Procurorul bârlădean Mihaela Iosipescu, numită cu delegație, procuror șef adjunct al DIICOT!

Mihaela Iosipescu

MÂNDRIEProcurorul bârlădean Mihaela Larisa Iosipescu, a fost nimită astăzi, în ședinta CSM, procuror șef adjunct al DIICOT. Mihaela Iosipescu este la DIICOT, structura centrală din 3 decembrie 2015, când a fost numită să conducă un birou foarte important din structura centrală Bucuresti, cel de informatii clasificate. Magistratul bârlădean va prelua funcția de astăzi având delagație pentru șase luni.

Un procuror bârlădean, Mihaela Larisa Iosipescu, va fi de astăzi la conducerea DIICOT, structura centrală. “Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei MIHAELA LARISA IOSIPESCU, procuror șef serviciu în cadrul acestei structuri specializate, începând cu data de 28.10.2020, până la ocuparea funcției în condițiile legii, dar nu mai mult”, se precizează în ordinea de zi a CSM după discuțiile din comisia pentru procurori.

Prim-procurorul DIICOT Vaslui, Mihaela Larisa Iosipescu, a început munca la DIICOT, sediul central din Bucuresti, unde a fost avansată, din 3 decembrie 2015. Mihaela Larisa Iosipescu va conduce, cu delagație pentru șase luni, din poziția de procurer șef adjunct al DIICOT, numirea sa în această funcție fiind practic o recunoaștere a muncii și a seriozității de care a dat dovadă încă de când conducea Serviciul Teritorial Vaslui al DIICOT. A ocupat această funcție din 2007, obținând calificativul “Excelent”, nefiind sancționată disciplinar niciodată. Este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași, promoția 1996, lucrând ca procuror tot din acel an. A obținut rezultate remarcabile în lupta împotriva crimei organizate din județul Vaslui, printre care putem reaminti cazul lui Sorin Horia, din Bârlad, care a fost acuzat de pornografie infantilă, sex cu un minor și trafic de minore, precum și zecile de cazuri de traficanți de droguri de mare risc. Trebuie spus că magistrații moldoveni au mare trecere la vârful DIICOT, această importantă direcție de combatere a crimei organizate din România fiind condusă, în prezent, de procurorul Oana Daniela Pâțu, care provine de la DIICOT Bacău. Aceasta a fost numită procurer șef al DIICOT pe 27 septembrie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ