spot_img
21.7 C
Vaslui
09-sept.-2024
spot_img

Procuror trimis în judecatã, alãturi de infractori!

- Advertisement -

PREVIZIBIL Ieri, judecãtorii de la Camera Preliminarã a Curtii de Apel Iasi, care au analizat rechizitoriul DNA prin care doi oameni de afaceri din lumea interlopã bârlãdeanã, Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, au fost trimisi în judecatã de DNA-Iasi, alãturi de procurorul Vasile Selaru, a dispus începerea judecãtii cauzei. Interlopii bârlãdeni sunt acuzati de procurorii DNA de comiterea infractiunilor de mãrturie mincinoasã (Solomon) si cumpãrare de influentã (Rãdescu). Cei doi bârlãdeni sunt judecati în stare de libertate, procurorul Vasile Selaru fiind arestat preventiv în continuare pentru patru fapte de trafic de influentã, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si influentarea declaratiilor, dupã cum reiese din rechizitoriul DNA, de trimitere în judecatã. Vã reamintim cã la dosarul destul de voluminos au fost depuse probe incontestabile, înregistrãri telefonice si ambientale, fãcute cu ajutorul SRI, deoarece cei implicati în povestea procurorului spãgar au refuzat colaborarea. Desi judecati în libertate, oamenii de afaceri bârlãdeni sunt pasibili de a primi pedepse cu închisoarea. Alãturi de Selaru, Solomon si Rãdescu se mai aflã încã doi interlopi din Husi: Ionel Lãcãtusu si Iulian Bordea.

În luna septembrie, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iasi au finalizat dosarul extrem de fierbinte care priveste faptele comise de un coleg de-al lor de breaslã, procurorul criminalist Vasile Selaru, de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Iasi, unde judecãtorii de la Camera preliminarã au analizat toate probele depuse de procurorii DNA si au decis ieri ca sã înceapã judecarea cauzei, admitând toate probele din dosar. De asemenea, au stabilit cã ex-procurorul Selaru rãmâne în arest preventiv, restul inculpatilor fiind judecati în stare de libertate. “În baza art. 346 alin. 1 Cod procedurã penalã rap. la art. 345 alin. 1 Cod procedurã penalã respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile formulate de inculpatii Selaru Vasile, Puiu Cezar Cãtãlin, Bordea Iulian Dãnut si Solomon Octavian. Constatã legalitatea sesizãrii instantei cu rechizitoriul nr. 62/P/2014 emis la data de 19.09.2014 de Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationalã Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi, privind pe inculpatii Selaru Vasile, Lãcãtusu Ionel, Rãdescu Liviu, Bordea Iulian-Dãnut, Solomon Octavian si Puiu Cezar-Cãtãlin a administrãrii probelor si a efectuãrii actelor de urmãrire penalã. Dispune începerea judecãtii cauzei privind pe inculpatii Selaru Vasile, Lãcãtusu Ionel, Rãdescu Liviu, Bordea Iulian-Dãnut, Solomon Octavian si Puiu Cezar-Cãtãlin. În baza art. 348 Cod procedurã penalã, raportat la art. 207 alin 4 Cod procedurã penalã, constatã legalitatea si temeinicia mãsurii arestãrii preventive a inculpatului Selaru Vasile. Mentine mãsura arestãrii preventive a inculpatului Selaru Vasile. Respinge, ca nefondatã, cererea de înlocuire a mãsurii arestãrii preventive” mentioneazã judecãtorii ieseni în Încheierea de la Camera Preliminarã.

Remember gãinãriile procurorului tepar Vasile Selaru & interlopii

Vasile Selaru a fost trimis în judecatã, asa cum am mai precizat în cotidianul nostru, pentru patru infractiuni de trafic de influentã, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si influentarea declaratiilor. Alaturi de el au fost trimisi în judecatã, conform rechizitoriului procurorilor DNA (care are 48 de pagini) si Liviu Rãdescu, administrator al unei firme de pazã si protectie din Bârlad, pentru comiterea infractiunii de cumpãrare de influentã si Octavian Solomon, pentru comiterea infractiunii de mãrturie mincinoasã. Potrivit procurorilor DNA, la sfârsitul anului 2013, procurorul Vasile Selaru a solicitat de la un infractor cu state vechi din comuna Stãnilesti 130.000 lei, cu titlu de împrumut, dar si un miel. Bãrbatul în cauzã, Ionel Lãcãtusu (43 ani), era cercetat într-un dosar de furt calificat aflat pe rolul Judecãtoriei Husi, fiind acuzat de sãvârsirea a nu mai putin de nouã furturi din societãti si din locuinte. Potrivit DNA, Selaru a primit cu titlu de împrumut cei 130.000 de lei de la fratele lui Ionel Lãcãtusu, fãrã a stabili un termen de restituire. La câteva sãptãmâni de la primirea banilor, Selaru a restituit lui Vasile Lãcãtusu 5000 de lei, diferenta de 8000 de lei fiind pãstratã de procuror pentru „demersuri în sensul solutionãrii favorabile a cererii de recurs”. Pentru cele nouã furturi comise, cu un prejudiciu de 60.000 lei, Ionel Lãcãtusu a fost condamnat în octombrie anul trecut, de Judecãtoria Husi la patru ani si jumãtate de închisoare. Infractorul a atacat sentinta cu recurs, dosarul aflându-se pe rolul Curtii de Apel Iasi în momentul tratativelor purtate cu procurorul Selaru.

Beizadeaua Solomon din Bârlad l-a bãgat pe Selaru în cofã!

Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, cei doi afaceristi bârlãdeni trimisi în judecatã alãturi de Selaru, au fost interceptati în timp ce solicitau procurorului sã intervinã pentru a-l scãpa de arest pe beizadeaua Andrei Solomon. Relatia de prietenie dintre Vasile Selaru si Liviu Rãdescu, patronul unei cunoscute firme de protectie si pazã din Bârlad, era de notorietate. Astfel si-a permis Rãdescu sã-i cearã lui Selaru sã intervinã pentru prietenul Octavian Solomon. La mijlocul lunii mai, fiul acestuia, Andrei, a fost implicat, alãturi de alti tineri, într-un scandal la o terasã din municipiul Bârlad. Evenimentul venea la o lunã dupã ce aceeasi beizadea snopise în bãtaie un tânãr în centrul orasului. Pe 29 mai, aflând cã fiul sãu urmeazã sã fie retinut, Octavian Solomon l-a contactat prin intermediar pe procurorul Selaru, promitându-i un sejur pe litoral, dacã va interveni pe lângã procurorul care îi cerceta pe fiul, pentru a-l scãpa de arest. Pe 30 mai, chiar în ziua în care Andrei Solomon era retinut pentru 24 de ore de procurorii bârlãdeni, Vasile Selaru s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, “pentru a-i crea lui Solomon convingerea cã are o influentã realã asupra procurorului de caz”. A doua zi beizadeaua Andrei Solomon avea sã fie pusã în libertate, magistratii Judecãtoriei Bârlad dispunând arestarea sa la domiciliu. DNA nu a considerat cã aceastã mãsurã ar fi fost luatã urmare a interventiei lui Vasile Selaru. De mentionat cã fiul afaceristului Octavian Solomon a fost cercetat în ultimii ani în nu mai putin de 26 de dosar penale, însã doar într-un singur caz a fost trimis în judecatã.

Un alt afacerist, o altã interventie

În perioada 18-22.07.2014, inculpatul Selaru Vasile a acceptat de la un alt om de afaceri, Iulian Dãnut Bordea, suma de 15.000 lei pentru ca, în calitatea sa de procuror la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, sã-si foloseascã influenta pe lângã primarul unei comune din acelasi judet, urmând ca edilul sã dispunã deblocarea unei sume de 30.000 lei, pentru lucrãri efectuate pe raza acestei unitãti administrativ-teritoriale, de o societate controlatã de inculpatul Puiu Cezar-Cãtãlin. Aceastã firmã subcontractase lucrãrile de la o altã societate, controlatã de inculpatul Bordea Iulian-Dãnut. Pe 13 august, cu ocazia audierii sale în calitate de martor, Puiu Cezar-Cãtãlin, spun procurorii, a fãcut declaratii mincinoase, negând existenta unui astfel de plan infractional. Procurorul Vasile Selaru a fost pus si sub acuzatia de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupã ce în biroul sãu de lucru de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui au fost descoperite cartuse detinute ilegal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.