Primarul Pavăl vrea să modifice infrastructura rutieră în zona Dedeman

Vasile Pavăl

SCHIMBĂRI… Autoritățile locale din Vaslui iau în calcul să modifice infrastructura rutieră din zona Dedeman-Centrul de Afaceri, după ce, în ultimii ani, în zona respectivă au avut loc mai multe accidente. Mai exact, acestea se gândesc să facă o singură ieșire din hipermarketurile Dedeman și Lidl. Primarul Vasile Pavăl a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că în perioada următoare va purta discuții cu reprezentanții acestora, precum și cu polițiștii de la Rutieră. De asemenea, un alt lucru pe care autoritățile locale îl iau în calcul este schimbarea limitei de viteză de la 70 km/h la 50 km/h.

Primarul Vasile Pavăl este hotărât să găsească soluții ca să nu se mai petreacă accidente la intersecția dintre străzile Decebal și Ștefan cel Mare. “În perioada următoare, voi purta discuții cu reprezentanții Dedeman și Lidl, pentru a face o singură ieșire, pentru că acum sunt două la distanța de 20 m una de cealaltă și încurcă circulația.Sunt convins că vom găsi înțelegere. Sigur, nu în ultimul rând, vom solicita și avizul Poliției Rutiere, eu sper să-l dea, pentru că acea zonă este într-adevăr foarte dificilă”, a explicat primarul Pavăl.

“S-a pus în discuție, la un moment dat, construirea unui sens giratoriu în intersecția dintre str. Hușului cu str. Decebal”

De asemenea, acesta a declarat că intersecția în speță nu e singura care creează probleme. “Mai avem un punct care se conturează destul de dificil, cel de la Kaufland. Acolo a venit un agent care dorește să-și construiască un obiectiv și trebuie să aibă intrare din strada Decebal, trebuie să găsim soluții, ca să nu pățim ca la Dedeman. Vom discuta cu Comisia privind circulația pe drumurile publice din cadrul Primăriei și sper să găsim soluții. S-a pus în discuție, la un moment dat, construirea unui sens giratoriu în intersecția dintre str. Hușului cu str. Decebal. Este greu de intrat în intersecție, dacă vii din zona Viișoara, pentru că trebuie să dai prioritate din toate direcțiile. Proiectantul, pe baza normativelor, ne-a epxlicat că nu se încadrează, nu are suprafața necesară pentru un sens giratoriu, pentru că acolo trebuie să se asigure și circulația traficului greu. Au fost exemple din alte orașe, care au pus patru bidoane de plastic și gata, au făcut un sens giratoriu foarte mic. Nici la Dedeman nu se poate construi un sens giratoriu, din aceleași considerente. Am cerut și Poliției Rutiere, și Poliției Locale să vină cu variante de rezolvare a acestei situații. Au tot studiat, iar primul lucru pe care mi l-au spus a fost să reducem viteza de la 70 km/h la 50 km/h. În acea zonă, după ce am modernizat, am mărit viteza de la 50 km/h la 70 km/h, pentru că legea permitea. Vom cere revenirea la această prevedere în Consiliul Local, dar sper ca până atunci să apară și alte soluții. O altă problemă destul de gravă pe care sper să o rezolvăm este la stația de bezinărie, intersecția Decebal cu Ștefan cel Mare. Acolo se întâmplă să aștepți până trec toate autovehiculele dinspre Bârlad spre Vaslui. Va trebuie să deblocăm aceste probleme de circulație, pentru că, din păcate, se amplifică de la o zi la alta”, a mai explicat primarul Vasile Pavăl.
16 COMENTARII

 1. Nu sunteti competenți și nici nu exista profesioniști în cadrul primăriei, iar sfaturi nu primiti de la Poliția Rutieră. Ce, vă coborîți voi la nivelul rutierei! Soluțiile trebuie gândite și propuse doar de profesioniști, nu de triști care iau salariul degeaga. O soluție ar fi șoseaua de centură și ar mai fi și altele…doar aveți angajati doar “profesioniști”. Oricum, momentan nu faceti nimic, doar spărturi, noroaie, praf și mizerie, a … și zgomote de “motociclisti”, mă refer la cei cu amplificatoare de zgomote, adică “șmecheri”. Câte acțiuni ați întreprins cu colaboratorii dvs pentru a verifica aspectele sesizate? Vă spun eu, niciuna. Așa că….. slabă speranță cu traiul în Vaslui.

 2. Toate punctele sensibile puse in discutie, plus altele de pe tot traseul, pana in zona spitalului, pot fi rezolvate foarte frumos printr-o singura mare investitie: o varianta de ocolire a orasului pe traseul Cuvas –
  Penitenciar – Moara Grecilor (pe ses, cum se mai spune). Intregul trafic de tranzit extern (mai ales cel greu) va fi scos in afara orasului, o adevarata gura de oxigen pt traficul intern sufocat). Dar cine sa…

  • Și să ne mai dăm ku.. jos din mașină, că nu este greu să mergem 300-500 m pe jos. Mai este problema persoanelor ce vin din comunele invecinate, care nu mai suporta autobuzul (acum toți au cate un rapăn de masină) și sufocă intrarile in oraș. Bine, este si vina transurbului, care dimineață trimite microbuzele alea mici, iar in cursul zilei plimba,, tancurile” (goale) pe străzi. Poate vb domn primar la transurb si cu transportatorii si cu puțină atenție poate rezolvă si priblema asta.

   • Corecta observatia cu mersul pe jos, valabila mai ales pt elevi. Daca nici cand e zi frumoasa nu poti veni decat cu bolidu` lu` taticu` sa te dai mare… Nu zic ca fac tot iasa, unii chiar nu pot veni singuri si pe jos, dar cred ca se exagereaza de se blocheaza juma` de oras la anumite ore.

 3. Sa incepem: circul cu masina de 14 ani…varianta( Str.Decebal) chiar nu ati gasit dracului o soluție sa o faceti cu bitum…ca in dreptul kaufland…arata ca dracu…si de acolo încep să se faca ambuteiaje, blocaje….pt ca esti nevoit să mergi cu viteza mica ca sa nu ti bruschezi masina in plăcile alea de beton.de fiecare data va înjur și Dumnezeiesc, cand merg pe variata orașului.acu mi-a venit impozitul la masina, pe care nu l am plătit de 2 ani.vad ca vreti bani…dar străzile arata ca ” dracu” .faceti numai spectacole de zilele vasluiului si dati banii la rapanosii de pseudoartisti.vai de capul lor.cand dracu o sa fie bine si la Vaslui? Când o sa merg la cimitirul Eternitatea.

 4. Asa se intampla cand la compartimentul de urbanism al primariei nu ai angajati arhitecti cu viziuni de dezvoltare a orasului pe o perioada de cel putin 25 de ani. Acolo primarul a angajat niste marionte a el sa poata da avizele de constructie fara ca nimeni sa l impiedice.

 5. Chiar dacă costă..atât Primăria cât și aceste centre comerciale… să se unească la finanțare și să facă ieșirea din incinta Dedeman-Lidll.. prin spate pe la fostul Metal 2..iar la Kaufland..Altex și noul centru Moll..tot prin spate cu ieșire în str.Hușului și cu intrarea pe arterele principale..Probabil că această propunere durează și costă.

 6. In urma cu 4 ani ati reglementat limita de viteza pe acel segment la 70km/h, acum va ganditi sa o readuceti la 50km/h. Va cam invartiti in jurul cozii.

 7. Eu cred că cei doi operatori Dedeman si Lidl, au puterea financiară sa suporte un drum privat de la podul de pe strada Decebal (prin spatele fostului Metal 2-actual Big) pe lângă dig, pana la parcarea lor.

  • plus ala de pe 11 iunie care omoara lumea dimineata, se fac cozi pana la Vastex… plus parcari, despre care nu ne putem lua de vorba si tot asa.. nu se pote incropi un giratoriu la dedeman , acolo, oare?

 8. D_-le primar ar trebui sa le cereti un politist care sa dirijeze traficul. Cand au dat amenzi sau au spart petreceri erau 490 de politisti. Deci nu ar fi problema. Desigur ca politia in dorinta de amenzi au re omandat micsorarea vitezei. Poate chiar la 30 sau chiar 10km/h

LĂSAȚI UN MESAJ