0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Primarul Pavăl spune că nu a cerut economie la căldură în școli, ci doar să reducă… risipa

- Advertisement -
REACȚIE… Primarul Vasile Pavăl a trimis ieri o echipă de control în școlile din oraș în care își desfășoară activitatea Centrul Județean de Excelență. Instituția condusă de acesta susține că “restricția de furnizare a agentului termic nu a fost niciodată impusă”.

CONTROL… Primăria Vaslui a reacționat în urma materialului publicat de Vremea Nouă despre temperaturile scăzute din sălile de clasă, în special în cele în care își desfășoară pregătirea olimpicii vasluieni, precum și în urma comentariilor apărute în spațiul public și pe rețelele de socializare. Edilul a trimis ieri o echipă de control în școlile din oraș în care își desfășoară activitatea Centrul Județean de Excelență, misiunea ei fiind aceea de a analiza modul în care acestea au înțeles să reducă “risipa”. Cu alte cuvinte, de a afla dacă, într-adevăr, elevii îngheață de frig în sălile de clasă. De asemenea, Primăria Vaslui a transmis ieri un punct de vedere în care a încercat să explice recomandarea pe care a trimis-o unităților de învățământ: “aidoma gestionării unui buget familial, singura recomandare vizează întotdeauna reducerea risipei (stingerea becurilor în clase la terminarea orelor, păstrarea unei temperaturi ambientale adecvate, sesizarea urgentă a oricăror consumuri excesive pentru identificarea și remedierea defecțiunilor și alte asemenea măsuri)”. Nu exclude că se poate să se fi întâmplat ca într-una dintre sălile de clasă în care și-au desfășurat orele elevii Centrului Județean de Excelență (CJEx) Vaslui, temperatura să fi fost una scăzută, însă consideră că “prin profesorul de la clasă putea fi adresată o solicitare directorului unității de învățământ în care s-au desfășurat orele respective, singurul în măsură să ofere un răspuns pertinent la momentul în cauză”. De asemenea, instituția mai spune că “este responsabilitatea CJEx Vaslui să comunice programul de studiu directorilor unităților de învățământ în sălile cărora se desfășoară orele CJEx, astfel încât aceștia să dispună personalului auxiliar asigurarea măsurilor cuvenite”.

În punctul de vedere transmis presei locale, Primăria municipiului Vaslui explică din ce fonduri se achită utilitățile unităților de învățământ din oraș: “Primăria municipiului Vaslui este autoritatea publică locală care a asigurat și asigură în continuare plata tuturor utilităților (apă și canalizare, gaz, energie electrică) necesare desfășurării în cele mai bune condiții a procesului instructiv-educativ. Lunar, consumurile înregistrate de unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal sunt comunicate instituției noastre, care le centralizează și dispune plata acestora către furnizorii de servicii publice. Aidoma gestionării unui buget familial, singura recomandare vizează întotdeauna reducerea risipei (stingerea becurilor în clase la terminarea orelor, păstrarea unei temperaturi ambientale adecvate, sesizarea urgentă a oricăror consumuri excesive pentru identificarea și remedierea defecțiunilor și alte asemenea măsuri)”, a transmis Primăria Vaslui într-un punct de vedere.

Vasluienii nemulțumiți, îndemnați să facă reclamații la numărul unic gratuit Telverde 0800.800.780

De asemenea, instituția a mai precizat că nu a “stânjenit” niciodată CJEx în furnizarea utilităților publice: “Primăria municipiului Vaslui este cea care a propus Consiliului Local, în anul 2018, înființarea Centrului Județean de Excelență (CJEx) Vaslui. Odată cu adoptarea hotărârii de către Consiliul Local, au fost asumate și cheltuielile impuse de funcționarea lui, concomitent cu susținerea financiară a proiectelor propuse de această instituție nou creată. În nici un moment finanțarea CJEx Vaslui nu a fost stânjenită de vreo intervenție a instituției noastre în furnizarea utilităților publice. Suntem în mod constant în legătură directă cu directorii unităților de învățământ din municipiul nostru, pentru a răspunde oricând solicitărilor de îmbunătățire a condițiilor de desfășurare a orelor de curs și nu numai, iar restricția de furnizare a agentului termic nu a fost niciodată impusă de instituția noastră. Este, în același timp, responsabilitatea CJEx Vaslui să comunice programul de studiu directorilor unităților de învățământ în sălile cărora se desfășoară orele CJEx, astfel încât aceștia să dispună personalului auxiliar asigurarea măsurilor cuvenite. Considerăm că, în situația în care, punctual, într-una dintre sălile de clasă în care și-au desfășurat orele elevii CJEx Vaslui temperatura a fost una scăzută, prin profesorul de la clasă putea fi adresată o solicitare directorului unității de învățământ în care s-au desfășurat orele respective, singurul în măsură să ofere un răspuns pertinent la momentul în cauză. Totodată, la dispoziția oricărui cetățean nemulțumit există numărul unic gratuit Telverde 0800800780, la care ni se pot transmite orice sesizări, indiferent de oră, acestea fiind preluate și transmise operativ spre soluționare”, a mai transmis Primăria Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.