spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Primarul Vlasã, un escroc! (audio incendiar)

- Advertisement -

Secretarul comunei Pungesti rupe tãcerea:

DEZVÃLUIRI Sãptãmâna trecutã, Prefectura Vaslui s-a pronuntat în cazul primarului Mircia Vlasã de la Pungesti. Conform “specialistilor” de acolo, primarul nu a fãcut nicio ilegalitate în cazul terenului închiriat firmei Chevron. În acest material, vã prezentãm dovada faptului cã primarul Vlasã a comis mai multe ilegalitãti si atât Prefectura Vaslui cât si organele de anchetã din IPJ Vaslui l-au acoperit. Declaratiile care stau la baza acestui material apartin secretarului comunei Pungesti. Acesta s-a decis sã rupã tãcerea si face dezvãluiri incredibile. Declaratiile secretarului au fost înregistrate si le puteti asculta pe editia electronicã www.vrn.ro. Înregistrarea a fost predatã de mai bine de douã luni procurorilor dar, în mod ciudat, nu s-a declansat, încã, nicio anchetã!

Povestea sondei Chevron de la Pungesti este deja celebrã. A fost prima sondã de explorare a gazelor de sist amplasatã în România, iar locatia nu a fost aleasã la întâmplare. A fost o sondã pilot, dar nu în scopul declarat, cel al descopeririri de zãcãminte de gaze de sist, ci pentru a studia impactul asupra populatiei. De aceea a fost aleasã comuna Pungesti, pentru cã aici exista si, din pãcate, încã mai existã un primar devotat pânã la moarte banilor, primarul Mircia Vlasã. Înainte de a a ajunge primul utilaj Chevron în judet, primarul Vlasã a fost chemat la Bucuresti si a dat asigurãri sefilor cã nimic nu miscã în comunã fãrã stirea sa. Altfel spus, primarul a dat asigurãri cã nu va exista nici cea mai micã opozitie în comunã atunci când va fi amplasatã sonda. N-a avut dreptate si timp de câteva luni în comunã a existat un adevãrat front de luptã între localnici si jandarmii însãrcinati cu paza sondei americane. Atâr primarul, cât si seful sãu Dumitru Buzatu, au dat vina pentru aceastã situatie deranjantã pentru ei pe “activistii plãtiti de serviciile rusesti”. Oricum, din tot acest aranjament, primarul Vlasã s-a ales cu imunitate absolutã în fata legii. Împotriva sa au fost fãcute mai multe plângeri penale, a fost propus un referendum pentru destituirea sa. Si cu toate cã aceste initiative aveau temei legal, nu s-a luat nicio mãsurã, n-a fost declansatã nicio anchetã, nimeni nu l-a deranjat pe primar! Secretarul comunei Pungesti ne-a explicat cum a fost posibil:

“Dacã ordinul e sã-l salvãm, hai sã-l scoatem”

Imediat dupã ce au apãrut primele utilaje închiriate de Chevron în Pungesti, sãtenii au fãcut o plângere penalã prin care incrimineazã faptul cã primarul s-a împroprietãrit în mod abuziv. Atât organele de anchetã din IPJ Vaslui cât si Prefectura au fost nevoite sã “ancheteze”. În fapt, ancheta n-a fost altceva decât o mare actiune de musamalizare. “În 2005 primarul a luat terenul cu japca. Nu a avut nici mãcar cerere depusã. Când am fost chemat la Prefecturã am fos nevoit sã mint. La fel si cu politistii. Normal cã ei s-au prins cã sunt specialisti. Stiam toti cã e o golãnie dar dacã e ordinul sã-l salvãm, hai sã-l scoatem”, povesteste secretarul Constantin Chiriac.

Pretul lui Vlasã: spaga este de 17 % din investitii!

Foamea de bani a primarului Vlasã este veche si nu a fost declansatã de venirea firmei Chevron în judet. Secretarul dezvãluie faptul cã primarul avea preturi fixe. Dacã voiai sã câstigi o lucrare în comunã trebuia sã dai primarului o spagã în valoare de 17 % din investitie! “Un escroc a fost acest primar. Când s-a certat cu Viorel Giurgea (adminstratorul firmei VIOMIT SRL), l-a întrebat “de ce v-ati certat” si el mi-a spus “Trebuia sã întoc 17% din totalul investitiei. Nu i-am dat bani si s-a întors”. Avem sã-i dãm 7 miliarde pentru scoala de la Cursesti. De ce? Pentru cã omul se sãturase sã mai dea bani si a deschis proces, a câstigat si a pus arierate în toamnã sã ne dea statul sã ne salvãm dar primarul n-a vrut. De ce? pentru cã nu-si lua spaga! Un animal, un tâmpit. Noi, mâine poimâine nu ne vom lua salariile pentru cã vom avea conturile blocate. Asta e spaga lui Vlasã, 17 %!”, a dezvãluit secretarul Chiriac.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.