spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Primul WC modern într-o școală sătească, minune pentru localnici. „Erau trei găuri și-o dărăpănătură”

- Advertisement -

Într-una dintre cele mai sărace comune din România, Dimăcheni, județul Botoșani, autoritățile locale au reușit în sfârșit să construiască la școală prima toaletă modernă de la înființarea localității.

„Să le dea Dumnezeu sănătate, noi nu am avut așa ceva”, mărturisește, făcându-și cruce, o localnică din comuna Dimăcheni, după ce a văzut toaleta modernă, proaspăt amenajată, la școala din localitate.

În situația sătencei mai sunt și alte sute de țărani din comuna situată în nordul țării. Faptul că autoritățile locale au reușit să facă primul WC interior la școala din centru, din istoria comunei, este o adevărată minune pentru săteni. Și asta în condițiile în care Dimăcheni, o comună mică, cu două sate, în mijlocul unui câmp, este una dintre cele mai sărace comunități din România. Cei aproximativ 1.000 de locuitori trăiesc din agricultură de subzistență, nu au drumuri și în afară de curent electric nici un fel de utilități.

Școala din localitate, lăsată trei decenii fără gard, nu avea decât o latrină veche de jumătate de secol unde mergeau atât școlarii cât și copiii de grădiniță…https://adevarul.ro/stiri-locale/botosani/primul-wc-modern-intr-o-scoala-sateasca-minune-2203112.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.