PRO România, filiala judeteanã Vaslui, este pregãtitã pentru alegerile locale

SE STRÂNG RÂNDURILE… Condusã de fostul deputat Dan Bordeianu, cel care, în perioada mandatului sãu de parlamentar, s-a ocupat de problemele de securitate ale României, filiala judeteanã PRO România este pregãtitã sã se batã de la egal la egal cu celelalte formatiuni politice din judet. Organizatia condusã de Bordeianu va propune candidati în toate comunele, municipiile si orasele judetului Vaslui, anuntând încã de pe acum cã va încerca sã convingã un numãr cât mai mare de vasluieni sã punã stampila pe acest partid, la alegerile locale. Alegeri care, se stie, sunt foarte importante din prisma alegerilor parlamentare din toamnã, deci mobilizarea în PRO România, filiala Vaslui, este pe mãsurã. „PRO România va avea candidati proprii în toate localitãtile. În acelasi timp însã, rãmânând acest sistem într-un singur tur, probabil cã în anumite zone vom face o aliantã localã. În majoritatea oraselor si judetelor, PRO România va lua între 7 si 10 procente”, anuntã Dan Bordeianu, presedintele organizatiei judetene PRO România.

„De fapt, de asta si-au dat PSD si PNL mâna, ca sã blocheze partidele mici. Noi suntem însã pregãtiti sã mergem singuri în alegeri. Si mai trebuie sã spunem un lucru: problema cea mai mare nu este însã despre numãrul de voturi, ci despre capacitatea de a guverna. Dacã îsi fãceau treaba cei de la PNL, nu se mai punea problema de alegeri anticipate”, spune Bordeianu. În opinia fostului deputat, „România nu va avea Guvern timp de cel putin 120 de zile”. „Presedintele n-a luat în considerare propunerile fãcute de majoritate, ci a venit cu o nominalizare pentru un om pe care nu-l voteazã nimeni. Dupã 60 de zile, dacã este respins de douã ori, avem alte 90 de zile pentru organizarea de alegeri anticipate. Dupã alegeri, noii parlamentari depun jurãmântul, mai dureazã vreo douã sãptãmâni. Partea bunã a interimatului este cã Guvernul Orban nu mai poate sã creascã plafonul de îndatorare, pentru cã nu mai poate da ordonante de urgentã. Grav este cã un Guvern interimar nu poate sã facã nici rectificare bugetarã. Precedentul a fost creat în 2009, atunci când Traian Bãsescu l-a refuzat pe Klaus Iohannis si am stat atunci patru luni fãrã prim-ministru”, declarã Dan Bordeianu.

PRO România va vota pentru dublarea alocatiilor

În opinia liderului PRO România, filiala Vaslui, „acum putem sã stãm mai mult dacã apar contestatii, putem sã stãm 7-8 luni. Cetãtenii vor sã stie dacã avem bani pentru pensii, pentru salarii. În acest moment nu se ocupã nimeni. Orban este ocupat cu politica, dupã care va fi în campanie electoralã, ministrii sunt în interimat, unii veniti aici exclusiv sã facã afaceri cu cei pentru care au lucrat. România este ca o barcã fãrã cârmã, pentru cel putin 6 luni. Si o altã veste pentru cetãtenii judetului Vaslui: PRO România va vota din nou, în Camera Deputatilor, pentru dublarea alocatiilor. Legea se va duce la presedintele Iohannis, care cel mai probabil nu o va promulga”, a spus Bordeianu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ