15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

UPDATE: ISJ a primit noile modele de adeverinte pentru absolventi

- Advertisement -

ÎNCURCÃTURI… ISJ recunoaste cã adeverintele de absolvire trebuiau vizate si de institutia acestora, însã ordinul de la Ministerul Învãtãmântului a ajuns prea târziu la Vaslui, iar elevii, care apucaserã sã-si ridice documentele de la secretariatele liceelor, trebuie sã revinã pentru a-si lua noile adeverinte ce vor avea si viza ISJ-ului.

Iatã si punctul de vedere al celor de la ISJ în scandalul adeverintelor eliberate elevilor care au luat examenul de bacalaureat si au mers sã se înscrie la facultate. Reamintim cã, acestora le-au fost respinse adeverintele la secretariatele facultãtilor unde doreau sã se înscrie pentru admitere, pentru motivul cã nu au stampila ISJ-ului. „Pânã acum aceste adeverinte erau eliberate de licee, farã a fi nevoie de viza ISJ. Vineri, Ministerul a dat un nou ordin prin care s-a schimbat modelul tip al acestor documente, care trebuie vizate si de noi. Acest ordin a venit pe fax, dupã amiaza târziu, când programul nostru se terminase. Îmi pare rãu pentru absolventii care au avut neplãceri din aceastã cauzã. Nu a fost vina noastrã, dar nici a elevilor. Noi vom sta pânã noaptea târziu la ISJ si vom viza aceste adeverinte astfel ca niciun copil sã nu mai aibã de suferit. Luni dimineatã, toti absolventii vor intra în posesia adeverintelor care înlocuiesc diplomele de bacalaureat. Le urez succes tuturor celor care vor sã devinã studenti, baftã celor care dau examene si sunt sigurã cã vor reprezenta judetul cu onoare”, a declarat inspectorul general, Gabriela Plãcintã.

Probleme pentru absolventii de liceu. Diplomele nu sunt recunoscute

NESTAMPILATE…Majoritatea elevilor care anul acesta au absolvit liceul, au ratat startul înscrierilor la facultate si asta deoarece diplomele eliberate de unitatile scolare sunt nule. Principalul vinovat este Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, care ori a uitat, ori n-a stiut ca trebuie sa-si puna stampila de respectivele documente.

Principalii afectati de greseala ISJ Vaslui sunt elevii care în aceste zile au încercat sa se înscrie la facultatile din Cluj sau Bucuresti si asta deoarece trebuie sa bata de doua ori un drum destul de scump pentru o eroare ce nu le apartine. Andrei, absolvent al liceului „Mihail Kogalniceanu” este unul dintre ei. Tânarul a vrut sa fie printre primii înscrisi la Facultatea de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti, dar din pacate pentru el, a fost trimis acasa. ” De joi, Universitatea din Bucuresti a început înscrierile .Am zis sa nu fiu chiar primul, de asta m-am dus azi (n.r vineri). Numai ca spre surprinderea mea, dosarul nu mi-a fost acceptat si asta deoarece diploma eliberata de liceu nu este valabila. Mi s-a spus ca lipseste stampila Inspectoratului Scolar. Acum vin acasa iar luni ma voi duce din nou la liceu pentru a-mi completa diploma. Nu mi se pare corect sa cheltuiesc bani de doua ori pe un drum pana la Bucuresti pentru o eroare ce nu îmi apartine. În plus, trebuie sa trec din nou pe la notar pentru a o legaliza.” a declarat Andrei. Pâna la inchiderea programului, inspectorul scolar general, Gabriela Placinta nu a putut fi contactata pentru a-si exprima punctul de vedere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.