spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Primul pacient cu coronavirus din România poate fi externat. Testele au ieșit NEGATIVE

- Advertisement -

Zi importantă pentru primul român din țară diagnosticat cu noul coronavirus! Astăzi, bărbatul din Gorj ar putea fi externat pentru că ultima testare pentru coronavirus a fost negativă.

Pacientul din Gorj poate fi externat. Probele tânărului au ieșit negative pentru a doua oară, ceea ce înseamnă că s-a vindecat, au anunțat, sâmbătă seara, reprezentanți ai Institutului „Matei Balș”.

Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a fost retestat, sâmbătă, pentru noul coronavirus, iar rezultatul testului este negativ, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

„Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat şi poate fi externat”, precizează sursa citată.

Potrivit autorităţilor, testarea de sâmbătă este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut vineri.

Reamintim că bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie.

„Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, până sâmbătă, 29 februarie, la nivel naţional, în 3 dintre cele 5 centre de testare au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

Analizele au fost efectuate în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Dintre acestea, 3 au ieşit pozitive, restul de 348 fiind negative, precizează sursa citată.

Citește mai mult :https://www.realitatea.net/stiri/actual/primul-pacient-cu-coronavirus-din-romania-poate-fi-externat-testele-au-iesit-negative_5e5aabc4964ac16a09231422

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.