spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Primarul Puiu de la Vetrisoara este norocos

- Advertisement -

TIME OUT IN RAZBOIUL PRIMARULUI CU ANI

SANSÃ… Primarul de la Vetrisoaia, Vasile Puiu, a avut noroc la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ)! Desi putini ar fi anticipat, instanta i-a admis recursul si, astfel, cauza în care este acuzat de ANI, de abuz în serviciu si conflict de interese, a fost trimisã spre rejudecare la Curtea de Apel Iasi. În 2012, Agentia Nationalã de Integritate a sesizat DNA pentru cercetarea penalã a unui primar care si-a fãcut cadou, spre administrare, peste 830 de hectare de pãsune de pe raza propriei comune.

Primarul de la Vetrisoaia, Vasile Puiu, chiar se poate considera norocos, dupã ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a casat, de curând, sentinta recuratã (prin care primarul pierduse procesul cu Agentia Nationalã de Integritate, n.r.) trimitând dosarul spre rejudecare, la Curtea de Apel Iasi. Unii spun cã, pe lângã noroc, Puiu ar fi avut si anumite argumente sustinute în apãrarea sa, iar acestea au convins instanta cã speta meritã mãcar o reanalizare a întregului dosar. Rãmâne de vãzut cum se va finaliza situatia, de vreme ce Curtea de Apel Iasi deja, pe fond, a dat dreptate Agentiei Nationale de Integritate, institutie care îl acuzã pe primarul de la Vetrisoaia cã si-a dat siesi, spre închiriere, o suprafata mare de teren agricol, la un pret dezavantajos pentru Unitatea Administrativ-Teritorialã Vetrisoaia.

De ce ANI s-a „luat” de primarul de la Vetrisoaia…

În 2012, Agentia Nationalã de Integritate a sesizat DNA pentru cercetarea penalã a unui primar care si-a fãcut cadou, spre administrare, peste 830 de hectare de pãsune de pe raza propriei comune. Vasile Puiu, primarul comunei vasluiene Vetrisoaia, a fost acuzat de nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã si suspectat de comiterea infractiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice si abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Primarul Vasile Puiu, sustinea ANI, a încheiat douã contracte între Consiliul Local Vetrisoaia si o societate pe care o conduce ca administrator unic, acte prin care un teren agricol de 830,80 ha pãsune care apartinea comunei conduse de el a fost închiriat firmei administrate tot de el, S.C.A. Zimbrul Moldovei Vetrisoaia. Mai mult, acelasi primar era acuzat cã a emis mai multe acte normative prin care a obtinut mai multe beneficii patrimoniale. „PUIU Vasile, în calitate de Primar al Comunei Vetrisoaia, a încheiat, la data de 29.04.2008, un contract cu S.C.A. „Zimbrul Moldovei” Vetrisoaia, unde acesta detine calitatea de administrator unic, având ca obiect închirierea suprafetei de 830,80 ha pãsune a Comunei Vetrisoaia, pe o perioadã de 5 ani/ Mai mult, PUIU Vasile, în calitate de Primar al Comunei Vetrisoaia, a initiat si semnat, la data de 21.10.2008, un Proiect de Hotãrâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2008, prin care se rectificã bugetul activitãtilor autofinantate la capitolul „Venituri din utilizarea pãsunelor comunale”. De asemenea, acesta a emis o serie de adeverinte necesare obtinerii subventiilor de la Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã si a aprobat, la data de 04.11.2008, o listã a obiectivelor de investitii pe anul 2008 cu finantare integral de la bugetul activitãtilor autofinantate, în care au fost cuprinse – la capitolul „Lucrãri noi” – 2 bucãti adãpãtoare animale Sat Vetrisoaia, la o valoare totalã de 48.594 Lei”, a sustinut ANI.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.