spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Primele consecințe politice ale decesului Reginei: Antigua și Barbuda, referendum pentru renunțarea la monarhie

- Advertisement -

Premierul statului insular Antigua şi Barbuda, Gaston Browne, a declarat că, în urma morții Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii a decis că va organiza un referendum pentru ca țara să renunțe la monarhie și să devină republică în următorii 3 ani.

Statul din Caraibe este unul din cele 14 naţiuni unde monarhul britanic este şef al statului. Premierul Browne a semnat duminică un document prin care confirmă statutul Regelui Charles al III-lea în calitate de suveran.

Ulterior, acesta a declarat că va insista să organizeze un referendum pentru renunțarea la monarhie.

e altfel, premierul statului insular a făcut referire la un astfel de demers la începutul acestui an, în timpul unei vizite a conţilor de Wessex.

„Acesta nu este un act de ostilitate sau rezultatul unor diferende între Antigua şi Barbuda şi monarhie, ci pasul final menit să încheie cercul independenţei, pentru a ne asigura că suntem o naţiune cu adevărat suverană”, a explicat sâmbătă premierul la postul ITV. Rugat să menţioneze un orizont de timp, Browne a răspuns: „Aş spune că probabil în următorii trei ani”, scrie Agerpres...https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/regina-elisabeta-renuntare-la-monarhie-2204192.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.