Primarul Vasile Pavăl, susținut de nepoți la ceremonia de învestire în funcție. Consilierul Dragomir, jurământ online

 

OFICIAL… Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și consilierii locali, aleși pe 27 septembrie, au fost învestiți în funcție astăzi. Festivitatea a început cu intonarea imnului național și a continuat cu o slujbă de binecuvântare, condusă de Episcopul Hușilor, Părintele Ignatie. Apoi, primarul Vasile Pavăl și consilierii locali au depus jurământul de respectare a Constituției și a legilor țării. Este vorba despre consilierii Daniel Neacșu (PSD), Dragoș Cazacu (PSD), Vîrlan Luminița (PSD), Cezar Bahrim (PSD), Dumitru Prișan (PSD), Alexandru Barbu (PSD), Ioan Mancaș (PSD), Leonard Negruți (PSD), Corneliu Adumitroaei (PSD), Valentin Dragomir (PNL), Mitică Jora (PNL), Lucian Braniște (PNL), Andrei Năforniță (PNL), Ciprian Clicher (PNL), Maria Clătinici (PNL), Enache Toma (PNL, Dragoș Andrei Chirica (USR PLUS), Cătălin Mîndru (USR PLUS), Mihaela Bohotineanu (USR PLUS), Vasile Filipescu (USR PLUS) și Sorin Radu (ALDE). Consilierul Valentin Dragomir nu a putut fi prezent la eveniment și a depus jurământul online.

Primarul Vasile Pavăl a anunțat că va fi ultimul mandat: “trebuie să-l închei cu capul sus”

Primarul Vasile Pavăl a fost susținut la ceremonia de învestire de familia sa, prezentă împreună cu cei doi nepoți ai edilului. In discursul său, acesta le-a mulțumitit atât cetățenilor, cât și familiei pentru sprijinul acordat de-a lungul celor trei mandate: “am depus astăzi jurământul pentru cel de-al patrulea mandat. De 12 ani, păstoresc această urbe și nu am avut alt gând decât să-i transform viața și înfățișarea. Lăsând o clipă deoparte modestia, au fost trei mandate de succes, căci altfel vasluienii nu mi-ar mai fi acordat această nouă șansă, șansa de a continua proiectele, de a le finaliza, dar mai ales de a iniția noi proiecte ce vor sta în atenția viitorilor edili. Fiecare dintre ele m-au învățat lucruri noi despre administrație, despre vasluieni, dar mai ales despre mine. Toate au fost experiența noi, binevenite și, înarmat cu ele, pășesc în această ultimă încercare. Este ultimul mandat, dar și cel mai greu, cel mai important și cel mai provocator, pentru că trebuie să demonstrez că le-am meritat pe toate celelalte, dar mai ales că trebuie să-l închei cu capul sus. Cerințele și așteptările sunt tot mai mari. Este ca în sport. Este greu să ajungi sus, dar mai greu este să te menții acolo. Mă adresez acum celor din familia mea, am aici o parte… Fără sprijinul și fără înțelegerea lor, fără sacrificiile lor, nu aș fi putut face solicitărilor acestei comunități. Am fost crescut și educat în credința lui Dumnezeu. Nu întâmplător am încheiat jurământul cu cuvintele <așa să-mi ajute Dumnezeu>. Pentru mine, această rugă înseamnă credință interioară, înseamnă angajamentul în fața oamenilor și a lui Dumnezeu. De ceva vreme, am simțit că Dumnezeu și-a întors din nou fața către oamenii și locurile acestei cetăți. Sunt privilegiat. (…) Vrea să le mulțumesc tuturor concetățenilor noștri, indiferent de opțiunile lor, căci toți sunt vasluienii mei. Le sunt devotat și voi continua să-i reprezint cu demnitate oriunde și oricând”.

Episcopul Ignatie, mesaj pentru consilieri: “nu vă lăsați domniți de zâzanie”

Preasfințitul Părinte Ignatie le-a mărturisit aleșilor locali că obișnuiește să urmărească ședintele de Consiliu Local și că are o doză de tristețe când vede că membrii forului legislativ nu pot cădea de comun acord. De asemenea, Episcopul Hușilor i-a îndemnat să nu se lase conduși de zâzanie și să nu uite că sunt slujba comunității: “Menirea noastră, fie că suntem sacerdoți, fie că suntem medici sau dascăli, este să ne punem în slujba semenilor noștri și să o facem cât mai autentic, cât mai frumos și mai sincer. Din păcate, așa cum foarte sugestiv o spunea cineva, politica s-a transformat într-un acid care dizolvă foarte multe solidarități. Este o realitate la care suntem cu toții părtași. Urmăresc în general ședințele Consiliului Local din cele trei municipii, precum și cele ale Consiliului Județean, și să știți că am o doză de tristețe pentru că nu reușim să depășim anumite diferențe de opinie, nu reușim să depășim faptul că fiecare în parte împărtășește o anumită opțiune politică și că ne putem cu adevărat în slujba binelui comun. Eu cred că ar trebui în tot ceea ce întreprindeți dvs, așa cum și eu, ca Episcop, și preoții, să prevaleze interesul oamenilor, al comunității. Nu facem nimic nici pentru noi, ci întotdeauna pentru cei de lângă noi, pentru semenii noștri. De aceea, mesajul meu foarte scurt este: rogu-vă, nu vă lăsați domniți de zâzanie, nu lăsați ca această zâzanie să vă domnească simțirile, inimile, deciziile și mintea. Eu cred că dacă vom ține cont de această deviză, vom putea face foarte multe proiecte, vom putea să le ducem la îndeplinire, iar oamenii vor simți că suntem aproape de ei și că aceste diferențe de opinie sunt secundare. Mulțumesc domnului primar, foștilor și actualilor consilieri, pentru că ați găsit potrivit să susțineți proiectele noastre, ale Bisericii, și vă rog să ne susțineți în continuare”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ