spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei. Oamenii așteaptă și 24 de ore la coadă

- Advertisement -

Cei patru copii ai reginei Elisabeta a II-a, printre care şi Charles al III-lea, au vegheat vineri seară la sicriul reginei, la Londra, înconjuraţi de numeroşi oameni care au parcurs o coadă foarte lungă pentru a-şi saluta mult iubita regină înaintea funeraliilor de luni, informează AFP.

Aşezaţi în jurul sicriului, stând cu spatele şi cu capetele plecate, Charles, Anne, Andrew şi Edward au vegheat circa zece minute sicriul drapat cu steagul regal şi ornat cu coroana imperială, plasat pe un catafalc impozant în cea mai veche sală a parlamentului britanic, Westminster Hall.

Un priveghi similar a avut loc luni la Edinburgh, unde sicriul cu rămăşiţele suveranei a sosit după decesul survenit pe domeniul Balmoral, în Scoţia, pe 8 septembrie.

Cu această ocazie, Andrew, privat de titlurile militare în urma unui scandal sexual, a fost autorizat să poarte uniforma, asemenea fraţilor săi.

În timpul acestui solemn ”priveghi al prinţilor”, o tradiţie care datează de la moartea regelui George al V-lea în 1936, mulţimea a putut defila în continuare prin faţa sicriului, aşa cum se întâmplă în flux continuu începând de miercuri după-masă, scrie Agerpreshttps://adevarul.ro/stiri-externe/europa/priveghiul-printilor-copiii-reginei-au-vegheat-2205838.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.