Primarul Pletea, validat de judecãtori în functie, desi este sub control judiciar!

DRAGNEA DE IBÃNESTI… Decizie revoltãtoare la Ibãnesti, acolo unde primarul PSD Benone Pletea, alãturi de viceprimar si alte cinci persoane, au furat cât au putut la alegerile din 27 septembrie. Instanta l-a validat în functie pe primarul Pletea, chiar dacã acesta este sub control judiciar, dupã ce a fost denuntat de cetãteni cã au mãsluit voturi cu urna mobilã. Se înregistreazã astfel o premierã pentru judetul Vaslui, aceea cã se valideazã mandatul unui primar, care este tinut sub control judiciar de procurorii care îl acuzã cã a fraudat alegerile.

PNL organizatia Ibãnesti si Lenuta Ibãnescu, contracandidata lui Pletea, când au vãzut cã instanta i-a validat mandatul lui Benone Pletea, au depus imediat o contestatie. Spre surprinderea tuturor, instanta din cadrul Judecãtoriei Bârlad, pe 13 octombrie, a validat mandatul de primar al candidatului PSD, Benone Pletea, sub pretextul cã, pânã la finalizarea procesului, Pletea beneficiazã de prezumtia de nevinovãtie. Dupã cum este binecunoscut, un proces cu atâtia protagonisti se poate întinde chiar si pe un mandat întreg (vezi cazul lui Liviu Dragnea din Teleorman al cãrui proces a durat peste 4 ani!).

Lenuta Ibãnescu si Organizatia PNL a comunei Ibãnesti au depus imediat dupã ce a fost validat mandatul de primar al lui Benone Pletera, un apel, pe 14 octombrie, care urmeazã a se judeca la Tribunalul Vaslui. „Eu am vorbit cu avocatul nostru si am înteles cã pânã când nu se dã o sentintã definitivã în dosarul în care acesta este cercetat si pus sub control judiciar, el beneficiazã de prezumtia de nevinovãtie. Eu merg oricum pânã la final, cã si politistii si procurorii au dovezi clare cã acesta a fraudat intentionat alegerile”, a spus Lenuta Ibãnescu.

La rândul sãu, prefectul Mircea Gologan a precizat exact acelasi lucru: pânã la sentinta finalã din dosar, Pletea este considerat nevinovat!!

Nevinovatul Pletea a apelat la o asistentã medicalã cercetatã penal pentru înselãtorie!

În exclusivitate, ziarul Vremea NOUÃ vã prezintã la cine a apelat Benone Pletea cã sã facã rost de adeverintele medicale pentru a frauda alegerile cu urna mobilã! Iatã ce scrie procurorul în Ordonanta de punere sub control judiciar din dosarul în care Benone Pletea este cercetat penal:

„Prin Ordonanta din data de 10.09.2016, organele de cercetare penalã din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui-Serviciul Investigatii Criminale, s-a dispus începerea urmãririi penale cu privire la infractiunea de înselãciune, constând în aceea cã numitul Tamas Georgel, angajat al Spitalului Municipal Elena Beldiman din Bârlad, împreunã cu numita Antofi Arina Geta, asistent medical în cadrul Sectiei Psihiatrie, a aceleiasi unitãti medicale, au indus în eroare mai multe persoane de pe raza municipiului Bârlad, cât si a comunelor limitrofe, cã le vor întocmi dosarul de pensionare anticipatã, pe motive medicale si cã vor intermedia ulterior obtinerea dreptului de pensionare, solicitându-le în perioada noiembrie 2019 – septembrie 2020, diverse sume de bani, cuprinse între 4.000 si 7.000 lei.

Prin ordonanta din data de 24.09.2020, a organelor de cercetare penalã din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui – Serviciul Investigatii Criminale, s-a dispus extinderea urmãririi penale cu privire la sãvârsirea infractiunii de fals material în înscrisuri oficiale, faptã prev. si ped. de art.320 alin. 1 si 2 din Cod penal, constând în aceea cã numita Antofi Arina-Geta, a emis, la solicitarea numitului Tamas Georgel, mai multe adeverinte medicale, care ulterior au ajuns în posesia unui candidat la alegerile locale, urmând ca ulterior sã fie folosite la alegerile pentru urna mobilã în comuna Ibãnesti”, scrie procurorul de caz.

Iatã si cum fãceau rost de adeverinte false, Pletea si Iacomi! Procurorul de caz a devoalat si reteaua folositã pentru fraudare! Pentru prima datã în Bârlad, un procuror încearcã sã demonstreze cum s-au fraudat alegerile în comuna Ibãnesti, unde primarul Benone Pletea si viceprimarul Ionel Iacomi au ajuns în arestul IPJ, fiind retinuti pe 7 octombrie, alãturi de alte persoane 24 de ore, pentru infractiuni grave: fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals si abuz în serviciu.

„La data de 16.09.2020, numitul Pletea Benone, primar si candidat la functia de primar al comunei Ibãnesti, a contactat-o pe numita Antofi Arina – Geta, asistent medical la sectia Psihiatrie din cadrul spitalului Elena Beldiman Bârlad, în vederea eliberãrii unui numãr de 90 de adeverinte medicale ce urmau a fi folisite ulterior la solicitarea urnei mobile. Pletea Benone si Antofi Arina – Geta s-au întâlnit la Bârlad, ocazie cu care numitul Pletea i-a înmânat un numãr de trei tabele cu numele si datele de identificare ale persoanelor pentru care urmau sã fie eliberate adeverintele medicale si o sumã de bani drept contravaloarea acestora”, mai spune procurorul în Ordonantã.

„Lantul slãbiciunilor” n-a fost rupt! Pletea va fi primar, desi a fraudat alegerile!

Si de aici a pornit lantul „slãbiciunilor”! Asistenta Antofi l-a contactat pe brancardierul Georgel Tamas, care l-a contactat pe medicul de familie Doru Munteanu, care a stabilit pretul acestora si le-a semnat dupã înmânarea banilor. Dupã care medicul a trimis-o pe sotia sa sã ducã adeverintele medicale semnate lui Tamas, care le-a înmânat într-un final viceprimarului Ionel Iacomi si primarului Benone Pletea, care a plãtit adeverintele false, cât i-au cerut complicii sãi!

Pe un asemenea primar l-au validat în functie judecãtorii bârlãdeni, deoarece prezumtia de nevinovãtie este în vigoare pânã când se dã sentinta definitivã. Iar apelul fãcut de PNL Ibãnesti nu poate face exceptie: va trebui sã astepte sentinta!

CITITI AICI: https://vremeanoua.ro/primaria-ibanesti-decapitata-retineri-spectaculoase-in-dosarul-fraudarii-alegerilor/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ