Principalele avantaje ale utilizării covoarelor

Un covor este un adaos obișnuit la o podea cu suprafață dură, cum ar fi lemn de esență tare, laminat sau gresie. Poate fi așezat chiar și peste mochetă de la perete la perete. Există numeroase motive pentru care covoarele sunt atât de populare și, totuși, este posibil ca unele persoane să nu știe dacă ar trebui să-și acopere podelele frumoase cu un covor.

Poate că cel mai evident motiv pentru a avea un covor este pentru aspectul acestuia. Covoarele au un mod unic de a reuni toate elementele unei camere – de exemplu, pot strânge diferite culori folosite în decor.

Dar beneficiile covoarelor se extind mult dincolo de stil. Dacă nu sunteți sigur dacă un covor este potrivit pentru spațiul dvs., citiți mai departe pentru a afla cum aceastea vă pot îmbunătăți de fapt spațiul.

Covoarele sunt mai mult decât un simplu decor, au o gamă întreagă de beneficii. Dacă vă gândiți să investiți în acest tip de covor pentru spațiul dvs., consultați aceste avantaje ale covoarelor pentru casa dvs., pentru a vă ajuta să luați o decizie informativă!

Reducerea zgomotului

Un covor va reduce semnificativ zgomotul din spațiul dvs. Nu numai că covorul este mai plăcut de mers pe jos decât o podea cu suprafață dură, dar absoarbe și sunetul din aer. Observați că camera dvs. are un ușor ecou? Acest lucru se datorează faptului că podeaua de suprafață dură nu absoarbe sunetul în același mod ca și covorul. Așezați un covor pe jos și ascultați diferența.

Confort

Nu este un secret faptul că covorul este mult mai moale decât lemnul de esență tare sau gresia, iar majoritatea oamenilor vor fi de acord cu afirmația că covorul este mai confortabil decât o podea cu suprafață dură. Nu numai că covorul se simte mai moale la atingere pe pielea dvs., dar moliciunea acestuia îi conferă flexibilitate, ceea ce permite acestor covoare să absoarbă unele dintre impacturile pașilor dvs. Acest lucru vă elimină literalmente o parte din presiunea corpului și vă menține în relații bune cu vecinii de dedesubt.

Căldură

Pe lângă faptul că este mai moale, covorul este mai cald decât pardoseala cu suprafață tare. Are o valoare izolatoare mai mare, mai ales dacă aveți un tampon sub covor. Acest lucru se aplică în toată casa, dar este deosebit de binevenit în subsoluri, unde podeaua poate fi de-a dreptul rece.

Aspect

V-ați uitat vreodată la o cameră din casa dvs. și ați simțit că lipsește ceva? Covoarele nu sunt întotdeauna primul lucru pe care îl luăm în considerare atunci când decorăm un spațiu, dar pot face sau sparge o cameră instantaneu – gândiți-vă la ele ca la geantă de mână sau pantofi pentru decorarea interioară pe care o construiți restul aspectului în jur. Covoarele sunt finisajul perfect pentru decorul dvs., care va lega camera împreună și va înfrumuseța orice spațiu interior.

Există multe avantaje în a avea un covor care depășesc aspectul, deși aspectul și stilul spațiului sunt cu siguranță un factor important. Mulți oameni știu intuitiv că un covor ajută spațiul să se simtă finisat, chiar dacă nu știu cum sau de ce. Există, de fapt, câteva motive pentru acest lucru.

Primul este că, atunci când este așezat corect, un covor poate ajuta la ancorarea mobilierului într-o cameră, ceea ce ajută la crearea unui spațiu confortabil și intim. De exemplu, un covor de sufragerie sau cameră de familie ar trebui să fie suficient de mare încât principalele piese de mobilier (canapea, scaune de mobilier, fotoliu și măsuță de cafea) să stea pe covor sau, cel puțin, să aibă picioarele din față pe covor. Fără covor, se poate simți ca și cum mobilierul „plutește” în cameră.

Al doilea motiv pentru care covoarele ajută la împământarea unui spațiu este acela că oferă un loc de odihnă atât pentru corp, cât și pentru energie. Dacă rezonați cu feng shui sau credințe similare sau chiar dacă doar îl simțiți intuitiv, un covor încetinește energia care curge prin casă. Energia se deplasează rapid pe suprafețe dure și mai încet pe suprafețe moi. Energia care curge rapid poate crea sentimente de excitabilitate sau anxietate, astfel încât, cu nimic care să încetinească fluxul de energie, spațiul se poate simți oarecum haotic. Un covor introduce un sentiment de calm în spațiu prin încetinirea energiei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ