15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

UPDATE Procurorul Selaru a primit mandat de arestare pe 29 de zile (video)

- Advertisement -


UPDATE

Cele 24 de ore de retinere preventivã au expirat astãzi la ora 16. Se asteaptã verdictul judecãtorilor din aceastã searã pentru a sti dacã procurorul Selaru va fi anchetat în libertate sau dupã gratii.

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviintat arestarea preventivã a procurorului Selaru. Astfel, pe site-ul institutiei a apãrut un “Comunicat de presã privind încuviintarea perchezitiei, retinerii si arestãrii preventive a magistratului Selaru Vasile, procuror în cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui”. Iatã textul integral al comunicatului: “În sedinta din data de 26.07.2014, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviintat perchezitia, retinerea si arestarea preventivã a magistratului Selaru Vasile, procuror în cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui. Hotãrârea Sectiei pentru procurori a C.S.M. a fost luatã în baza art. 42 alin 2, din Legea nr. 317/2004, privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicatã cu modificãrile si completãrile ulterioare si art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind
statutul judecãtorilor si procurorilor, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare. Solicitarea a fost prezentatã Sectiei pentru procurori a Consiliului de cãtre
Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationalã Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi”.

INCREDIBIL Procuror gãinar: mitã de 700 de lei, desi avea salariu de 10.000 de lei!

UPDATE: PROCURORUL SELARU ADUS INCATUSAT LA CURTEA DE APEL IASI

CORUPT Vasile Selaru, procuror în cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, a fost retinut de procurorii DNA, ieri dimineatã, pentru infractiuni de trafic de influentã. Selaru, care a aspirat anul trecut la functia de prim procuror al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, ar fi promis mai multor persoane cã va interveni pe lângã colegi de la Bârlad pentru a “rezolva” unele dosare, solicitând si primind diverse sume de bani. O poveste încâlcitã, la care au apãrut elemente destul de interesante. Sâmbãtã, pe la prânz, în timp ce afaceristul Blembea era anchetat de procurorii DNA, au fost adusi doi oameni de afaceri din Bârlad, cu o masinã a Jandarmeriei. Coincidentã sau nu, unul dintre ei are o firmã de pazã cunoscutã în Bârlad, Livaldo, iar comunicatul DNA mentioneazã cã ”procurorul Selaru a promis patronului unei firme de pazã cã, prin influenta pe care o are asupra unui ofiter de politie bârlãdean, îl va convinge sã rezolve favorabil o cerere de avizare a firmei de pazã respective, iar pentru asta procurorul a cerut suma de 700 lei”. Denuntul la adresa lui Selaru sã fi fost fãcut de patronul de la Livaldo, care a pãrãsit sediul DNA în cursul zilei de sâmbãtã, alãturi de un alt afacerist din Bârlad, Solomon, patronul unei case de amanet? Foarte probabil, însã detalii vom afla în zilele urmãtoare. O informatie venitã pe surse, seara trecutã, aratã cã, în mai a.c., ofiterul Daniel Rãscanu, din IPJ Vaslui, cel care se ocupa cu avizele cãtre firmele de pazã, a fost scos din functie de cãtre conducerea Politiei Judetene. Tot în mai, Selaru anunta cã are relatii în IPJ la un ofiter, pentru a ajuta la obtinerea unui aviz cãtre o firmã de pazã. Nu se stie dacã Rãscanu era sau nu implicat în afacerile procurorului Selaru, cert este cã avea legãturi cu toate firmele de pazã din judet.

Unul dintre cei mai vechi procurori vasluieni, Vasile Selaru, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Iasi, urmând a fi prezentat în fata judecãtorilor Curtii de Apel Iasi cu propunere de arestare preventivã. În sarcina lui Vasile Selaru, care a îndeplinit functia de procuror de mai bine de 18 ani, si care a sustinut în aceastã primãvarã examen pentru a accede în functia de prim procuror al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, au fost retinute trei infractiuni de trafic de influentã, pentru fapte petrecute în 2013 si la sfârsitul lunii mai a acestui an. Procurorii DNA au probe si date, obtinute inclusiv cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informatii, din care rezultã cã Vasile Selaru ar fi luat bani sau alte servicii, promitând unor persoane cã va interveni pe lângã alti magistrati pentru a solutiona unele dosare. Inculpatul Selaru Vasile, în considerarea influentei pe care o avea asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, i-a promis unei persoane cã va efectua anumite demersuri, în sensul solutionãrii favorabile a unei cereri de recurs. În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fãrã a se stabili un termen clar de restituire. Dupã aproximativ 2-3 sãptãmâni de la acordarea împrumutului, inculpatul Selaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pãstratã pentru continuarea demersurilor respective”, se aratã în comunicatul DNA. La sfârsitul lunii mai a acestui an, procurorul Selaru a recidivat, promitând patronului unei firme de pazã cã, prin influenta pe care o are asupra unui ofiter de politie bârlãdean, îl va convinge sã rezolve favorabil o cerere de avizare a firmei de pazã respective, iar pentru asta procurorul a cerut suma de 700 lei (ca procuror, avea un salariu de aproape 10.000 de lei net lunar, deci suma cerutã drept spagã era salariul sãu pe douã-trei zile!). Câteva zile mai târziu, Vasile Selaru, în schimbul cazãrii la mare în timpul concediului, a promis unei persoane cã va interveni pe lângã un procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, care supraveghea cercetãrile într-un dosar penal, acceptând pentru aceastã interventie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc. Ca în cazul oricãrui escroc pe care, în timp, procurorul Vasile Selaru l-a audiat, acesta si-a convins victima cã are cu adevãrat influentã. “Pentru a crea acestei persoane convingerea cã influenta pe care o are asupra procurorului de caz este realã, la data de 30.05.2014, inculpatul Selaru Vasile s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, unde a intrat o perioadã scurtã de timp”, se aratã în comunicatul DNA. Când a fost retinut, Vasile Selaru era în concediu de odihnã, de unde a ajuns direct în arest.

Coincidente peste coincidente: ce a cãutat patronul firmei Livaldo la DNA, cu o zi înainte de retinerea lui Selaru?

În timp ce procurorii DNA sustin cã procurorul ar fi primit 700 de lei de la o firmã de pazã din Bârlad, pentru a obtine niste avize, apar unele elemente cel putin ciudate. Sâmbãtã, în jurul orei 13.00, în timp ce Blembea era la audieri la DNA Iasi, au fost adusi la DNA alti doi oameni de afaceri din Bârlad, cu o masinã a Jandarmeriei. Unul dintre ei, Solomon, are o casã de amanet în oras, iar celãlalt, Liviu Rãdescu, este patronul firmei de pazã “Livaldo” Bârlad. Cei doi au stat câteva ore în sediul DNA, dupã care au plecat spre casã. Sã fi fost cei doi denuntãtorii procurorului Selaru, ridicat câteva ore mai târziu de procurorii DNA pentru fapte de coruptie? Se pare cã bãiatul lui Solomon, Andrei, ar fi avut mai multe dosare penale pentru loviri si alte violente, în ultimii ani, însã a scãpat de fiecare datã fãrã alte consecinte. Vineri, acelasi bãiat al lui Solomon a bãtut douã persoane în fata unui bar si desi s-a cerut retinerea acestuia procurorii nu au fost de acord si l-au lãsat în libertate. Prea multe coincidente, care duc spre procurorul din Vaslui, care s-a lãcomit la sume destul de mici, raportate la salariul sãu de magistrat.

Cartea de vizitã a unui procuror mânjit

Vasile Şelaru a lucrat pânã acum la Parchetul Tribunalului Vaslui ca procuror criminalist, având o vechime de 18 ani în magistratură. El a candidat, anul trecut, la funcţia de prim-procuror la Parchetul Tribunalului Vaslui, iar în cursul acestui an a candidat la funcţia de prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Vaslui, fără succes. Magistratul a primit cea mai micã notã de “promovare” la concursurile organizate pentru Parchetele din tarã, doar 7.40. Ca om al legii, Selaru are o vechime în magistratură de aproape 18 ani. Pentru câţiva ani acesta a activat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, unde a ocupat funcţia de şef al Secţiei Urmăriri Penale. Procurorul Şelaru a revenit la Vaslui la sfârşitul anului 2011, în decembrie, dupã ce a fãcut cerere la CSM, cerând mutarea din Vaslui din motive personale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.