spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Procurorii au mers acasă la Ion Iliescu, pentru a-l pune sub acuzare în Dosarul Mineriada

- Advertisement -

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers vineri dimineaţă la locuinţa lui Ion Iliescu pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că a fost pus din nou sub acuzare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

ACTUALIZARE

Parchetul General a transmis vineri oficial că Ion Iliescu este cercetat sub acuzația de infracțiuni contra umanității în Dosarul Mineriada. „În cauza cunoscută generic sub denumirea „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, procurorii militari din cadrul Secției parchetelor militare au dispus, la data de 19.04.2024, efectuarea în continuare a urmăririi penale  față de Iliescu Ion, la data faptelor președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și președinte ales al României, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, în variantele normative prev. de art. 439 alin. 1 lit. a) (4 subiecți pasivi secundari), lit. f) (cel puțin 2 subiecți pasivi secundari), lit. g) (cel puțin 1315 subiecți pasivi secundari ), lit. j) (cel puțin 1214 subiecți pasivi secundari ) Cod penal, cu aplic. art. 5 Cod penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/procurorii-au-mers-acasa-la-ion-iliescu-pentru-a-l-pune-sub-acuzare-in-dosarul-mineriada-2773545

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.