiați: “N-aveai decât să tai copacii din ograda mămicuței tale!”

spot_imgspot_img
- Advertisement -
DERANJAT… Scriitorul vasluian Daniel Grosu a răbufnit pe Facebook. Acesta a scris un mesaj în care și-a arătat nemulțumirea față de tăierea copacilor, din ultima perioadă.

NEMULȚUMIRI… Scriitorul Daniel Grosu sare la gâtul primarului Vasile Pavăl. Acesta îl consideră vinovat de faptul că, în ultimul timp, au fost tăiați mai mulți copaci care țineau umbră. “Nu credeam că poate exista un primar mai jalnic și mai caraghios ca Victor Cristea. (…) După ce a stricat fostul părculeț de joacă din spatele Metro Pizza și a făcut altul – execuție care cam depășește anul de la începere, dar ce să-i facem, oamenii se mișcă și ei aidoma neuronului singuratic! – primarul a mai luat o decizie: să taie cîțiva copaci. N-aveai decât să tai copacii din ograda mămicuței tale!”, a scris pe Facebook scriitorul Daniel Grosu. Nu este însă singurul vasluian nemulțumit că în oraș au fost tăiați mai mulți copaci. “Exceptând unul dintre copacii tăiați, care era bătrân și avea și crengi uscate, ceilalți doi erau copaci tineri, care nu prezentau niciun risc și ajutau mult pe vremea asta caniculară. Am senzația că mai au de tăiat, nu vor să spună. Bineînțeles că în loc nu se plantează nimic altceva. Mă poate îndruma cineva, se poate face ceva pentru a-i opri să taie în continuare?”, a scris pe un grup de Facebook o vasluiancă. Viceprimarul Lucian Braniște, inginer silvic de profesie, a explicat, zilele trecute, că vasluienii trebuie să înțeleagă că sunt cazuri în care se impune tăierea copacilor. “Am văzut că este în mediul online o întreagă dezbatere pe seama copacilor tăiați sau toaletați. Cu trecerea anilor, ei se depreciază, se usucă, apare putregaiul… Astfel de copaci pot pune în pericol atât bunurile materiale, cât și siguranța oamenilor. Spre exemplu, am fost azi și am văzut un nuc aplecat peste gardul unui parc de joacă. Sfidează legile fizicii, centrul lui de greutate este în afara punctului de sprijinire… Noi tăiem un copac, dar punem doi… Aducem arțar, paltin, arbori care nu ne creează probleme”, a explicat viceprimarul Braniște.

Scriitorul vasluian Daniel Grosu a răbufnit pe Facebook. Acesta a scris un mesaj în care și-a arătat nemulțumirea față de copacii tăiați în ultimul timp în oraș: “Nu credeam că poate exista un primar mai jalnic și mai caraghios ca Victor Cristea. Dar, prin simpla existență și alambicatele-i acțiuni, mă contrazice Vasile Pavăl, ciudatul primar al Vasluiului. Ce idei năstrușnice i-a fătat neuronul din dotare: după ce a stricat fostul părculeț de joacă din spatele Metro Pizza și a făcut altul – execuție care cam depășește anul de la începere, dar ce să-i facem, oamenii se mișcă și ei aidoma neuronului singuratic! – primarul a mai luat o decizie: să taie cîțiva copaci! Asta, probabil, ca să fie vizibilitate asupra terenului de basket. Păi poate o să-l inviți și pe președintele Johannis la o oină, primarule! E zăpușeală. Nu toți avem bani de cumpărat aparate de aer condiționat, nu toți ne lăfăim în huzur, ca oamenii aserviți și invitați de-a pururi la mese deja puse! Dumneata, în marea ta nesimțire, ne lipsești de umbră!”, a scris pe Facebook scriitorul Daniel Grosu.

Subiectul tăierii copacilor îi împarte pe vasluieni în două tabere

Discuții pe seama acestui subiect există și pe grupurile de Facebook din Vaslui. O vasluiancă nemulțumită că a fost tăiat un copac crescut lângă bloc a publicat, zilele trecute, un filmuleț în care se vedea o parte din operațiunea tăierii: “Filmat în urma cu câteva minute, la ora 7:20, luni, 04.07.2022. E normal sa facă asemenea gălăgie înainte de ora 8? Vă rog să mă îndrumați, dacă știți, unde ar trebui făcută plângere pentru tăierea în mod nejustificat a copacilor? Este deja al treilea copac pe care îl taie. În primăvară, înainte să înceapă să construiască parcul, au mai tăiat doi pe motiv că îi încurcă la construcția gardului, gard pe care până la urmă l-au mutat mai în față și la care nu i-ar mai fi încurcat dacă respectau din prima distanța legală până la bloc (a fost făcută plângere pentru asta, de către toți vecinii). Exceptând unul dintre copacii tăiați, care era bătrân și avea și crengi uscate, ceilalți doi erau copaci tineri, care nu prezentau niciun risc și ajutau mult pe vremea asta caniculară. Am senzația că mai au de tăiat, nu vor să spună. Bineînțeles că în loc nu se plantează nimic altceva. Mă poate îndruma cineva, se poate face ceva pentru a-i opri să taie în continuare?”, a scris pe Facebook o vasluiancă. Reacțiile vasluienilor la această postare au fost diferite, unii i-au dat dreptate femeii nemulțumite, iar alții au criticat-o. Iată câteva dintre comentariile publicate în mediul online: “Curios ar fi dacă primesc aprobare și pentru nuc, acesta fiind protejat de lege”; “Și mie îmi place umbra unui copac, dar dacă este crescut într-un loc unde va crea un pericol (loc de joacă, parcare) mai bine îl tăiem”; “Asta face Pavăl de când este primar, taie toți copacii din oraș aiurea, are boală pe copaci, îi taie și îi dă la puturoși”, “Dacă vine furtuna și cade pe ceva, de ce nu i-a tăiat. Acum, că îi taie, fac oamenii zarvă, deci rău că îi taie, rău că nu îi taie. Pe om n-ai să îl mulțumești niciodată”; “Ce te-a deranjat: că te-a trezit din somn sau că taie copacii? Că nu am înțeles. Ba e gălăgie, ba nu sunt copaci. Care e problema?”, “Și eu aș vrea să fac o reclamație: au tăiat doi tei de 40 ani, dar asociația, locatarii ce fac? Cum să tai arbori care dau oxigen, umbră?”.

Viceprimarul Braniște: “oamenii confundă arborii ornamentali cu pomii fructiferi”

Lucian Braniște

Viceprimarul Braniște, inginer silvic de profesie, a explicat, zilele trecute, că oamenii trebuie să înțeleagă că anumiți copaci sunt tăiați ca să se evite evenimente nefericite: “Sunt multe solicitări de toaletări de arbori aflați la o vârstă înaintată. Cunosc acest domeniu, sunt inginer silvic și trebuie să vă spun un lucru: cu trecerea anilor, ei se depreciază, se usucă, apare putregaiul… Astfel de copaci pot pune în pericol atât bunurile materiale, cât și siguranța oamenilor. Ați văzut ce se întâmplă cu astfel de copaci atunci când sunt vijelii, se rup, cap pe mașini… Oamenii confundă arborii ornamentali, care au un rol important într-o zonă de recreere, cu pomii fructiferi. Un cireș, un corcoduș, un vișin sau un nuc crescut în fața blocului poate crea probleme. Spre exemplu, am fost azi și am văzut un nuc aplecat peste gardul unui parc de joacă. Sfidează legile fizicii, centrul lui de greutate este în afara punctului de sprijinire… Prunele, cireșele, corcodușele sunt fructe perisabile, cad pe pământ, se strică, se adună muște, apare un miros destul de urât, adică se creează un disconfort. Tăiem un copac, dar punem doi… Aducem arțar, paltin, arbori care nu ne creează probleme. Trebuie să avem înțelegere, că nu cresc deodată la 20 metri”, a explicat viceprimarul Braniște.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

 1. Am reclamat la primărie că au distrus un copac prin asa zisa” toaletare” și drept răspuns am primit ironic intrebarea”Dar ce ,dnă,nu mai aveți de unde mânca cireșe?”și au mai tăiat o ramură!

 2. Ati auzit voi de acest mare scriitor vasluian ca a facut ceva pentru acest oras ca sa-l facem cetatean de onoare pentru contributia lui in folosul comunitatii.

 3. Braniste to the rescue! El salveaza din nou situatia in ochii VRN…e jalnic cand presa face troc si pregatesc primari afoni si incopetenti…auzi, inginer silvic care pune 2 in loc…pe langa locatia specificata de colegu’ mai sus putem da exemple clare de copaci tineri sanatosi in tot Brodocul si mai grav si in oras pe strada Podurilor unde prea profesionistii timisoreni si locali au decis (si decid cu mult prea multa usurinta in continuare) sa taie pentru ca era mult prea convenabil sa treaca pe acolo cu reteaua. Sunt curios, de vreo 2 ani..l-a vazut careva pe Paval sa mearga la pas pe lucrari? il trimite pe pluta asta silvicol (captain planet) cu masina sa treaca repede fugitiv  si VRN il scoate mare candidat pnlist la urmatoarele. Va doresc faliment agresiv doar pentru etica de care dati dovada VRN!
  PS: regret ca am dat click pe voi…acesta este un pamflet ..tratati-l ca atare..sau nu

  • Da uăi, că după mintea ta cea creață , instalațiile electrice se pun în pământ după forma rădăcinilor la copaci! Unde ai terminat studiile? La Negrești?

 4. Așa au făcut și pe Str.Traian!
  Au tăiat 2 copaci mari, sănătoși, falnici, din față de la Recumed și AlfaBank!
  Am intrebat și eu la Protecția Mediului, Garda de Mediu ce se întâmplă???
  Răspunsul a fost că au aprobare de la ei….Construiesc o stație de autobuz acolo și copacii încurcau ….traficul!

 5. Pavăl și Braniște, niște idioți
  Pavăl va fugi sub umbrela pădurarului Braniște care ar ști că pădurea se curăță pentru că altfel se usucă.
  Dar…prea vă bateți joc de oamenii ăștia blânzi din Vaslui.
  Hai, fuga după bani și onoruri, fuga, fuga.
  Incompetenților !!!

 6. or fi unii vaiiiiiiiiiii ecologisti dar cind au cazut copacii peste masinile concetatenilor nostri , cum ramane. Vasluiul are atitea locuri frumoase, cu umbra suficienta ,,, unde se pot scrie toate amintirile rele sau bune…
  sint copacei de vinzare… i l cumperi si ti l pui linga birou, pat, etc,,,
  Inca trebuiesc taiati multi copaci, care abia mai stau in citeva radacini … O zi cu umbrelute

  • Ești habarnist rău, dacă debitezi asemenea prostii colosale și te interesează doar mașinile și” amintirile scrise” ,.Ha, ha, ha, multă prostie pe metru pătrat! Nu poți să stai doar intre betoane…pe canicula asta. Copacii ajută la multe , nu fac doar umbră! Dar de unde să știe toți…P….știi.

   • Da’ ți-a zis măta aia proastă ca o sa taie toți copacii din Vaslui? Iaca de asta moare câinele de drum lung și prostul de grija altuia! Că s-a trezit din noaptea minții un scriitor , nebăgat în seamă, si ca sa iasă din anonimat, a presimțit in urină că e mare arhitect urban si le stie el pe toate. In consecință a postat fraierul pe Face-n-buci că-i supărat foc pe Pavel că defriseaza tot orașul.

 7. Copacul ar sfida legile fizicii dacă nu ar fi înrădăcinat, dacă ar pluti! Ce tot spui acolo, Braniște? Oricum, pentru blocarea proiectelor în Consiliul local, voi și usereul v-ați tăiat craca.

 8. „Taiem un copac, punem doi in loc”. Ce gluma buna! Viceprimarul poate n-a fost pe teren. De obicei dupa ce se taie un copac, nu se mai pune nimic in loc. Poate ii intreaba pe baietii din Timisoara care schimba conductele cati copaci au taiat si cati au pus in loc? Intre blocuri pe Racovita s-au taiat cel putin 15 copaci ca sa se schimbe conductele. De plantat ceva in loc nici nu putem vorbi de asa ceva. Toata zona e lasata in bataie de joc fiind acoperita de pietre de 1 an si ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.