-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

Primarul Pavăl, reuniune de urgență cu aleșii locali pentru prelungirea mandatului CA al Transurb, dar s-a lovit de refuzul majorității

- Advertisement -
SOLUȚIE PROPUSĂ… Liberalii au vrut să propună persoane noi pentru a asigura interimatul Consiliului de Administrație din cadrul Transurb, însă secretarul municipiului i-a atenționat că nu va semna hotărârea.

ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ… Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, i-a convocat, ieri, de urgență pe consilierii locali. Motivul: prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație (CA) din cadrul societății de transport public local Transurb. Acesta și-a motivat propunerea prin faptul că cei cinci membri “sunt de acolo, cunosc activitatea societății și îndeplineasc condițiile legale de provizorat”. Tot edilul a explicat și graba adoptării unui astfel de document: “am spus să nu avem o perioadă de timp în care Transurb să nu aibă organ de conducere colectiv, respectiv un Consiliu de Administrație care are responsabilitatea coordonării activității și care gestionează capitalul Consiliului Local”. Propunerea primarului nu a fost pe placul liberalilor și a USR-iștilor. Deputatul Tudor Polak a criticat propunerea primarului de a prelungi mandatele membrilor Consiliului de Administrație din cadrul Transurb. “Primăria pare totuși că s-a atașat de administrația-dezastru și se face că nu vede. Noi, însă, vedem că transportul vasluian a devenit bătaia de joc a decidenților locali, care îi vor în funcții pe aceiași incompetenți”, a transmis ieri, imediat după ședința de Consiliu Local, Tudor Polak, președintele organizației municipale PNL Vaslui.

Ședința de ieri a început cu câteva explicații date de primarul Vasile Pavăl: “vreau să vă informez despre punctul trecut pe ordinea de zi, mai exact despre acțiunile ce trebuie întreprinse în perioada următoare. S-a ajuns la finalul unui mandat de patru ani a unui Consiliu de Administrație de la o societate, unde Consiliu Local este unic acționar. Suntem acum în prima fază, aceea de a nominaliza un nou consiliu de administrație până la definitivarea lucrărilor comisiei de selecție. Vreau să vă informez că nu am putut să pun pe ordinea de zi și a doua problemă, pentru că Instituția Prefectului Vaslui ne-a trimis o adresă prin care informează că hotărârea prin care s-a actualizat comisia de selecție este nestatutară și ne solicită ca, în zece zile de la primirea documentului, să o modificăm și să o așezăm în cadrul legal. Din aceste considerente, neavând comisia legal constituită, nu am putut să declanșăm procedura de selecție, deci cele două puncte vor urma în perioada imediat următoare. Legat de primul punct, am luat act de faptul că în data de 18 aprilie Consiliul de Administrație din cadrul Transurb și-a încetat activitatea prin îndeplinirea mandatului de patru ani. Astăzi este prima zi și am spus să nu avem o perioadă de timp în care Transurb să nu aibă organ de conducere colectiv, respectiv un Consiliu de Administrație care are responsabilitatea coordonării activității și care gestionează capitalul Consiliului Local. Din practică, din ceea ce ne-am consultat și din documentele studiate, eu, în calitate de primar al municipiului Vaslui și responsabil al serviciilor publice, după Codul Administrativ, am hotărât că decizia cea mai corectă e ca actualul Consiliu de Administrație să-și continue activitatea, timp în care comisia va lucra și va veni cu propuneri de noi membri, care doresc și îndeplinesc condițiile să vină în fața dumneavoastră și să decideți ca atare. Spun acest lucru dintr-un considerent important: în perioada de provizorat, CA-ul are aceleași responsabilități ca și într-o perioadă normală și firească, conduce activitatea societății”, a explicat primarul Vasile Pavăl.

Valentin Dragomir: “Nu pot fi de acord cu membrii CA care vin aici și spun că ei nu sunt obligați să vină în fața Consiliului Local”

Valentin Dragomir

Consilierul liberal Valentin Dragomir i-a reproșat secretarului municipiului Vaslui că trebuia găsită o soluție înainte de expirarea mandatelor membrilor CA: “Ieri (n.r. luni, 18 aprilie), la ce oră ați aflat, domnule secretar, că încetează mandatele membrilor Consiliului de Administrație la Transurb? Dacă știam cu o lună înainte, poate solicitam și altora să-și depună dosarele. Ce se întâmplă dacă actualul Consiliu de Administrație, prin absurd, nu vrea să meargă mai departe? Cum procedăm? Eu am să votez împotriva propunerii de prelungire a mandatelor actualilor membri CA și am să spun de ce. Nu pot fi de acord cu membri CA care spun că ei nu sunt obligați să vină în fața Consiliului Local. Unul dintre membrii CA Transurb a spus că dacă el vrea vine în Consiliu Local, dacă nu, nu vine! Nu pot vota așa ceva. Poate persoana respectivă vrea acum să se ducă în altă parte. Stimații membrii ai CA Transurb ne-au vorbit de parcă noi eram obligați să ne achităm de tot felul de sarcini, iar ei, dacă vor, vin în fața noastră, dacă nu vor, nu vin. Trebuia găsită o soluție mai din timp, nu să fim puși în fața faptului împlinit”, a spus consilierul liberal.

Alexandru Barbu, către Dragomir: “justificarea dumneavoastră privind votul împotrivă e una puerilă și îi jignește pe vasluieni”

Alexandru Barbu

Consilierul PSD Alexandru Barbu i-a răspuns liberalului cu un atac: “Am fost în termen. Faptul că a fost o bâlbăială legislativă, faptul că a existat o anumită incoerență datorată, în primul rând, modificărilor aduse de dumneavostră regulamentului, eu pot să spun că mă declar mulțumit pentru că am respectat termenele legale. În privința termenului de 18 aprilie, se știa, domnule Dragomir, că expiră mandatele, iar dumneavoastră trebuie să vă pregătiți daravelele, haideți să nu fim copii. Pe de altă parte, justificarea dumneavoastră privind votul împotrivă e una puerilă și îi jignește pe vasluieni, care au dreptul la un serviciu de transport public funcțional. Iar faptul că dumneavoastră nu vreți, ca prin votul dumneavostră să asigurați continuitate acestui serviciu funcțional din cauza unor chestiuni legate de orgoliu sau de faptul că un membru al CA nu v-a adus osanale, măcar încercați să aveți o atitudine respectuasă față de vasluieni, care sunt beneficiarii acestui serviciu asigurat de Consiliul Local”, a spus consilierul PSD.

Mitică Jora: “aceeași legislație spune că acționarul la stat, prin autoritatea publică tutelară, va putea prezenta în Adunarea Generală a Acționarilor propuneri de candidați”

Mitică Jora

Primarul Vasile Pavăl a ținut să clarifice lucrurile: “Dați-mi voie să completez o chestiune, că s-a spus în cadrul acestei ședințe că ne puteam pregăti din timp pentru situația în care am ajuns azi. Legislația spune că procedura de selecție se declanșează prin grija autorității publice tutelare în termen de 45 de zile de la vacantare. Nu puteam declanșa procedurile de selecție cu o lună înainte de a fi posturile libere. Ieri s-au vacantat, azi poate începe procedura. A doua chestiune: se știa că pe 18 aprilie se termină mandatele membrilor CA Transurb”, a spus primarul municipiului Vaslui. Consilierul Mitică Jora a explicat, în schimb, că în opinia sa în această etapă se pot face propuneri de noi membri CA: “Eu sunt cu domnul primar, dar aceeași legislație spune că acționarul la stat, prin autoritatea publică tutelară, va putea prezenta în Adunarea Generală a Acționarilor propuneri de candidați. Eu cred că ne aflăm în această fază, de prezentare a unor candidați într-un provizorat. Acum, dacă domnul Dragomir s-a pronunțat că votează împotrivă, mă pronunț și eu că votez împotrivă. Știm și rapoartele de audit din acești ani, știm și faptul că nu s-au implementat măsurile solicitate, au fost abateri”, a spus consilierul Mitică Jora.

Leonard Negruți: “Domnule Jora, eu sunt siderat de aberțiile pe care le scoateți”

Leonard Negruți

Nici Mitică Jora nu a scăpat de atacul social-democraților. De data aceasta, replica a fost dată de Leonard Negruți. “Domnule Jora, eu sunt siderat de aberțiile pe care le scoateți pentru că îmi amintesc că dumneavoastră ați venit cu cinci nume în Consiliul Local Vaslui pentru mandatele de la Goscom. Deși atunci aveam o comisie de selecție care era funcțională, nu i-ați trecut prin acea comisie. Doar i-ați numit, acum ați venit și ne-ați citit dintr-un articol care spune că trebuie trecuți prin comisie. Dacă îmi aduc eu bine aminte, acele persoane nu aveau nici măcar cazierele judiciare depuse, adică s-au făcut multe ilegalități. Când o să începeți să guvernați pentru vasluieni pentru că așa ceva nu mai poate continua? Ceea ce vi se cere acum este acordarea acelei perioade de provizoriat, timp de patru luni de zile. Știam că urmează la fiecare reînnoirea mandatelor”, a spus Leonard Negruți. “Nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Tocmai pentru că îmi pasă de vasluieni și tocmai pentru că vrem să conducem pentru vasluieni, din acest motiv eu nu voi vota actualul consiliu de administrație pentru încă patru luni”, a concluzionat Valentin Dragomir.

Cătălin Mîndru: “Românul spune «boală lungă, moarte sigur㻓

Cătălin Mîndru

Și consilierii de la USR s-au pronunțat împotriva propunerii primarului de a prelungi mandatele actualilor membri ai Consiliului de Administrație: “Săptămâna Mare a început cu o veste bună pentru vasluieni și anume încetarea mandatelor administratorilor de la societatea Transurb și cred că așa trebuie să rămână, o veste bună și nu una mai puțin plăcută, dacă vom aproba această prelungire. Românul spune <boală lungă, moarte sigură>. Cred că este momentul cel mai potrivit să intervenim în managementul acestei societăți cu numirea unor administratori noi, nu dintre cei care au fost până acum pentru că oricum cu această situație societatea se va întâlni peste cinci sau șase luni, când comisia va aduce în fața CL-ului lista scurtă și noi vom numi atunci administratori finali. Deci, perioada aceasta de început a unor administratori oricum va fi peste cinci-șase luni și atunci ce rost mai are să lungim perioada aceasta de boală. Motivele sunt discutate peste tot, nu cred că este cazul să dăm provizorat vreunui membru care a avut până acum mandat la Transurb. Susținem numirea unor administratori noi”, a spus viceprimarul Mîndru.

Primarul Pavăl, către consilierii care s-au opus propunerii sale: “Deci dumneavoastră decideți, da? Și primarul răspunde”

Vasile Pavăl

Refuzul consilierilor PNL și USR, de a respinge propunerea de prelungire a mandatelor membrilor CA, nu a picat deloc bine primarului. Acesta a făcut, totodată, și o referire la reacția deputatului Tudor Polak, după ce unul dintre microbuzele Transurb au luat foc (n.r. Tudor Polak: “Ani de zile, managementul defectuos al companiei de transport public local Transurb a fost girat de primarul vasluian Pavăl”): “Nu am văzut, în ultima perioadă, că Transurb e vinovat că a ars un microbuz, ci primarul. Asta am văzut în ziar, au fost anumite voci și pe Facebook: că primarul nu asigură servicii publice. E bine. Deci dumneavoastră decideți, da? Și primarul răspunde. Asta e situația, dar cred că o să am și eu un cuvânt de spus în fața acestor oameni, care m-au sprijinit, m-au ales și care… Asta e, o să aprobați un Consiliu de Aadministrație, o să-i dau tot sprijinul, cum am făcut și la Goscom. Așa doresc și aici, dar doresc să pornim în condiții legale și ca Instituția Prefectului să nu ne întoarcă hotărârea. Credeți că e un lucru apreciativ dacă tot dăm hotărâri și Prefectura ni le tot întoarce?”, a întrebat retoric. Supusă la vot , propunerea edilului de prelungire a mandatelor actualilor membri CA pentru o perioadă de maximum patru luni a fost respinsă cu 10 voturi “pentru”, 3 abțineri și 9 voturi “împotrivă”. În perioada următoare, aparatul de specialitate al primarului va trebui să găsească, din punct de vedere juridic, o soluție pentru a se asigura interimatul Consiliului de Administrație din cadrul Transurb.

Deputatul Tudor Polak: “Primăria pare că s-a atașat de administrația-dezastru și se face că nu vede (n.r. realitatea)”

Tudor Polak

REACȚIE… Deputatul Tudor Polak a criticat propunerea primarului de a prelungi mandatele membrilor Consiliului de Administrație din cadrul Transurb. Acesta este de părere că edilul “s-a atașat de administrația-dezastru și se face că nu vede” realitatea. “Primarul Vasluiului vrea prelungirea mandatului Consiliului de Administrație al Transurb, după toate dezastrele pe care acesta le-a cauzat companiei. De ce? Fiindcă merge și-așa! Vorba vine, având în vedere că unele autobuze ale companiei locale nu prea mai merg, ba iau și foc sau se dezmembrează în timpul curselor. Primăria pare totuși că s-a atașat de administrația-dezastru și se face că nu vede. Noi, însă, vedem că transportul vasluian a devenit bătaia de joc a decidenților locali, care îi vor în funcții pe aceiași incompetenți. Știm că despărțirea e grea, însă mai greu este pentru vasluieni să călătorească în autobuze în flăcări, pe străzile orașului. Raționamentul e dificil de înțeles. Dar cum obișnuința e a doua natură a omului, presupunem că domn’ primar vrea să rămână constant în eșecuri și să-și țină aproape propria administrație defectuoasă. Pe principiul, or fi incompetenți, da-s ai noștri. Dar ai noștri, vasluienii, când vor fi despăgubiți, domnule primar? Ps: Consilierii locali ai PNL Vaslui nu au votat propunerea, năstrușnică, a domnului primar de prelungire a mandatului Consiliului de Administrație al SC Transurb SA, aceasta fiind respinsă de Consiliul Local”, a transmis ieri, imediat după ședința de Consiliu Local, Tudor Polak, președintele organizației municipale PNL Vaslui.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse nec odio commodo, euismod ipsum sed, porttitor lectus. Mauris in eleifend risus, vitae tempor nunc. Aliquam sapien elit, dignissim a eros at, interdum elementum dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas lorem odio, commodo sit amet molestie vitae, luctus non eros. Mauris lobortis lorem non viverra sodales. Nulla rhoncus purus sit amet elit suscipit fringilla. Suspendisse tincidunt bibendum diam, molestie condimentum ex blandit nec. Nunc id quam scelerisque, tempor ipsum non, pharetra justo. Phasellus pharetra sagittis imperdiet. Cras rutrum libero eu facilisis sollicitudin. Aenean auctor nulla nec diam hendrerit, vel scelerisque mauris pretium. Aenean vehicula mollis risus at congue. Proin fringilla tincidunt risus vel posuere. Etiam pretium lacus et metus suscipit accumsan.

  Phasellus pharetra, tortor nec dictum placerat, diam risus ultricies ligula, vitae eleifend neque ipsum non est. Mauris vitae sem sodales, tristique arcu non, auctor lorem. Sed posuere suscipit tortor et tempus. Maecenas eget suscipit magna. Nam tincidunt metus volutpat felis consequat interdum. Duis gravida nisi a aliquam blandit. In nibh massa, tincidunt ut vehicula et, laoreet vel arcu. Fusce a accumsan ipsum. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Vestibulum laoreet sagittis eleifend. Fusce tellus turpis, eleifend vitae felis nec, tincidunt eleifend nulla. Donec id accumsan sapien.

  Donec sed massa nisl. Cras vestibulum mauris id leo dignissim, sed ultrices ante ultricies. Proin pharetra ex ex, eu commodo ligula scelerisque ac. Vestibulum rutrum, metus quis imperdiet porta, nibh turpis auctor sem, id laoreet libero purus id elit. Nunc rutrum mollis consectetur. Donec elementum lobortis ligula sed mattis. Nam ultrices eget lectus quis condimentum. Sed varius, metus sit amet semper aliquet, velit quam faucibus lectus, quis fringilla odio odio quis lectus. Nam id urna pretium, accumsan lacus laoreet, fringilla ipsum. Vivamus imperdiet sodales sodales. Sed quis risus ornare, lobortis metus eu, dapibus diam. Nullam consectetur eros vitae vulputate porta.

  Quisque eu felis non libero tempor malesuada ac a turpis. Nunc eros arcu, porta eu lorem vel, vestibulum vehicula elit. Nulla eros velit, pulvinar vitae ante quis, sodales hendrerit enim. Aliquam vel mollis sapien, mattis tincidunt ipsum. In in sodales eros. Fusce convallis hendrerit tempus. Etiam a sapien eu neque convallis facilisis. Curabitur ultricies congue venenatis. Fusce eget libero nec neque ullamcorper vehicula. Duis nec laoreet sem, sed condimentum nunc. Pellentesque pulvinar augue eget dictum imperdiet. Aliquam laoreet ultrices congue. Nunc eget pulvinar ipsum.

  Nam in metus at ligula pulvinar cursus a sit amet arcu. Vivamus purus diam, mattis a mauris in, ultrices dignissim sapien. Integer in orci velit. Sed vitae neque ligula. Nam commodo consequat sapien, pretium sollicitudin lectus eleifend et. Morbi suscipit nisi vel tincidunt tempus. Morbi nec urna nisi.

  Sed venenatis finibus laoreet. Aenean ac nulla mauris. Sed ac mauris quis erat tempor tincidunt. Sed sed urna eget arcu sodales finibus ut id nisi. Nulla consectetur congue velit, at bibendum nunc iaculis efficitur. Nullam aliquam orci ultrices porttitor aliquam. Praesent sed lacus auctor, vulputate mi ut, egestas sapien.

  Vestibulum pretium porttitor dolor vel iaculis. Ut volutpat sodales sem a hendrerit. Vivamus quis nunc ullamcorper, dignissim enim sit amet, condimentum elit. Cras sit amet tristique mi, nec feugiat augue. Aenean ac lacinia est. In scelerisque magna ut viverra finibus. Fusce fringilla pulvinar metus, vitae laoreet nulla consectetur vitae. Morbi a metus eu tellus accumsan mollis id sit amet ipsum.

  In eros purus, congue id ligula non, bibendum ullamcorper elit. Cras ac enim sit amet sem ullamcorper dapibus. Ut semper condimentum lorem, ac semper quam scelerisque ut. In suscipit ultrices ornare. Aliquam euismod, lorem eget imperdiet vehicula, elit lacus dignissim metus, at ultrices massa leo et quam. Vestibulum a pharetra diam. Curabitur eget rutrum massa, quis luctus diam. Pellentesque ultrices risus pellentesque odio congue elementum. In tincidunt tellus pharetra feugiat mollis. Donec sed arcu consequat, vulputate risus vel, laoreet purus. Donec posuere enim eget enim hendrerit finibus. Maecenas eu ultrices turpis. Nulla facilisi.

  Fusce et risus ut tortor vulputate bibendum. Aenean justo risus, faucibus ac congue pretium, condimentum eget mi. Etiam faucibus pharetra aliquam. Cras a pulvinar augue. Nulla a pretium neque, et ornare risus. Nulla ligula lorem, molestie quis lacus in, porta aliquam nibh. Cras lacus tellus, iaculis in nibh et, efficitur accumsan nisi. Donec quis mauris felis. Vestibulum varius nec neque sed luctus. Donec a neque nec nulla pharetra eleifend. Fusce sit amet dictum sapien. Etiam a egestas mauris. Morbi nec nisi in lectus fringilla lacinia id eu diam. Mauris fermentum, nunc sit amet efficitur efficitur, justo eros egestas nulla, id suscipit nulla ex sit amet neque. Cras eros eros, molestie et tempor in, faucibus vitae dolor.

  Fusce varius pretium ex, ac feugiat enim finibus eu. Suspendisse sit amet libero vestibulum, laoreet magna quis, rhoncus lorem. Vivamus ut mauris non nisi venenatis iaculis. Nam quis orci quis ipsum elementum accumsan. Integer vestibulum faucibus ante quis placerat. Nullam at nulla dolor. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Pellentesque fermentum diam at felis viverra molestie. Cras auctor arcu nibh, eu ullamcorper arcu sagittis sed. Suspendisse laoreet quis dui at tincidunt.

  Vivamus consectetur imperdiet nulla ac lobortis. Vivamus id suscipit ligula. Sed porttitor mattis purus id tristique. Nulla tempus enim ac maximus tristique. Vivamus molestie massa condimentum erat efficitur varius. Donec cursus dolor ut dui maximus venenatis. In semper pretium rutrum. Curabitur scelerisque imperdiet dolor eu vehicula. Nullam tempor diam sed velit pulvinar vulputate. Aliquam feugiat ornare est, a pharetra ligula iaculis eu. Mauris aliquet nisl ex, at congue nisi gravida a.

  Aenean tempor massa ligula, a blandit orci eleifend at. Mauris fringilla mattis tortor, non bibendum elit. Aenean viverra accumsan justo a varius. Praesent leo est, maximus a lorem ut, pellentesque malesuada risus. Cras vulputate lobortis convallis. Morbi diam quam, laoreet vitae odio sed, interdum fermentum odio. Nulla leo nulla, gravida et tortor vitae, interdum ultrices est. Curabitur dignissim pellentesque dolor eu lacinia. Cras ac sem vel turpis pulvinar posuere vitae nec felis. Duis at tortor quis risus feugiat tristique. Quisque fringilla mauris ligula, ut consectetur lectus euismod eu. Morbi nibh velit, aliquam et iaculis eu, aliquam eu nisl. Phasellus sagittis ut felis feugiat aliquet. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Integer tempor nec neque eu mollis. Suspendisse tempus magna quis lectus iaculis finibus.

 2. Barbule, mai du-te și fă altceva decât politică! Deschide o firmă și angajează și tu oamenii șomeri! La vorbe ești șmecher , la muncă, mai puțin..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.