spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

PRIMARUL PAVÃL: „CUMPÃRÃM ACTIUNILE DE LA FC VASLUI!”

- Advertisement -

PROPUNERE Edilul Vasluiului, Vasile Pavãl, a anuntat ieri, în sedinta Consiliului Local, cã îl asteaptã pe actionarul majoritar de la Sporting Club, Ciprian Damian, sã prezinte o propunere pentru vânzarea pachetului de actiuni de la societatea care detine FC Vaslui. Damian a trimis o informare cãtre Consiliul Local, în care spune cã ar fi dispus sã vândã pachetul de actiuni detinut de el, cele 84 de procente, iar CL Vaslui are drept de preemptiune în acest caz, ca asociat în aceastã societate. „Sporting Club Vaslui s-a format prin asociere, în 2005. E pãcat sã pierdem FC Vaslui, dar eforturile trebuie fãcute în cunostintã de cauzã. Pe o situatie neclarã, nu pot merge spre un punct de vedere. Nu am toate informatiile nici eu! Dupã ce vin informatiile despre situatia financiarã, vom decide soarta. La societatea Sporting Club nu a intervenit Executivul, nici nu avea capacitatea, noi ne-am onorat partea de cheltuieli cu baza sportivã si stadionul. Pânã nu vedem documentele nu putem decide. Ne dorim ca FC Vaslui sã rãmânã un brand, asta este dorinta mea ca om si ca primar al orasului. Dacã va dori sã vândã, vom rãscoli prin buget, sã vedem de unde scoatem bani, nu lãsãm sã disparã brandul orasului”, a spus Pavãl. CL Vaslui îi va face o invitatie presedintelui CA de la Sporting Club, în zilele urmãtoare, pentru a participa la o sedintã, în care sã explice care sunt pretentiile sale financiare si sã prezinte situatia financiarã exactã a clubului de fotbal. Tot ieri, consilierul Juverdeanu, reprezentantul CL Vaslui în Adunarea Generalã a Actionarilor de la Sporting Club, a anuntat cã îsi dã demisia din aceastã calitate. „Am încercat mai bine de un an sã discut cu presedintele Ciprian Damian, dar nu am reusit. Nu am stiut niciodatã ce se petrece acolo, nu m-a chemat la nicio sedintã”, a recunoscut Juverdeanu, în fata consilierilor locali.

Actionarul majoritar de la Sporting Club a trimis cãtre Consiliul Local o informare prin care anuntã CL Vaslui despre faptul cã are drept de preemptiune pentru actiunile la FC Vaslui, pe care intentioneazã sã le scoatã la vânzare. Ciprian Damian a propus ca institutia Consiliului Local sã rãmânã cu procentul detinut actualmente la aceastã societate, 16%, iar orice demers ulterior sã se facã prin Consiliul de Administratie de la aceastã societate, a anuntat, ieri, secretarul orasului, Eduard Lãcãtusu. Acesta a anuntat si cã Adrian Juverdeanu, consilierul care reprezenta Consiliul Local în aceastã societate, a decis sã demisioneze din calitatea de membru în AGA. „Timp de aproape un an si jumãtate cât am fost în Adunarea Generalã a Actionarilor la Sporting Club nu am fost anuntat niciodatã sã particip la vreo sedintã. Am încercat sã discut cu presedintele Damian, dar niciodatã nu am reusit. De fiecare datã mi s-a spus cã voi fi anuntat când vor fi sedinte. Nu am vãzut niciun document contabil de acolo, nu stim care este situatia financiarã a clubului, poate ar trebui noi, Consiliul Local sau domnul secretar, sã facem o adresã oficialã, sã ne dãm seama ce este cu acest club. Eu unul, personal, nu am aflat nimic, nu am mers la nicio sedintã. Nu stim nimic despre ce este acolo. Mi se pare cã la aceastã societate nu se întâmplã lucrurile în mod legal, dar asta din auzite. Am fost împiedicat sã îmi fac datoria, în acest an si jumãtate, nu s-a colaborat deloc cu noi. Am cererea de demisie, o voi depune la registraturã când ies din sedintã, sunt obligat sã o fac, nu se mai poate. Nu mai reprezint Consiliul Local în AGA de la Sporting Club, poate altul reuseste mai mult decât mine”, a spus Juverdeanu, vizibil supãrat. În ianuarie a.c., acelasi consilier recunostea, pentru prima datã, cã nu era informat deloc de Damian despre situatia de la societatea care se ocupã de destinele echipei de fotbal FC Vaslui. „De douã ori am fost la club în viata mea, desi sunt în AGA. Prima datã am fost în 2012, când am fost numit ca reprezentant al CL. Acolo am stat de vorbã cu secretara, care si-a notat telefonul meu si mi-a spus cã atunci când va fi o sedintã AGA voi fi anuntat. Niciodatã nu am fost chemat. N-am fost la nicio sedintã si n-am semnat nici vreo ordine de zi. În 2013 am vorbit o singurã datã cu acest domn Damian, la început, si mi-a transmis cã voi fi chemat când va fi cazul. De atunci nu m-a mai cãutat nimeni, nu mi s-a adus la cunostintã de vreo sedintã si nici nu s-a initiat în CL vreo hotãrâre în ceea ce priveste problemele clubului”, spune Juverdeanu. Dupã câteva luni de gândire, a decis sã demisioneze din aceastã functie.

Consilierii locali au luat foc si cer explicatii de la actionarul majoritar

„Suntem pusi practic în fata unui fapt împlinit. Desi avem aceastã micã minã de aur, care este FC Vaslui, nu am investit deloc în ea. Cred cã ar trebui sã ne adunãm toti cei interesati, poate reusim sã ajungem la o solutie”, a explicat consilierul Alexandru Volocaru, în fata acestei situatii de crizã. Acesta a continuat: „Ceea ce spuneti dvs, dle Juverdeanu, este foarte grav. Spuneti cã de un an jumãtate nu ati reusit sã luati legãtura cu ei si nouã nu ne-ati spus nimic. În presã se scriu foarte multe, ceea ce mã intereseazã este cã noi, dupa o perioadã în care am fost apreciati în toatã tara pentru ceva, trebuie sã renuntãm la acest ceva. Problema mea este cã pierdem o mare bilã albã, care era FC Vaslui. Dacã ni se spunea cã nu se întâmplã nimic acolo, noi de unde sã stim cã nu aveti acces cãtre ei?”. Fostul viceprimar al Vasluiului, Valeriu Caragatã, a recunoscut cã situatia de la echipa de fotbal fanion a judetului este grea. „Aceastã echipã ne-a oferit satisfactie, nimeni nu a bãnuit pânã acum 1-2 luni cã acest club va ajunge aici. Am fost notificati si întrebati despre vinderea unui pachet de actiuni, deci e clar cã existã riscul ca acest club sã disparã. Dacã dorim sã salvãm clubul, va trebui sã fim în cunostintã de cauzã. O reactie poate veni din partea presedintelui clubului sau a directorului financiar. Trebuie o analizã cât se poate de repede, sã vedem dacã mai putem mentine echipa”, a spus Caragatã.

Secretarul Eduard Lãcãtusu a explicat situatia în care se aflã Consiliul Local: „Trebuie un proiect de hotãrâre de Consiliu Local sã decidem dacã vom cumpãra sau nu pachetul de actiuni. Putem face o adresã, sã ni se acorde un termen de gratie ca sã luãm o decizie în cunostintã de cauzã”. Presedintele de sedintã a anuntat cã, în câteva zile, imediat dupã Paste, se va face o adresã cãtre Sporting Club, prin care se vor solicita informatii financiare, în functie de care se va lua o hotãrâre. În plus, presedintele CA de la Sporting Club va fi chemat la prima sedintã a Consiliului Local, pentru a-si expune pretentiile financiare. Dacã ar fi sã-si respecte cuvântul dat, cum cã va vinde actiunile la club pe aceiasi bani cu care a primit aceste actiuni, ar însemna ca oferta cãtre CL Vaslui sã fie de 800 si ceva de milioane de lei vechi, însã este greu de crezut cã va avea curajul sã fie atât de corect.

Primarul Vasile Pavãl este decis sã nu lase echipa: „Ca primar si ca om, sunt alãturi de FC Vaslui!”

Vasile Pavãl, primarul Vasluiului, cel care a mers alãturi de echipa judetului peste tot în Europa, fiind un fan înfocat al „galben-verzilor”, crede cã se va gãsi o situatie de rezolvare. „Sporting Club s-a format prin asociere, noi avem acolo 16%, FC Vaslui este un club de fotbal pe care aceastã societate îl administreazã. E pãcat sã pierdem aceastã echipã, dar eforturile trebuiesc fãcute în cunostintã de cauzã. Pe o situatie neclarã nu pot sã-mi exprim un punct de vedere. Nu am toate informatiile nici eu. Sã vedem situatia financiarã de acolo, sã discutãm cu actionarul majoritar, dupã ce vin informatiile vom decide ce avem de fãcut pe mai departe. În ceea ce priveste activitatea fotbalisticã, mi-am realizat sarcinile. Baza sportivã este publicã, nu apartine niciunui actionariat, ne-am achitat de toate cheltuielile. În ceea ce priveste societatea Sporting Club, aceasta s-a înfiintat în 2005, nu a intervenit Executivul în ea, nici nu avea capacitatea sã o facã. Pânã nu vedem documentele, nu putem decide. Sã vinã în fata Consiliului Local actionarul majoritar, sã ne prezinte situatia financiarã, dupã care vom lua o decizie. Oriunde am mers în Europa, printre alte probleme am discutat mereu despre FC Vaslui, este un brand al orasului si judetului Vaslui. Ne dorim ca FC Vaslui sã rãmânã un brand si de aceea anunt cã, dacã va fi nevoie sã cumpãrãm actiunile o vom face, vom rãscoli prin buget si vom vedea cum vom achita pachetul de actiuni. Sunt, ca om si ca primar, alãturi de echipa FC Vaslui si nu voi fugi de responsabilitatea care îmi revine fatã de aceastã echipã, la care tin foarte mult, ca mii de alti suporteri din judet”, a spus primarul Vasile Pavãl. În aceastã perioadã, când se pune problema licentierii clubului, ar fi nevoie de 300.000 de euro, bani care ar însemna un ajutor nesperat pentru echipã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.