spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

„Primul semn că Parlamentul este pregătit să respingă ACTA”: Parlamentul European a refuzat să amâne votul cu privire la Acord

- Advertisement -

Eurodeputaţii care se opun Acordului multilateral cu privire la contrafacere (ACTA) au afirmat marţi că au obţinut o victorie refuzând ca votul Parlamentului European, foarte critic la adresa acordului, să fie întârziat de o sesizare a Curţii europene de justiţie.

Cu 21 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, deputaţii Comisiei de comerţ internaţional au decis să nu întârzie, printr-o consultare prealabilă a Curţii europene de Justiţie, calendarul care prevede un vot cu privire la ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) într-o sesiune plenară din iunie.

„Este primul semn că Parlamentul este pregătit să respingă ACTA”, a comentat social-democratul german Bernd Lange, spunând că se aşteaptă ca acordul să poată fi „îngropat înainte de vară”.

Reprezentantul verzilor Yannick Jadot a salutat, de asemenea, faptul că „Parlamentul European rămâne ferm şi decis să nu întârzie dezbaterea”.

Comisia Europeană „caută înainte de toate să întârzie votul cu unul sau doi ani, timp în care presiunea populară şi politică împotriva ACTA ar scădea”, a apreciat reprezentantul verzilor Sandrine Belier, relevând că, acum executivul poate cu toate acestea să decidă de unul singur înaintea Curţii.

Comisia Europeană a anunţat la 22 februarie intenţia de a sesiza Curtea de Justiţie a UE pentru a verifica dacă acordul nu încalcă drepturile fundamentale.

Mai multe state europene, printre care Germania, Polonia, Austria, Cehia, România şi Slovenia, au blocat deja pregătirile pentru ratificarea acordului.

Negociat între Uniunea Europeană, Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA vizează lupta împotriva contrafacerii în sens larg, de la medicamente şi alte mărfuri la descărcările ilegale de pe Internet.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.