spot_img
18.7 C
Vaslui
31-mai-2023

PRIMUL BÂRLÃDEAN LA PRESEDINTIA CJ VASLUI!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Alegeri cu surprize la Consiliul Judetean

PREMIERÃ Moment istoric pentru municipiul Bârlad. Un locuitor al acestui oras a decis sã lupte de la egal la egal cu cei mai puternici politicieni din judet, pentru a câstiga presedintia Consiliului Judetean, pentru prima datã din 1989 încoace. Nelu Vasilicã Maftei este decis sã câstige presedintia Consiliului Judetean, mai ales cã este reprezentantul Partidului Poporului, formatiune politicã aflatã pe val. Prin intrarea în luptã a candidatului PPDD de la Bârlad, se echilibreazã destul de mult balanta electoralã si nu ar fi exclus ca pe 10 iunie sã auzim de trei procentaje sensibil egale, USL, PDL si PPDD. Foarte importantã va fi decizia bârlãdenilor. Având în vedere faptul cã vor avea ocazia sã voteze, pentru prima datã, chiar un bârlãdean în cea mai înaltã functie din judet, este interesat de vãzut cât conteazã în aceastã zonã patriotismul local.

Partidul Poporului joacã o carte importantã la Vaslui, desi sunt putini politicieni în acest moment care recunosc acest lucru. Pentru prima datã dupã 1989, un bârlãdean are curaj sã se lupte de la egal cu politicieni versati ca Dumitru Buzatu, promitând sã schimbe istoria orasului si sã scoatã Bârladul din conul de umbrã în care se aflã acum. Nelu Vasilicã Maftei este candidatul Partidului Poporului la presedintia Consiliului Judetean, cu sanse reale de a schimba ierarhia în judet, acolo unde USL se vede câstigãtor de pe acum. Maftei are 35 de ani, este bârlãdean si are o cãsnicie fericitã. De profesie este jurist la SC Rulmenti SA Bârlad, din 2002. A absolvit Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, promotia 1995, apoi Facultatea de Drept la Iasi (Universitatea A.I.Cuza). Din 1999 pânã în 2012 a fãcut Institutul National de Magistraturã. „Eu m-am gândit si am decis sã fac ceva pentru ca Bârladul sã nu mai fie defavorizat la împãrtirea banului public, din fondurile date de guvern. Trebuie sã fie egalitate si corectitudine în distribuirea fondurilor. Deocamdatã sunt preocupat sã <<descopãr>> politica PPDD, care este una apropiatã de români, politicã pe care vreau sã o implementez si sã o valorific la noi, în tot judetul. M-am sãturat, sincer, sã mi se tot spunã cã trãiesc în cel mai sãrac judet din tarã si sper din tot sufletul ca toti cei care gândesc ca mine, au viziune pe termen scurt si mediu în a dezvolta judetul Vaslui, sã se alãture si sã mã sprijine în proiectul meu politic, pe care îl voi prezenta în campania electoralã, în curând. Vreau sã asigur bârlãdenii în mod special cã-i voi reprezenta cu cinste în fruntea CJ Vaslui”, a spus Nelu Vasilicã Maftei. „Este o decizie istoricã si vom câstiga presedentia CJ Vaslui pentru prima oarã dupã Revolutia din 1989. Este timpul ca si Bârladul sã dea un presedinte de CJ, asa cã toate fortele politice ar trebui sã-l sprijine”, a spus Daniel Andrei, presedintele PPDD Bârlad si candidatul acestei formatiuni politice la functia de primar al orasului rulmentilor.

Dan Marian, umãr la umãr cu Dumitru Buzatu!

În timp ce Partidul Poporului promite sã fie marea surprizã a alegerilor locale din judetul Vaslui, cei doi „granzi” politici, PDL si USL, si-au depus listele de consilieri judeteni, dar si candidatii. Deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, se anuntã un concurent redutabil pentru Uniunea Social-Liberalã a lui Buzatu si David. Lista de consilieri judeteni a PDL cuprinde nume importante din politica si administratia judetului, cum este cel al directorului CJAS Vaslui, Corneliu Mihalache, inspectorul scolar general, Mihaela Cososchi, sau cel al directorului Postei Judetene, Mãrioara Idriceanu. Pe lista de candidati ai USL, pe primul loc este „trãdãtorul” fost peremist Corneliu Bichinet, urmat de actualul presedinte al CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. Se demonstreazã, astfel, cã Mihalachi nu mai este o „prioritate” pentru colegii din Uniunea Social-Liberalã, care si-ar dori o altã ierarhie în partid. O noutate absolutã ar fi candidatura managerului Gaz Est, Adrian Tighici, presedintele PSD municipal Vaslui, cel care va prinde un post de consilier judetean, având în vedere cã se aflã pe locul cinci pe listã. Liderul tiganilor, contestat de aceastã etnie, nu a fost uitat nici el. Ilie Târu apare la pozitia 15 pe lista USL, cu sanse reduse de a mai prinde un nou mandat. Rãzboiul din PSD se vede si analizând pozitiile unor pesedisti cu state vechi în partid. Profesorul Poianã a fost trecut pe o pozitie fãrã nicio sansã, 18, în timp ce fostul vicepresedinte de CJ, Aurelian Rogozea, ocupã pozitia 22.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.