spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Primarul „Vasile cel Mare” de la Ivãnesti si-a scos oastea la înaintare: fanfaristii de la AUR amenintati cu munca, liberalii blocati pe drumurile publice

- Advertisement -

MÃSURI… Cu cât trece timpul mai repede, cu atât lupta electoralã pentru primãriile din judet se înteteste, iar candidatii, fie ei mânati de vointa partidului, sau de cea proprie, sunt dispusi sã scoatã toate armele pe masã pentru a-si asigura victoria. Unii s-au apucat pe ultima sutã de metri sã asfalteze ulitele, în timp ce altii se asigurã cã adversarii politici nu miscã în front. Una dintre cele mai intense bãtãlii se va desfãsura la Ivãnesti, unde actualul edil, Vasile Novac, a pierdut deja lupta cu Agentia Nationalã de Integritate, care l-a declarat incompatibil cu functia de primar. Desi e o chestiune de timp pânã când raportul ANI va fi confirmat si de instantã, Novac nu vrea sã renunte nici în ruptul capului la functia de primar, chiar dacã asta înseamnã sã recurgã la santaj si amenintãri. Nemultumit cã un fanfarist din satul Valea Mare s-a înscris pe lista de consilieri locali AUR, edilul i-a transmis acestuia sã aducã bas-ul înapoi la primãrie, pentru cã instrumentul a fost cumpãrat din banii institutiei. Unui alt candidat AUR i s-a reamintit cã trebuie sã presteze niste ore de muncã la legea 416, ore care vor trebui respectate dacã acesta îsi va mentine candidatura. Un alt AUR-ist, aflat pe pozitia a 2 pe listã, i s-ar fi oferit suma de 1200 de lei pentru a renunta la candidaturã.

Din pãcate, nu doar AUR-istul a cunoscut adevãrata fatã a social-democratului Vasile Novac. Vinerea trecutã, Paul Plãcintã, candidatul PNL la Primãria Ivãnesti, a trecut prin clipe de groazã în timp ce se deplasa alãturi de un coleg prin satul Brosteni. Cei doi se aflau într-un autoturism, iar la un moment dat au oprit pentru a-l saluta pe Florinel Paveliuc, consilier local PSD. Gestul însã nu a fost prea apreciat de social-democrat, care, în stare avansatã de ebrietate fiind, a crezut cã cei doi au ceva de împãrtit cu el. „El a crezut cã noi am oprit sã facem misto de el pentru cã Novac l-a pus pe locul 11 pe listã. A început sã ne înjure, sã ne ameninte, moment în care noi am decis sã plecãm. Am mers pânã în marginea satului, am mai pus câte un afis, iar când ne-am întors, Paveliuc a iesit în drumul mare, împreunã cu bãiatul lui. S-au pus în fata masinii, noroc cã domnul Plãcintã a blocat portierele masinii. Ei, vãzând cã nu pot pãtrunde în interiorul masinii, s-au agãtat de o oglindã, sã o rupã, însã nu au reusit pentru cã noi am plecat repede de acolo. Dupã incident ne-am întâlnit cu seful de post din comunã, cãruia i-am spus ce s-a întâmplat. Nu i-am cerut sã-l amendeze pe Florin Paveliuc, nu am depus niciun fel de plângere, i-am solicitat politistului doar sã îl avertizeze verbal, sã nu mai facã astfel de lucruri”, ne-a declarat bãrbatul care se afla în masinã cu candidatul PNL la Primãria Ivãnesti.

Candidezi din partea altor partide, gata cu muzica

Nu a fost singurul incident cu iz electoral care a avut loc sãptãmâna trecutã în comuna Ivãnesti. Joi, cu ocazia unui festival al fanfarelor organizat de Vasile Novac, fanfaristii erau sã se batã între ei, dupã ce unul dintre ei se înscrisese cu câteva zile înainte pe lista candidatilor AUR la Consiliul Local. Auzind una ca asta, primarul Vasile Novac ar fi dat ordin ca bãrbatul sã returneze bas-ul, un instrument muzical cumpãrat din banii primãriei. Unui alt candidat AUR, primarul i-a transmis, pe mai multe surse, cã mai are niste ore nemuncite la legea 416, care vor trebui neapãrat fãcute dacã acesta îsi va mentine candidatura. Pusi în fata acestor situatii, fanfaristii au renuntat la ideea de a mai face parte din Consiliul Local, desi aveau sanse mari de reusitã. Cu toate cã a fost declarat incompatibil, dupã ce Agentia Nationalã de Integritate a descoperit cã încasa venituri de la cabinetul veterinar si de la primãrie, Vasile Novac continuã sã fie dirijorul comunei pentru cã la Ivãnesti, muzica cântã doar cât, unde si cât vrea edilul certat cu legea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.