-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Primele sancțiuni în cazul învățătorului bătăuș care a umflat palmele unui copil pentru că nu știa tabla înmulțirii!

- Advertisement -

SANCȚIUNE… Noi informații în cazul învățătorului din comuna Tăcuta, care a bătut cu bățul la palme un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii. Comisia de disciplină și Consiliul de Administrație al școlii au decis ca dascălul să fie sancționat cu diminuarea salariului cu 15% timp de șase luni și cu scăderea calificativului la următoarea evaluarea. De asemenea, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, învățătorul va fi reevaluat de un medic de medicină a municii pentru a se stabili dacă acesta mai poate să predea la clasă. Polițiștii i-au deschis dosar penal dascălului pentru purtare abuzivă, însă cercetările nu s-au încheiat. Reamintim că acest caz a ajuns în atenția autorităților abia după ce rudele băiatului au povestit în mediul online ce s-a întâmplat la școală: “încă mai există profesori care bat elevii. La atâția ani de la comunism, n-au învățat nimic despre educarea copilului. Vrem dreptate pentru copiii bătuți și traumatizați în școli”, a scris pe Facebook o rudă a băiatului.

Elevul lovit de învățător este în clasa a II-a și locuiește cu bunicii. Părinții lui sunt plecați la muncă în străinătate și au fost șocați când au auzit că fiul lor a fost lovit. “Copilul e în grija mea, eu răspund de el. Normal că i-am făcut poză și i-am trimis mamei lui să-l vadă. Ea lucrează în Franța și nu i-a venit să creadă, a zis că ea muncește prin străinătate ca să își poată da copilul la școală și profesorii îl bat!? Când a ieșit de la școală, nu putea să deschidă gura să vorbească. L-am luat ușor-ușor și, până la urmă, mi-a zis: <mamaie, am luat bătaie că nu am știut la matematică pe sărite tabla înmulțirii>. Câte cifre, atâtea bețe la palmă. Am mers acasă, i-am pus gheață și a fost mai bine. Nu pot să tac. Fie că este copilul meu sau al altuia, el nu trebuie bătut. Nu știe, îi dati nota 4 , dar nu trebuie să îl bateți. A zis că a fost puțin nervos. Eu înțeleg, dar asta nu înseamnă că trebuie să se descarce pe copii”, a povestit bunica băiatului. Cazul acestuia nu este singular. O altă bunică a povestit că și nepoata ei a fost lovită de învățător: “Toți copiii sunt stresați de el, nu știu ce are domnul învățător, dar dacă s-a săturat de școală, să lase postul altora, care au mers la școală, au învățat și nu au locuri să muncească. El să iasă la pensie, că e bătrân. Nu vreau să-l vorbesc urât, dar așa este, toți copiii sunt traumatizați de el”, a povestit bătrâna.  O tânără din sat, care i-a fost elevă dascălului, ne-a povestit, de asemenea, că și ea a avut parte de educație cu bățul: “Si eu am luat foarte multă bătaie de la domnul învățător, din clasa I până în clasa a IV-a, am luat mereu bătaie. Constat că și acum, la atîția ani distanță, are aceleași metode.

Cum văd sătenii educația: “bătaia e ruptă din rai” vs. “profesorii care traumatizează elevii”

Școala din Protopopești, comuna Tăcuta

Cazul copilului lovit cu bățul de învățător a împărțit comuna Tăcuta în două tabere: cei care iau apărarea profesorilor exigenți și le mai scapă câte o riglă peste mâini elevilor, și cei care se împotrivesc unei atitudini dure din partea dascălilor. Iată câteva dintre comentariile apărute în mediul online: “Bătaia e ruptă din rai, bun-simț nu mai există”, „Tot ce a fost frumos odată s-a dus cu timpul, nimeni și nimic nu ne întoarce în trecut, au rămas doar amintiri de povești cu dascăli minunați de la care am avut ce învăța. Azi nu mai există”; “Îmi pare rău să spun, suntem în goana numai după bogății. Atât a ramas, nu mai e respect”; “Un pic de educație nu strică! Chiar și cu mică lovitură la palmă! Dar să nu uităm: oamenii onești, deștepți sunt cei crescuți și educați cu aceste “maniere”; “Dacă cei care ne-au fost profesori ne-au traumatizat, asta nu înseamnă că noi, la rândul nostru, ca profesori, trebuie să traumatizăm elevii. Elevii sunt la sfârșitul zilei copii, pe care noi indiferent de meserie, trebuie să îi protejăm și să îi învățăm ce-i bine, iar trauma este deseori ireparabilă, indiferent de natura ei. Da, viața e nedreaptă cu majoritatea dintre noi, asta nu scuză abuzul asupra celor care sunt vulnerabili și cărora avem datoria morală să-i protejăm”, “Din punctul meu de vedere, cred că respectul se cîștigă prin bun simț, nu prin impunerea fricii în elevi. Nu sunt de acord nici ca elevii să înjure profesorii, dar nici profesorii să își verse frustrările pe elevi. Nu trebuie comparate generațiile și nici confundat succesul în viață cu capacitatea de a reține materia școlară”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Dacă vrea dreptate lumea asta care pleacă să muncească afară, trebuia să ceară mai întâi dreptul la muncă cinstită și remunerată corespunzător în țară! E adevărat că școala nu mai e ce a fost, dar astăzi e rușinos ce subfinanțare acordă clasa politică acestui sistem care e sub nivelul mării!

 2. Recomand mămicii din Franța sa revina pe meleagurile natale , sa stea lângă copil , sa-l supravegheze in pregătirea pt școala . Sa învețe împreuna tabla înmulțirii . Nu sunt de-acord cu metodele de constrângere , mai ales cu cele corporale !!! Fiecare sa-și asume rolul in educația copilului și apoi sa arunce cu noroi in dascăli .

  • Si dacă erau acasă nu lua bătaie ?
   Ce treaba are domiciliul părinților cu bătutul copiilor ?
   știe/nu știe – singura acțiune a unui educator este predea și sa pună nota corespunzătoare, atât și la revedere
   nu e problema lui dacă ei nu învață

    • Aia e tot problema lor, nu a copiilor
     Trebuie sa fii bolnav la cap sa bați copiii ca nu iți iese ție pasiența
     Însemnă ca la aia cu nevoi speciale trebuie sa bată în ei ca în sacii de box. Nu ?

 3. I-aș pune pe dăjtepții ăștia „antiveolență” să predea numai O ZI la rîtanii din ziua de azi, numai beșîni și vedete de ticîcat tocîcat.
  La sfârșitul zilei, dacă plodul nu e in stare să redea ce a învățat, stimabilul antiveolență să și-o fure el.
  Păi nu știe el metode moderne?!?

  VI S-A DUS ȚARA PE PULĂ, IOROPENILOR!
  IAR RATANII VOSTRI O VOR ÎNGROPA DEFINITIV!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.