spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Proaspãtul milionar din Bârlad, Constantin Dulute, dã lovitura la Iasi cu o investitie soc

- Advertisement -

EXCLUSIV…Bârlãdeanul Constantin Dulute face prima miscare pe piata imobiliarelor, pe anul 2019, achizitionând în mijlocul Iasului, un teren de 24 hectare si devine astfel un investitor strategic al capitalei Moldovei, dupã ce anul trecut a dat lovitura în afaceri, intrând în clubul select al milionarilor din România. Bârlãdeanul a plãtit pentru acest teren peste 42 milioane de euro. Dupã cum se stie, acesta a finalizat anul trecut o tranzactie, declaratã de specialisti ca fiind cea mai importantã din România în domeniul agricol, care i-a bãgat în conturi, într-o primã etapã, o sumã record de 200 de milioane de euro. Desi tranzactia a fost finalizatã acum sapte luni, Dulute nu s-a grãbit si a chibzuit bine în ce sã investeascã banii. A promis cã nu va scoate banii afarã din tarã si cã va investi masiv în zona Moldovei.

S-au fãcut multe speculatii cu privire la planurile pe care noul milionar în euro al Moldovei le are în viitor. Publicatii economice prestigioase s-au hazardat, titrând cã “fostul proprietar al Insulei Mare a Brãilei” va cumpãra masiv terenuri agricole. Însã, iatã cã, acesta face o miscare spectaculoasã, investind în imobiliare si nu oriunde, ci în viitorul El Dorado al României, Iasul. Sursele noastre spun cã deja s-a înteles cu proprietarii terenului de la fosta fabricã Nicolina (o companie înregistratã în România, dar cu capital sloven), cumpãrând o suprafatã foarte mare de teren intravilan, circa 24 de hectare, liberã de constructii, chiar în mijlocul orasului, iar pretul tranzactiei a fost pe mãsurã, de peste 42 milioane de euro, fãrã taxe.

Dulute, un om de afaceri discret

Am încercat sã-l contactãm pentru a vorbi despre viitoarea sa investitie din inima Moldovei, dar mai ales pentru a ne spune ce planuri de viitor are cu acest teren care valoreazã destul de mult, însã nu a fost de gãsit, demonstrând încã o datã, dacã mai este nevoie, cã este un om de afaceri foarte discret, cãruia nu-i place publicitatea. Asa s-a întâmplat si când a investit sume impresionante în cea mai nordicã localitate din judetul Vaslui, la Averesti, unde acum detine cea mai modernã si întinsã exploatatie vinicolã din Vaslui si o cramã pe mãsurã, salvând practic douã branduri celebre de vin, Zghihara si Busuioacã de Bohotin, reunite acum sub sigla Domeniilor Averesti. Practic, ani de zile nimeni nu stia ce face Dulute acolo. Abia dupã ce vinurile de la Domeniile Averesti au apãrut în piatã, s-a aflat de existenta celei mai moderne plantatie de vie din judet. Acum, la fel de discret, intrã si pe piata imobiliarelor din Iasi, însã nimeni nu stie ce investitii se vor face acolo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.