spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Problema centrelor de bătrâni din județul Vaslui, o „ciorbă reîncălzită” în viziunea lui Dumitru Buzatu

- Advertisement -
MUCLES… Pentru Dumitru Buzatu, subiectul centrelor rezidențiale din județul Vaslui este de domeniul trecutului, iar toți cei care îl readuc în discuție, în viziunea președintelui CJ Vaslui, nu fac altceva decât să reîncălzească ciorba.

ALTE PRIORITĂȚI… După ce s-a plâns că Marcel Ciolacu a instaurat dictatura în PSD, Dumitru Buzatu s-a transformat, la rândul său, într-un dictator mai mic, iar în timpul ședinței de Consiliu Județean de ieri, s-a opus unor simple informări, solicitate de un consilier din opoziție. Profitând de prezența directorului DGASPC în sală, Gheorghe Veziteu propusese suplimentarea ordinii de zi cu punctul Diverse, în cadrul căruia consilierii județeni urmau să fie informați despre recentele controale care au avut loc în centrele rezidențiale din județul Vaslui. Numai că propunerea liberalului nu a fost deloc pe placul președintelui PSD Vaslui. Dumitru Buzatu s-a opus oricăror discuții pe marginea acestui subiect, despre care a afirmat că este o „ciorbă reîncălzită”. Niciun consilier județean al Partidului Social Democrat nu a ieșit din cuvântul șefului, astfel că punctul Diverse a picat la vot. Deși nu a fost introdus pe ordinea de zi, la finalul ședinței s-a apelat totuși și la acest punct, de data asta la solicitarea lui Dumitru Buzatu, care a abordat o altă temă de discuție, mult mai arzătoare în opinia sa, și anume criticile aduse Festivalului „Hora din Străbuni”.

Gheorghe Veziteu

Solicitarea consilierului Gheorghe Veziteu de a se discuta în cadrul ședinței de Consiliu Județean Vaslui despre controalele efectuate în azilele de bătrâni, a fost una mai mult decât îndreptățită, din mai multe motive. Primul și cel mai important ar fi acela că majoritatea acestor centre sunt gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vaslui, instituție aflată chiar în subordinea Consiliului Județean. Un al doilea motiv se leagă de faptul că legislativul județean se întrunise, ieri, în prima ședință de după efectuarea acelor controale. Iar al treilea motiv pentru care liberalul Veziteu a avut tot dreptul să ceară introducerea punctului Diverse pe ordinea de zi a constat în faptul că în timpul ședinței de de CJ a fost prezent în sală și directorul DGASPC Vaslui. Astfel, erau întrunite toate condițiile ca aleșii județeni să fie îndreptățiți să solicite o informare corectă asupra controalelor efectuate în azilele din județ. Iată ce a declarat liberalul înainte ca ședința să înceapă. „Aș dori să fac și eu o propunere de suplimentare a ordinii de zi cu punctul Diverse, deja cunoscut, în care aș dori să purtăm o discuție pe linia acelor așezăminte de protecție socială la care au fost efectuate controale în ultima vreme. Am dori să avem și un punct de vedere oficial din cadrul Consiliului Județean Vaslui, deoarece noi ne-am informat doar din presă. Am dori o discuție simplă, la obiect, pe această temă”.

„Ce să mai discutăm?”

Deși subiectul acestor verificări fusese adus pentru prima dată în discuție în plenul legislativului județean, Dumitru Buzatu s-a opus acestei propuneri, în stilul caracteristic. Președintele CJ Vaslui i-a reproșat liberalului că prin acest demers nu face altceva decât să reîncălzească ciorba, și le-a transmis, sarcastic, și celorlalți consilieri PSD, să îi urmeze exemplul și să nu voteze punctul Diverse propus de Veziteu. „Vreau să vă spun că în cadrul procesului de hipnotizare nu sunt de acord cu această propunere. S-a discutat în plan național și s-a răsdiscutat, nu este nimic ieșit din comun în sistemul de asistență socială de stat. Dumneavoastră, domnule Veziteu, vreți să reîncălziți ciorba! Nu sunt de acord, voi supune la vot propunerea dumneavoastră, dar nu sunt de acord cu ea că nu mai avem ce discuta? Ce să mai discutăm?”, s-a întrebat Dumitru Buzatu. Colegii săi de partid, dar și consilierii de la ALDE și Pro România au executat întocmai ordinul primit cu mantă de la șef și au votat împotriva introducerii punctului Diverse pe ordinea de zi. Cu toate acestea, la finalul ședinței de ieri, fără a mai face apel la votul consilierilor județeni, așa cum legea spune, Dumitru Buzatu a introdus, de la sine putere, punctul Diverse pe ordinea de zi, dar nu pentru a discuta despre problema azilelor din județ, ci pentru a-i dojeni pe toți cei care critică maniera de organizare a Festivalului „Hora din Străbuni”. În viziunea președintelui Consiliului Județean Vaslui, ocărârea celor care nu aduc ode „Horei din străbuni” a fost mult mai importantă decât o informare corectă a aleșilor județeni cu privire la soarta bătrânilor cazați în azilele din județ.

Prefectul a împăcat și capra și varza

Daniel Onofrei

Simțind probabil că subiectul controalelor din azile nu este chiar atât de nesemnificativ pe cât a lăsat Dumitru Buzatu să se înțeleagă, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, prezent și el la ședința de CJ, a făcut o scurtă informare asupra a ceea ce s-a constatat în acele centre. „În urma acelor controale nu s-a identificat nimic spectaculos, în sensul negativ. Pentru toate deficiențele constatate s-au acordat termene, unele centre au fost și sancționate. Nu am făcut foarte multe declarații și nu am tras foarte multe concluzii pentru că ni s-a transmis ca în termen de o săptămână să identificăm propuneri legislative pentru îmbunătățirea procedurilor care vizează serviciile din aceste centre. Încă se mai discută pe baza măsurilor care ar trebui să fie luate, eu, cel puțin, sunt mândru că în județul nostru nu am avut cazuri de semnalat așa cum au fost în alte județe. Nici nu avea rost să exagerăm cu unele măsuri pentru că tot noi trebuie să găsim și soluții pentru acele persoane. Este ușor a închide un centru, dar este foarte complicat să reloci beneficiarii, mai ales în condițiile în care, în județul Vaslui, nu sunt locuri libere în aceste centre de stat” a precizat prefectul Onofrei la finalul ședinței de ieri a Consiliului Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Mizerii tipice lui Buzatu.
    Dar se cam pisa contra vântului Mitica, din moment ce acest subiect este de prim rang în PSD central.
    Are grija Ciolacu de el. Nu mai pupa nevasta lui Uzatu job-ul european.

  2. Un uzat cu b în fața….. ca și carul pus lq Vaslui….în fata boilor………care. tot cu b începe.. .dar care crede..în prostia lui……..ca el e alesul….și buricu..pământului….. … și crede cu tărie ca totuși….va moșteni….. pământul…. ..ca e cineva. …..pe undeva. Da el nimic….. batman…. batman….. cam tot cu b incepe….. dar nu tine mult.. ca totuși.. . Nu tot ce se duce …la buze…… Scoate sunete…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.