spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Primul Paste la cofetãria Eveline: cozonacul si pasca, între traditie si noile tendinte din bransa ciocolatierilor | VIDEO

spot_imgspot_img
- Advertisement -

NOU…Cozonacul de Paste este puntea suspinelor pentru gospodinele din bucãtãrie. Cozonacul trebuie sã fie dolofan, bine copt, pufos si cu multã cremã, iar de multe ori rateurile transformã bucãtãresele în adevãrate „uragane” înainte de noaptea de Înviere. Cofetãria Eveline din Vaslui, situatã în Crucea Gãrii, ascunsã dupã cei cinci brazi aflati în fata blocului 329, vine cu o provocare. Fiind primul Paste, întâmpinã clientii cu o propunere de nerefuzat: traditionalul cozonac într-o variantã ineditã si la un pret promotional de 75 de lei pe kilogram. Inedit nu la formã, ci în interior, unde ciocolatierii de la aceastã cofetãrie au creat din cacao, unt, nucã si un ingredient secret o cremã specialã cu un gust deosebit, care e în trendul noilor tendinte din aceastã sofisticatã piatã a cofetarilor. La pãscute, cofetãria Eveline vine cu o revolutie, tot la pretul de 75 de lei pe kilogram. Creazã si la Vaslui, dupã ce în judet tonul a fost dat de la Husi si Bârlad, cu cele trei variante de pascã, cu smântânã, cu ciocolatã sau cu brânzã, într-un format modern si plãcut. Pentru doamnele care nu mai au timp de frãmântat, cofetãria Eveline pune la dispozitie douã numere de telefon pentru comenzi: 0754957459 si 0743853704.

Mai sunt trei zile pânã când gospodinele vor trebui sã se suflece la mâini si sã facã cozonacii de Paste. E stiutã traditia la noi, în Moldova, cã frãmântatul cozonacilor trebuie fãcut în Joia Mare, odatã cu pãscutele. Toatã lumea stie reteta acestui desert de Paste, însã nu la toatã lumea cozonacii ies pufosi, plini de cremã, rumeniti bine la exterior si cu coaja crocantã. Este examenul oricãrei bune gospodine si toatã voia bunã de Paste în familii vine de la reusita cozonacului. Pentru cei care nu au timp, solutiile sunt cozonacii din marile magazine produsi de companiile consacrate. Cei care-si doresc un cozonac cât mai aproape de cel fãcut în bucãtãriile gospodinelor, cu ingrediente naturale si gust autentic, trebuie sã apeleze la cofetãrii sau patiserii, unde preturile sunt un pic mai mari. Cum alegi cofetãria perfectã pentru ca pasca si cozonacul sã iasã ca la mama acasã? Iatã o dilemã, care în Sãptãmâna Patimilor e subiect de discutii aprinse, între doamnele care au programul mai lung la serviciu si nu au timp sã se ocupe, asa cum si-ar dori, de masa de Paste.

„Secretul cozonacului stã în frãmântat si în continutul cremei”, spun cofetarii de la Eveline

Cofetãria Eveline pare sã fie anul acesta locul perfect pentru procurarea cozonacilor ca la mama acasã. Secretul acestor cozonaci e frãmântatul, dar si un ingredient misterios care este pus în compozitia acestuia. Pretul nu este unul de speriat. Atât pãscutele, cât si cozonacii sunt 75 de lei kilogramul, iar pasca este în trei varinate: cea clasicã, cu brânzã si stafide, cea cu ciocolatã si cea cu smântânã. „Nu are rost sã discutãm de retetã, fiindcã nu existã gospodinã în România care sã nu stie acest lucru. Atuul nostru este frãmântatul, dar si ingredientele de top pe care le folosim, cum ar fi untul din Franta, cacao si nuca de cea mai bunã calitate si un ingredient pe care noi îl tinem secret si îi dã cozonacului Eveline o anumitã texturã sau mai bine spus pufosenie mai specialã. Însã regula de bazã la cozonac este frãmântatul în mai multe etape. Trebuie sã stii cât sã lasi aluatul sã se odihneascã, temperatura optimã la care se lucreazã si, de ce nu, în câte reprize frãmânti aluatul. Crema, de asemenea, trebuie lucratã cu grijã, iar nuca si cacao trebuie sã fie de cea mai bunã calitate”, a spus administratorul cofetãriei Eveline, Lucian Helciug.

Pãscutele, noutãtile de la cofetãria Eveline

PROPUNERE…Ca si cozonacul, pretul la pasca Eveline este tot 75 de lei pe kilogram. Sunt trei tipuri de pascã: micã (între 200g – 400g), medie (400g – 600g) si mare (600g – 1.000g). Cum este prima datã când aceastã cofetãrie scoate acest produs pe piatã, cofetarii au tinut sã facã ceva deosebit. „Echipa noastrã de cofetari a tinut sã facã pãscutele într-un concept mai nou, mai ales cã e prima datã când noi, ca si cofetãrie, scoatem aceste produse pe piatã. Am ales trei modele, cele traditionale, dar si cele cu ciocolatã si smântânã. Gustul lor este unul unic si îmbietor. Noi sperãm sã reusim sã convingem gospodinele, ca de Înviere sã meargã cu pasca noastrã la sfintit”, a mai spus Lucian Helciug, administratorul cofetãriei Eveline.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/de-treci-brazii-de-argint-o-vezi-pe-eveline-sclipind-iata-cea-mai-noua-cofetarie-din-vaslui-deschisa-in-crucea-garii/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri