spot_img
27.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Primarul Vlasã cãtre cetãteni: ciocu’ mic!

- Advertisement -

HOTÃRÂT Primarul comunei Pungesti a ajuns sã fie huiduit de oamenii din Armãsoaia si Silistea, sate componente ale comunei, ori de câte ori trece cu masina prin localitãtile respective. Luni, 10 februarie, acesta a fost huiduit copios de oamenii iesiti la porti, iar ca un bãrbat hotãrât ce este, Mircia Vlasã a fãcut plângere la politie unei singure femei, Mariana Morosanu. Femeia spune cã a fost amenintatã de primarul Vlasã în sediul Primãriei, cã îi face mult rãu dacã nu lasã „ciocul mic”! Culmea este cã dintre zecile de oameni aflati la porti care l-au huiduit pe primar si au aruncat cu zãpadã în masina lui, acesta a chemat la politie doar pe Mariana Morosanu si nu pe bãrbatii cu care se pare cã nu vrea sã se „lupte” fatã în fatã!

Dupã ce în data de 25 decembrie anul trecut Mircia Vlasã, primarul comunei Pungesti, comunã devenitã model de rezistentã împotriva explorãrii si exploatãrii gazelor de sist, care sunt impuse cu forta de cãtre autoritãtile locale, judetene si nationale, a bãtut un copil de 12 ani, acum acesta a recidivat. Numai cã n-a mai agresat un minor ci o femeie, pe care a agresat-o verbal, amenintând-o cã îi va face mullt rãu dacã nu lasã „ciocul mic”. Luni, 10 februarie, în jurul orelor 10.00, oamenii din satul Armãsoaia si satul Silistea (unde se aflã acum Chevron), erau adunati pe la porti deoarece se anuntase cã vine un utilaj (sfredelul pentru sondã), iar ei voiau sã protesteze împotriva faptului cã prima sondã Chevron care va fractura hidraulic se va ridica la Silistea – Pungesti. În urma masinii care transporta un alt utilaj, nu sfredelul, a trecut si primarul Mircia Vlasã cu masina de la Primãrie. Atunci oamenii au început sã-l huiduie, sã strige dupã el, unii arãtându-i chiar …. fundul, strigând la el cã le-a adus nenorocirea de Chevron în sat si în comunã. Ba chiar unii dintre bãrbatii aflati pe drum au aruncat cu bulgãri de zãpadã dupã masina primarului Vlasã. Printre cei care strigau înfocati împotriva lui Vlasã, s-a aflat si Mariana Morosanu, fata fostului primar Costicã Spiridon. Primarul Vlasã s-a dus întins la Politia din Pungesti si a fãcut o reclamatie împotriva … Marianei Morosanu, pe care a acuzat-o cã l-a înjurat, l-a „chihãit” si a aruncat cu zãpadã în masina lui. Nici un cuvânt despre alte zeci de bãrbati care erau pe drum sau la porti si care îl înjurau din toti rãrunchii si îi arãtau fundul. Asa cã femeia a fost chematã la politia din Pungesti pentru declaratii, ieri, la Postul de politie, unde aceasta avea o plângere penalã pentru injurii si instigare a oamenilor la revoltã împotriva primarului Mircia Vlasã, faptã petrecutã luni, 10 februarie.

Amenintãrile lui Vlasã

Revoltatã cã a fost chematã la politie, unde politistul a început sã scrie el declaratia femeii, aceasta a spus cã nu semneazã declaratia decât dacã o scrie ea, pe aceea scrisã de politist sã o semneze primarul. Si a plecat la Primãrie unde l-a gãsit pe primar. „L-am întrebat sincer ce are cu mine de mã tot reclamã, cã nu am instigat pe nimeni, toti oamenii erau pe la portile lor si toti îl huiduiau si îi arãtau obrazul sau unii chiar fundul. Toti îl gãsesc vinovat de faptul cã a adus Chevronul în sat si nu mai vor sã-l vadã. Si el mi-a spus sã mã linistesc, sã las ciocul mic cã nu mi-a fãcut rãu pânã acuma, dar de acum dacã nu mã linistesc îmi va face mult rãu. Cum adicã, ce rãu sã-mi facã? Asta nu e amenintare? Cu o femeie se luptã el?”, a spus Mariana Morosanu. Vã reamintim cã în comuna Pungesti a luat fiintã prima Miscare de Rezistentã anti-Chevron, pentru cã în satul Silistea se lucreazã deja la ridicarea primei sonde de explorare si exploatare a gazelor de sist prin fracturare hidraulicã din România. Sãtenii din Pungesti s-au opus încã de pe 14 octombrie anul trecut de când au sosit lucrãtorii de la Chevron, zona Silistea fiind declaratã zonã de sigurantã nationalã, iar jandarmii au asigurat cu sutele „linistea” companiei Chevron pentru instalarea utilajelor de foraj. Pungesti a devenit pentru români si pentru activistii de mediu, precum si pentru activistii internationali de mediu un simbol al luptei antifracking.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.