31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Prins la frontieră cu certificat fals de vaccinare împotriva Covid-19

PENAL… Un tânăr de 24 de ani, cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals, s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri. Certificatul de vaccinare fals l-a costat nu numai un dosar penal, ci și vreo 500 de lei moldovenești!

Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pe 27 noiembrie a.c., în jurul orei 00.15, în pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, ca și pasager într-un autoturism marca Mercedes, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 24 de ani. La controlul de frontieră, tânărul a prezentat alături de documentele personale de identitate și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, emis în R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că este fals.

“Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obținut certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 prin intermediul unui concetățean, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 500 lei moldovenești, fără să se vaccineze. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impugn”, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, putător de cuvânt al STPF Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here