spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Problemele orașului Negrești: gunoaiele și motoarele turate la maxim în miezul nopții. “Oamenii sunt disperați” (FOTO)

- Advertisement -
MIZERIE… Negreștiul are o mare problemă cu gunoaiele. Primarul Cristi Rusu: “operatorul nu prea își face treaba. Am avut dialoguri cu ei și nu ne înțelegem până în acest moment, am sesizat și ADIV-ul”.

DEȘEURI ȘI GĂLĂGIE… Orașul Negrești se confruntă, în ultima perioadă, cu două mari probleme: gunoaiele aruncate aiurea pe drumuri sau pe lângă pubele și motoarele turate la maxim în miezul nopții. “În zona blocurilor C3-C2 se circulă extrem de agresiv. Sunt unii cetățeni care-și turează motoarele, printre blocuri, nu știu ce vor să demonstreze”, a spus consilierul Petronel-Marius Baciu în cadrul unei ședințe de Consiliu Local. Un alt Consilier, Vasilică-Daniel Pavel, a adus în discuție problema coșurilor de gunoi pline și a deșeurilor care se adună, adesea, pe lângă pubele. “Vin cu o sugestie: poate s-ar putea în zilele de vineri ca beneficiarii Legii 416/2001 să elibereze coșurile de prin oraș. Măcar în weekend să fie coșurile curate, să evităm să fie răsturnate de câini”, a spus consilierul Pavel. În replică, primarul orașului Negrești a admis că sunt probleme cu gunoiul pentru că operatorul de salubritate nu își face treaba așa cum ar trebui: “la toate platformele avem probleme cu gunoiul pentru că foarte mulți cetățeni aruncă gunoiul alături, iar operatorul nu prea își face treaba. Am avut dialoguri cu ei și nu ne înțelegem până în acest moment, am sesizat și ADIV-ul. Ei susțin și că persoanele care caută prin pubele răstoarnă gunoiul intenționat, și nu neg că se întâmplă lucrul acesta”, a spus edilul Cristi Rusu.

Consilierul local Petronel-Marius Baciu a spus că a avut o discuție cu Poliția Rutieră despre montarea unor limitatoare de viteză: “am vorbit cu domnul Ioniță despre acele ridicături, cocoașe, și mi-a spus că inițiativa trebuie să vină din partea administrației locale, prin comisia de circulație, să ajungă la ei și apoi să se dea avizul să se monteze acele cocoașe. Când se va întâlni comisia, rog să se aibă în vedere și acest lucru”. Primarul i-a răspuns că “nu e chiar atât de simplu. Trebuie un proiect, costurile sunt destul de mari. Eu zic să centralizați toate aceste propuneri la secretariatul comisiei de circulație, la domnul Ștefan Vieriu, pentru că trebuie făcut un proiect, care trebuie avizat de Poliția județeană, apoi implementat acel proiect, cu achiziție publică, fonduri și toate celelalte. Și să știți că nu costă chiar puțin un proiect de acest gen, costă câteva zeci de mii de lei. În opinia mea, și aici, în fața Primăriei, ar trebui puse niște limitatoare de viteză. Și mai sunt și situații legate de motocicletele care rulează noaptea și provoacă un zgomot extrem de mare și care deranjează cetățenii”. Nu este, însă, o noutate că tinerilor din Negrești le place să-și tureze motoarele la maxim în timpul nopții. “A mai fost această problemă și am înțeles că s-au făcut niște controale de către cei de la RAR și i-au mai liniștit”, a spus consilierul Vasile Mariciuc.

Primarul Negreștiului: “E foarte greu să faci educație și pe selecția gunoiului, și pe faptul că noi am făcut acele țarcuri pentru a fi depozitate deșeurile reciclabile”

În ceea ce privește gunoaiele aruncate aiurea pe drumuri sau pe lângă pubele, consilierul Vasilică-Daniel Pavel a cerut să se găsească cât mai repede o soluție: “Ar trebui să aveți în vedere curățenia pe toate străzile, măcar în weekend. Trebuie găsită o soluție și pe strada Abator, sunt disperați cetățenii din acea zonă”. “Să știți că vinerea nu facem curățenie doar cu beneficiarii de la 416, ci și prin SC Utilități. Întotdeauna, vinerea luăm gunoiul de la platforme, cel pe care cetățenii îl așează alături și pe care operatorul nu-l ridică, cât și toate coșurile. “E adevărat. Referitor la gunoi, ar trebui trimise adrese de înștiințare tuturor operatorilor economici, pentru că nu toți depozitează cartoanele la acele țarcuri special amenajate. Eu văd asta zilnic, în zona în care locuiesc”, a spus consilierul Alexandru Cioată. În replică, primarul orașului Negrești a spus că totul stă în educație: “Noi am înștiințat toți operatorii economici. E foarte greu să faci educație și pe selecția gunoiului, și pe faptul că noi am făcut acele țarcuri pentru a fi depozitate deșeurile reciclabile. Vom mai face o acțiune de informare”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Apropo de motoare, unii politisti din Negresti sunt mana in mana cu indivizii certati cu legea si TOLEREAZA/ACCEPTA faptele antisociale ale celor care si-au montat amplificatoare de zgomot si tureaza ostentativ motoarele amarate de 125 cmc.
    Unii dintre acesti „politisti” (cu ironia de rigoare) ba chiar au sanctionat, prin procese verbale, cetateni care au semnalat tulburarea ordinei publice la serviciul 112.

    • Stii altii mai buni? Pana si certatii cu legea ii iau in balon. Acum vad ca se plang ca li se rup hainele. Fac zgomot de girofare, cand se duc la pranz la masa.
      Erau unii odata, Procopiuc, apoi Burla, Simion, apoi Apatatei, Postolache, Bighiu, Lisman, Iacob la circulatie, apoi Climescu… ehe…nu misca hotul in fata lor. Vremuri!

  2. Ohooooo….s a trezit și dl consilier Pavel din somn?după doi ani jumate de inactivitate?buna dimineața..daca mai trage un pui de somn se trezește la final de mandat…putem spune același lucru și de dl Baciu ..care vrea cocoașe..sunt cămile la zoo București…parcări nu trebe tov consilier Baciu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.