Prins la cotitură: liderul de sindicat Transurb, sancționat după ce a fost implicat într-un accident rutier!

SOLIDARI… Colegii liderului de sindicat îi iau apărarea: “în urma lucrărilor de aducțiune de apă și canalizare, un sens de mers din carosabil s-a îngustat și fără să vrei ești nevoit ca și conducător auto să depășești axul drumului”.

ACCIDENT… Liderul de sindicat Transurb, Samir Ioniță, a fost implicat, zilele trecute, într-un accident în Gura Bustei. Un utilaj de tip mașină autopropulsantă al companiei care se ocupă de lucrările la apă și canalizare a lovit un segment de tablă din autobuz. Nu s-a soldat cu victime, însă ambii șoferi au fost sancționați, șoferul Transurb, pentru că a călcat axul drumului, iar celălalt, pentru că nu avea permis de conducere corespunzător și se afla sub influența băuturilor alcoolice. “Autobuzul are 12 tone gol, nu puteam să mă risc să intru cu roțile pe porțiunea de pământ a drumului, pentru că plouase și nu știam cât de sigură este. Am considerat că era riscant să fac asta și am călcat axul drumului. Celălalt șofer s-a urcat cu o roată a utilajului pe un fel de bordură, centrul de greutatea fiind un pic mai sus, pentru că avea în față două butoaie mari cu apă, s-a balansat dintr-o parte în alta. Brațul și cupa erau ieșite în lateral, pe sensul meu de mers și a atins un segment de tablă al autobuzului”, a explicat liderul de sindicat, care se teme acum că va fi pus să plătească pagubele. Solidari cu acesta, colegii au transmis conducerii o petiție în care atrag atenția că accidentul se poate repeta, pentru că drumurile au fost îngustate de când se lucrează la aducțiunea de apă și canal. “Sunt multe sectoare de drum care sunt îngustate și ești nevoit ca și conducător auto să depășești axul drumului și din cauza parcărilor mașinilor în zonele Confecții, Celesta, Moara Greci, Zona Industrială)”, au scris colegii liderului de sindicat într-o adresă către conducerea societății.

Accidentul a avut loc pe 2 iunie, în jurul orei 10:00, iar cel care a sunat la 112 a fost chiar liderul de sindicat. “În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri vasluieni au depistat și identificat vehiculele implicate în evenimentul rutier și conducătorii acestora. Astfel, autobuzul înmatriculat în județul Vaslui era condus de către un bărbat de 50 de ani, din municipiul Vaslui, iar utilajul de tip mașină autopropulsantă era condus de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Ruginoasa, județul Iași. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul de 51 de ani, din Ruginoasa, nu avea permis de conducere corespunzător pentru a manevra mașina autopropulsantă pe drumurile publice, iar cu ocazia testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a fost încredințată mașina autopropulsantă spre a fi manevrată pe drumurile publice și dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” prevăzută de art. 335 alin. 2 și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” prevăzută de art. 335 alin. 3, ambele din Codul Penal”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Șoferii Transurb: “Rugăm conducerea unității să dea dovadă de înțelegere și să-i susțină”

Șoferii din cadrul serviciului public local de transport au făcut o petiție către conducere, pentru a atrage atenția că accidentul se poate repeta întrucât condițiile îi determină să depășească axul drumului: “Noi, conducătorii auto din cadrul SC Transurb, nu putem fi de acord nici cu decizia poliției și nici cu decizia conducerii. Oricare dintre noi am fi putut și putem fi în această situație deoarece pe tot sectorul de drum din Gura Bustei și din celelalte suburbii (Zona Industrială, Brodoc chiar și Moara Grecilor),în urma lucrărilor de aducțiune de apă și canalizare,un sens de mers din carosabil s-a îngustat și fără să vrei ești nevoit ca și conducător auto să depășești axul drumului,așa cum s-a întâmplat cu colegul nostru.Rugăm, așadar, conducerea unității să dea dovadă de înțelegere și, în loc să sancționeze șoferii care sunt nevoiți să circule kilometri întregi, depășind axul drumului din cauza lucrărilor și a gabaritului autobuzului,să-i susțină și să apere angajații de asemenea abuzuri.Sunt multe sectoare de drum care sunt îngustate si ești nevoit ca și conducător auto să depășești axul drumului și din cauza parcărilor mașinilor (Confecții, Celesta, Moara Greci, Zona Industrială). Așadar, există o problemă cu care noi,șoferii, ne confruntăm la orice pas și oricând putem să fim implicați fără să ne dorim în astfel de situații.Vă rugăm să dați dovadă de bună-credință și să acționați așa cum este normal, nu să folosiți aceste evenimente pentru a sancționa anumiți angajați.O astfel de decizie de sancționare nu face decât să protestăm și să nu mai circulăm pe astfel de drumuri pentru că niciun șofer nu-și dorește să fie sancționat din vina altora”, au scris șoferii Transurb în petiția adresată conducerii societății.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ