Priveghi costisitor: amenzi, „fără număr”!

NEPĂSĂTORI… Rromii nu țin cont de restricții la priveghiul lui Călin Secretar. Nu păstrează distanța fizică și nu poartă mască.

PERSEVERENȚI… Nicio zi de priveghi la căpătuiul lui Sectretar nu este lipsită de sancțiuni. Amenzile date de polițiști și jandarmi participanților la priveghiul lui Călin Secretar, din comuna Zorleni, sunt multe, zilnice și „barosane”. Oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale și ieri, 30 martie, în număr de 49, valoarea amenzilor fiind de 55.770 lei. Asta după ce pe 29 martie au dat 39 de amenzi, în valoare de 61.600 de lei.

„Sancțiunile contravenționale au fost date pentru abateri de la Legea 55/2020, privind combaterea pandemiei, pentru încălcarea legii ordinii și liniștii publice și pentru încălcarea codului rutier. Acțiunile sunt continuate în vederea respectării normelor sanitare și a legilor în vigoare”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Astăzi are loc înmormântarea lui Călin Secretar, cel care a fost unul dintre romii „de seamă” din clanul Sandu din Murgeni, dar care și-a făcut casă în comuna Zorleni, unde s-a mutat cu familia sa numeroasă. Acesta a murit în urma unui infarct în Franța, unde era plecat de ceva vreme. Apropiații spun că bărbatul ar fi luat niște pastile, iar apoi a consumat alcool. Polițiștii și jandarmii vor fi și astăzi la datorie, pentru a se asigura că funeraliile se vor desfășura civilizat și, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ