spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

Procesul teribil privind moartea sefului de post de la Vetrisoaia, disjuns de instantã pe laturã civilã!

- Advertisement -

LUPTÃ… Procesul dificil în care se cautã vinovatul pentru moartea în accident rutier a sefului de post de la Vetrisoaia, Marius Niticã, precum si a prietenului sãu, Ionut Mazdrag, a fost disjuns! Instanta a dispus disjungerea pe latura civilã, iar judecata în urma cãreia se vor stabili sumele de bani pe care cel gãsit vinovat de moartea celor doi tineri, precum si societatea de asigurãri, le vor da pãrtilor civile din dosar, a început. De remarcat este cã tot falimentara City Insurance este cea vizatã în proces. Rudele celor doi tineri decedati însã, în conditiile în care vor avea de primit despãgubiri, le vor primi de la Fondul de Garantare a Asiguratilor, întrucât obligatiile City Insurance au fost preluate de FGA. Acest FGA este cel care a plãtit, ca urmare a dispunerii de cãtre instanta de judecatã, anumite sume drept despãgubiri si altor huseni, cum a fost cazul mamei si tatãlui profesoarei din Husi, care, împreunã cu sotul, fiul si prietena fiului, au decedat într-un accident rutier la Târgu Frumos, în octombrie 2019. FGA a fost obligat sã dea atât mamei, cât si tatãlui profesoarei câte un milion de lei.

Instanta a decis ca procesul care vizeazã moartea celor doi tineri din Husi, Marius Niticã – fost sef de post la Vetrisoaia, si Ionut Mazdrag, prietenul acestuia, sã fie disjuns. Primul termen care va avea loc dupã citarea corespunzãtoare a pãrtilor din dosar a fost fixat la anul, în ianuarie. Cei care se vor dovedi rãspunzãtori de moartea celor doi tineri si, implicit, de accidentul rutier produs, vor fi nevoiti sã achite daune pentru cele nouã pãrti civile, pãrintilor, logodnicelor, precum si copiilor celor doi tineri decedati. De asemenea, în dosar s-a constituit parte civilã si Serviciul Judetean de Ambulantã, care a intervenit în dimineata în care tinerii au fost descoperiti în acea râpã a mortii de pe raza comunei Vetrisoaia. E important de spus cã rudele tinerilor care si-au pierdut viata în accidentul rutier au accentuat faptul cã pentru nicio sumã nu este lupta lor, ci doar pentru stabilirea adevãrului. „Nicio sumã de bani din lume nu îmi mai aduce mie bãiatul înapoi. Eu dau toti banii pentru ca bãiatul meu sã trãiascã din nou. Dar nu se mai poate. Adevãrul însã trebuie aflat”, spunea, printre lacrimi, mama lui Marius Niticã, atunci când anunta cã este decisã sã lupte pânã la capãt în acest proces foarte dificil, cu multe implicatii, mai ales de ordin sufletesc.

O bãtãlie fãrã precedent în instantã, în numele adevãrului

De reamintit cã tragedia s-a petrecut în octombrie 2018. În autoturismul cu care s-a produs accidentul se aflau agentul principal Marius Niticã (28 ani), sef de post din 2017 la postul de Politie Vetrisoaia, precum si prietenii sãi, Ionut Mazdrag (23 ani) si Rãzvan Hortolomei (19 ani, la momentul producerii evenimentului). La un moment dat, masina s-a rostogolit într-o râpã adãncã. Marius Niticã si Ionut Mazdrag au decedat, iar Rãzvan Hortolomei, desi grav rãnit, a supravietuit peste 10 ore în acele conditii. Au fost descoperiti datoritã câinilor de la o stânã, care au început sã latre si sã alerteze ciobanii. Serviciul Judetean de Ambulantã a ajuns în cel mai scurt timp la fata locului, la fel si Politia, însã pentru cei doi tineri nu s-a mai putut face nimic. Rãnitul însã a fost transportat de urgentã la spital si a scãpat cu viatã. Anchetatorii s-au strãduit sã strângã probe care sã arate cine era la volan în momentul producerii tragediei, iar o expertizã a indicat faptul cã tânãrul care a supravietuit, Rãzvan Hortolomei, ar fi condus masina. Acesta a negat tot timpul aceastã acuzatie, ceea ce i-a fãcut pe pãrintii decedatilor sã declanseze în instantã o adevãratã bãtãlie pentru aflarea adevãrului si pentru a se stabili cã nu tinerii morti au fost rãspunzãtori de accident, ci cel care se afla la volan în clipa fatidicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Dacă tot s – a stabilit pe baza expertizei ADN cine a condus autoturismul, de ce durează atât de mult judecata? Vor să aștepte prescripția??? Totuși sunt doi morți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.