spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Primul român eutanasiat în Spania. Motivul pentru care ultima dorință i-a fost refuzată

- Advertisement -

Eugen Sabău, un român închis în Spania după ce a împuşcat patru oameni, a solicitat şi a primit dreptul de a fi eutanasiat. În schimb, justiția spaniolă refuză să-i îndeplinească ultima dorință.

UPDATE 15.00 Eugen Marin Sabău a fost eutanasiat în prezența rudelor sale, la Spitalul Penitenciar Terrassa din Spania. Românul a primit injecția letală și a fost de acord să-și doneze organele, a declarat avocatul românului pentru ȘtirileProTv.


Bărbatul în vârstă de 46 de ani a solicitat să fie eliberat condiționat pentru 24 de ore, pentru a-și lua adio de la cei dragi, chiar înainte de a fi eutanasiat, însă ultima sa dorință a fost refuzată.

Un judecător i-a respins însă ultima dorință, notează EL Pais, care amintește că românul va fi eutanasiat la cererea sa chiar marți, 23 august. Motivul? Magistratul și-a argumentat decizia prin faptul că ar exista riscul ca acesta să evadeze din moment ce s-ar afla într-un spital fără supraveghere. În plus, a mai spus judectătorul, Eugen Sabău nu a regretat faptele sale.

Șefa Judecătoriei Numărul 5 din Tarragona a emis un ordin prin care respinge cererea apărării lui Sabau, concluzionand că acordarea libertății acesteia „nu ar modifica foarte mult” situația actuală, întrucât ar fi mutat de la spitalul Penitenciar Terrassa la un alt spital obișnuit. Doar că, mai adaugă magistratul, fără supraveghere polițienească ar exista riscul unei evadări.

Primul român care va fi eutanasiat, Eugen Sabău își petrece ultimele ore din viață la spitalul penitenciarului. Bărbatul așteaptă să fie eutanasiat, așa cum el însuși a solicitat. Anterior, Curtea Constituțională a respins ultima solicitare a avocaților victimelor românului, care ar fi dorit ca acesta să fie judecat public și să apară în boxa acuzaților…https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/primul-roman-care-va-fi-eutanasiat-in-spania-si-a-2199785.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.