spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Prioritãtile Primãriei Zorleni: modernizarea unitãtilor sanitare si proiectele cu fonduri europene! (FOTO)

- Advertisement -

INVESTITII…În fiecare an, în cadrul manifestãrii „Sãrbãtoarea toamnei la Zorleni”, au fost sfintite si puse în functiune mai multe obiective de investitii: alimentãri cu apã, scoli, grãdinite, troitã, terenuri de sport si alte obiective. „Am bucuria sã vã anunt cã la sãrbãtoarea de la începutul lunii Octombrie, în satul Zorleni au fost sfintite si date în folosintã cabinetele medicale de familie, cabinet stomatologic si cabinetele de recuperare medicalã”, a anuntat primarul comunei Zorleni, Paula Hultoanã. Au participat mai multi sãteni la sfintire, bucurosi cã a fost finalizat primul cabinet, din cele trei medicale puse în lucru prin PNDL. De asemenea, ieri, a avut loc o întânire de lucru cu reprezentantii GAL „Podu Înalt” Vaslui, în care au fost abordate teme privind „Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Localã Gal Podu Înalt Vaslui pentru perioada de programare 2023-2027”.

Cabinetele inaugurate fac parte din proiectul „Modernizare, extindere si dotare unitate sanitarã în comuna Zorleni, judetul Vaslui”, obiectiv finantat prin Programul National de Dezvoltare Localã. Prin acest proiect a fost reabilitatã o suprafatã de 130 m.p. constructie, din localul dispensarului vechi, iar clãdirea a fost extinsã cu o suprafatã construitã nouã de 140 m.p. <<Procesul de modernizare al unitãtilor sanitare din comuna Zorleni va continua cu implementarea proiectului „Reabilitare si modernizare corp clãdire dispensar medical, sat Zorleni, comuna Zorleni, judetul Vaslui”, finantat prin Administratia Fondului pentru Mediu, prin intermediul cãruia va fi reabilitatã suprafata de 290 m.p. de constructie, din vechea clãdire a dispensarului uman. De asemenea, si locuitorii satului Popeni se vor bucura de edificarea unei unitãti sanitare noi, prin implementarea proiectului „Demolare si reconstruire dispensar uman, sat Popeni, comuna Zorleni, judetul Vaslui” finantat prin Compania Nationalã de Investitii S.A., obiectiv aflat în prezent în constructie. În cadrul acestui proiect va fi edificatã o clãdire nouã cu destinatia de dispensar, în suprafatã de 300 m.p. si tot în cadrul proiectului vor fi finantate dotãrile aferente. Vor constitui o prioritate si vor rãmâne în permanentã în rândul preocupãrilor mele, activitãtile care asigurã sãnãtatea si ridicarea nivelului de trai al concetãtenilor nostri>>, a precizat primarul comunei Zorleni, Paula-Denisane Hultoanã.

Noi oportunitãti de finantare în comuna Zorleni

Ieri,19 octombrie, ora 12.30, a avut loc în sala Cãminului cultural „Nicolae Vicol” din satul Zorleni, o întânire de lucru cu reprezentantii GAL „Podu Înalt” Vaslui, în care au fost abordate teme privind „Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Localã Gal Podu Înalt Vaslui pentru perioada de programare 2023-2027”. În cadrul acestei întâlniri, persoanele fizice si juridice din comuna Zorleni, interesate sã depunã proiecte pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile au primit informatii cu privire la finantãrile ce pot fi accesate prin PNS 2023-2027, DR-36 LEADER – Dezvoltarea localã plasatã sub responsabilitatea comunitãtii, dupã cum urmeazã :

– DR-13 – Achizitii de utilaje pentru sectorul vegetal ;

– DR-14 – Investitii în fermele de mici dimensiuni ;

– DR-29 – Investitii în crearea si dezvoltarea de activitãti neagricole ;

– DR-13 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri

Prin implementarea unui proiect cu finantare europeanã, orice persoanã fizicã sau juridicã îsi poate crea sau dezvolta propria sa afacere si contribuie totodatã la dezvoltarea comunitãtii în care trãieste. La întâlnirea de la Zorleni au fost prezenti în jur de 30 de persoane interesate sã îsi creeze sau sã-si dezvolte propriile afaceri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.