spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Primarul Vlasã, scos curat de Prefecturã!

- Advertisement -

MAREA MUSAMALIZARE DIN PREFECTURA VASLUI

MINCIUNI Terenul pe care primarul din Pungesti, Mircia Vlasã, l-a concesionat cãtre firma americanã Chevron ar fi fost obtinut cu “documente justificative”, asa sustine prefectul judetului, Andrei Puicã, un executant perfect al ordinelor primite de la PSD. Cele douã hectare pe care primarul Vlasã le-ar fi concesionat companiei Chevron pentru activitãti de explorare a gazelor de sist ar fi în legalitate, în privinta modului în care au fost dobândite, sustin reprezentantii Prefecturii Vaslui, în urma anchetei desfãsurate în acest caz. DNA a demarat la începutul anului o anchetã în acest sens, dupã ce mai multi sãteni din Pungesti, în frunte cu Costache Spiridon, au sesizat faptul cã terenul cu care primarul s-a împroprietãrit provine dintr-un transfer ilegal cu comuna vecinã.

Prefectura Vaslui a finalizat ancheta declansatã la solicitarea politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor în cazul terenului detinut de primarul comunei Pungesti, Mircia Vlasã, în extravilanul satului Silistea, unde compania Chevron a desfãsurat activitãti de explorare a gazelor de sist în ultimele douã luni. Reprezentantii Prefecturii spun cã primarul Vlasã a obtinut terenul respectiv în baza unor “documente justificative”, depuse la Comisia localã de Fond Funciar. “În baza cererilor depuse în 2005 de Mircia Vlasã, s-au întocmit douã titluri de proprietate, în acest sens existând documente justificative la Comisia localã de Fond Funciar. Asupra autenticitãtii documentelor în baza cãrora s-au emis pretitlurile de proprietate se vor pronunta organele de anchetã abilitate”, a declarat prefectul judetului Vaslui, Andrei Puicã. Potrivit acestuia, angajatii Prefecturii Vaslui au mai constatat cã la Primãria Ivãnesti nu existã nicio solicitare de reconstituire a dreptului de proprietate depusã de cãtre Mircea Vlasã sau sotia acestuia, în conditiile în care primarul era acuzat de localnici cã si-a transferat ilegal o suprafatã de teren pe locul unde compania Chevron a desfãsurat activitãti de explorare a gazelor de sist. Ancheta Prefectuii Vaslui la Primãria Pungesti a început în luna februarie, în baza unei solicitãri fãcute de cãtre Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, care îl cerceteazã pe primarul din Pungesti, Mircia Vlasã, pentru abuz în serviciu si fals în înscrisuri sub semnãturã privatã. “Prin acest control se verificã modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate si punerea în posesie a terenurilor pe raza celor douã comune”, spunea atunci fostul prefect al judetului Vaslui, Radu Renga, pe când era chirias în apartamentul lui Vlasã.

Sãtenii din Pungesti au reclamat la DNA

Cercetãrile politistilor au fost declansate dupã ce un localnic din comuna Pungesti a depus o plângere la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, în care sustinea cã Mircea Vlasã, în calitate de primar, si-ar fi atribuit în mod ilegal 1,92 hectare de teren, suprafatã datã în concesiune companiei Chevron. Modul în care primarul din Pungesti, Mircia Vlasã si l-a atribuit a ridicat multe semne de întrebare. DNA-ul a demarat la începutul anului o anchetã în acest sens, dupã ce mai multi sãteni din Pungesti, în frunte cu Costache Spiridon, au sesizat faptul cã terenul cu care primarul s-a împroprietãrit provine dintr-un transfer ilegal cu comuna vecinã. “Primarul si-a transferat vreo 4 ha din comuna Ivãnesti, de unde sunt socrii lui, printr-un protocol neavizat de cei de la Comisia judeteanã de fond funciar. Practic Vlasã si-a atribuit acel teren din rezerva primãrie pe un act semnat între cele douã comune, si atât. Mai grav e cã pe acel act e semnãtura lui, lucru care aratã cã e si-un conflict de interes” se aratã în declaratia depusã la DNA. În aceeasi sesizare, reclamantul sustinea cã edilul ar fi intrat în posesia terenului respectiv în urma unui schimb ilegal de terenuri între comunele Pungesti si Ivãnesti, localitate unde sotia lui Vlasã ar fi detinut o suprafatã de pãmânt de la pãrintii sãi. Ulterior, primarul Mircea Vlasã a spus cã terenul concesionat cãtre Chevron nu are nicio legãturã cu schimbul de terenuri fãcut în 2005 între Comisiile locale de Fond Funciar Ivãnesti si Pungesti. S-a gãsit si un protocol, întocmit pe “genunchi”, care serveste interesul personal al lui Mircia Vlasã, care astfel înstrãineazã din propietatea privatã a comunei o supafatã de aproape 4 ha si o dã comunei vecine: “Comisia localã de fond funciar Ivãnesti, reprezentatã prin d-l Lazãr Petricã (n.r. decedat între timp) si Comisia de fond funciar Pungesti s-a procedat la încheierea prezentului protocol: suprafata de teren de 3,82 ha, situatã în punctul Ezer -Buscata, proprietatea autorilor, Lazãr Constantin -2,32 ha si Lazanu Gheorghe-12,5 ha (n.r. una dintre aceste doua persoane fiind socru lui Vlasã), sunt înscrisi în Registrele Agricole1956-1958, pozitia192 si 193 sat Buscata. Pentru aceasta suprafatã, Comisia localã de fond funciar Ivãnesti nu emite pretentii si transferã aceastã suprafatã Comisii locale de fond funciar Pungesti ce urmeazã sa efectueze punerea în posesie si sã elibereze titluri de proprietate mostenitorilor a susnumitilor autori din rezerva proprie”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.