spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
28-mart.-2024

Procurorul Selaru si interlopii! (video) UPDATE

- Advertisement -

UPDATE 8.00  – Selaru ramana fara functie!!

CHEMATI DIN CONCEDIU După ce Consiliul Superior al Magistraturii şi-a dat avizul pentru percheziţia şi arestarea preventivă a procurorului, ieri, la CSM a ajuns şi vestea trimiterii sale după gratii pentru 30 de zile. „În zilele următoare, vor fi convocaţi membrii Secţiei pentru Procurori, care vor discuta suspendarea din funcţie a domnului Şelaru”, a precizat Daniela Pantazi, purtătorul de cuvânt al CSM. Procurorii din CSM vor fi astfel nevoiţi să-şi întrerupă concediile din cauza procurorului corupt din Vaslui.
Şelaru a contestat măsura arestării preventive, aşa încât dosarul va pleca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un politist a pus capãt carierei infractionale a procurorului Selaru!

DENUNTAT Procurorul Vasile Selaru a ajuns la închisoare datoritã unui denunt fãcut de un politist de la IPJ Vaslui. Luni dupã-amiazã, la Curtea de Apel Iasi au avut loc dezbateri furtunoase, însã fãrã sorti de izbândã pentru procurorul Selaru. DNA-ul a avut probe relevante, dar si douã persoane, oameni de afaceri bârlãdeni, Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, care au fãcut anchetatorilor mãrturisiri complete, despre cum fãcea procurorul Vasile Selaru, trafic de influentã pentru ei. Prin urmare, nu a fost de mirare cã Selaru s-a ales cu un mandat de arestare preventivã, pentru 30 de zile. Interesant este cã nici cei doi afaceristi bârlãdeni, care l-au înfundat pe procurorul Selaru, nu au o reputatie care sã le dea credibilitate deplinã, ei fiind cunoscuti în Bârlad ca fãcând parte din lumea interlopã, cu activitãti obscure si cu averi de invidiat.

Un caz extrem de fierbinte a ajuns luni, 28 iulie, pe masa judecãtorilor de la Curtea de Apel Iasi! Procurorii de la Directia Nationalã Anticoruptie Iasi (DNA) au solicitat arestarea preventivã pentru procurorul criminalist Vasile Selaru, de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. Dupã o sedintã maraton, care a început la 12.00, s-a încheiat la ora 21.00, cu o pauzã de douã ceasuri, timp în care cei trei avocati ai procurorului, si-au pregãtit apãrarea. Sentinta s-a pronuntat la orele 23.00, când judecãtorii CA Iasi au decis ca Selaru sã primeascã mandat de arestare pentru 30 de zile. Printre acuzatiile care i s-au adus acestui procuror se numãrã si aceea cã a promis unui inculpat cã-i va obtine o sentintã favorabilã într-un dosar care se judeca la Curtea de Apel Iasi. Din informatiile detinute de noi, asa cum aratã imaginile surprinse de reporterii VRN la DNA Iasi, ar fi vorba despre Octavian Solomon (care are o casã de amanet în Bârlad) si fiul, Andrei Solomon, implicat, la rândul sãu, în mai multe dosare penale. Octavian Solomon i-ar fi cerut procurorului Selaru sã intervinã pe lângã judecãtorii de la Curtea de Apel Iasi pentru a obtine o sentintã favorabilã într-un dosar al fiului sãu. Tot Octavian Solomon i-a cerut procurorului sã intervinã la un judecãtor bârlãdean pentru fiul sãu, care fusese retinut în luna mai, pentru 24 de ore, de politistii bârlãdeni, pentru comiterea unor fapte penale. Liviu Rãdescu, (proprietarul sau fostul proprietar al unei firme de pazã, Livaldo) care dorea sã acrediteze la IPJ Vaslui firma (probabil alta decât Livaldo), a fost de fapt cel de la care a pornit “tãvãlugul” DNA peste procurorul Vasile Selaru.

Un politist incoruptibil l-a înfundat pe Selaru

DNA Iasi a fost sesizatã la sfârsitul lunii martie de cãtre un politist din cadrul IPJ Vaslui, de la serviciul care acredita firmele de pazã private, cã procurorul criminalist Vasile Selaru îl tot preseazã ca sã aprobe mai repede acreditarea unei firme de pazã din Bârlad, a omului de afaceri Liviu Rãdescu. DNA si SRI au început, în urma denuntului, sã îl urmãreascã pe procurorul vasluian si au descoperit, interceptând telefoanele, si alte fapte de trafic de influentã fãcute de procuror. Asa au aflat de Octavian Solomon si sforile trase de el la procuror pentru a-si scoate fiul, pe Andrei Solomon, din belele în care acesta tot intra si se lãsau cu dosare penale si au aflat si de Liviu Rãdescu, el fiind cel care i-a oferit cel mai probabil cazare pe litoral, gratis, procurorului Selaru, asa cum se precizeazã în comunicatul DNA-ului. Asa se face cã sâmbãtã, 26 iulie, la sediul DNA au fost adusi cu mascati si jandarmi la sediul DNA – Iasi, Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, care au fost “sãltati” din Bârlad si prezentati în fata procurorilor DNA pentru a le fi aduse la cunostintã acuzatiile (dare de mitã pentru cumpãrarea de trafic de influentã). Cum Liviu Rãdescu si Octavian Solomon au iesit de la DNA singuri si fãrã a mai fi “escortati” de jandarmi, plecând spre casã, si nu au ajuns inculpati în dosarul Selaru, este clar cã cei doi au cooperat cu procurorii DNA, l-au denuntat si ei pe procuror, pentru a-si salva pielea si a nu ajunge alãturi de acesta în cãtuse. Si asa, Vasile Selaru a fost bãgat în arest duminicã dupã-amiazã iar luni a primit sentinta: arestare preventivã pentru 30 de zile!

Selaru s-a apãrat, avocatii s-au zbãtut, însã nu a folosit la nimic!

Procurorul DNA Iasi a adus argumente solide prin care i-a convins pe judecãtori cã procurorul Selaru trebuie bãgat în spatele gratiilor. Pe de altã parte, cei trei avocati ai lui Vasile Selaru, printre care Ciprian Chitimus din Vaslui, au încercat sã-i convingã pe judecãtori cã nu existã probe care sã dovedeascã sãvârsirea vreunei infractiuni. Avocații au insistat foarte mult pe faptul cã nu existã vreun flagrant organizat de DNA care sã dovedeascã faptul cã s-ar fi dat/primit bani sau alte foloase. În cuvântul pe care l-a avut, procurorul Vasile Selaru a precizat cã nu a fãcut trafic de influentã ci doar a încercat sã ajute cu “sfaturi” pe cei doi oameni de afaceri bârlãdeni. Referitor la politistul care l-a denuntat, Selaru a spus cã a mers la el pentru a-l ruga sã acrediteze mai repede firma de pazã a lui Liviu Rãdescu, din Bârlad, ca sã nu mai trimitã dosarul acestuia de acreditare la IGPR ci sã acrediteze el, de la IPJ Vaslui, cã, spunea Selaru, nu este prevãzut în lege ca acreditarea firmelor de pazã private sã fie fãcutã de IGPR! Adicã el solicita politistului sã respecte legea, sustinea Selaru, si apoi avocatii sãi. Referitor la suma de 13 000 de lei luatã de la Octavian Solomon, din Bârlad, procurorul a spus cã a luat suma cu împrumut si a si restituit o parte din bani (5000 de lei), iar pentru dosarele penale ale fiului lui Solomon, a spus cã el l-a sfãtuit sã-si gãseascã un avocat bun si nu i-a promis niciodatã cã vorbeste cu judecãtorii, nici ieseni nici bârlãdeni. Selaru a spus cã pe 30 mai, când SRI l-a filmat cã a intrat în sediul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, el a stat doar de vorbã cu jandarmul de la poartã, pe care l-a întrebat ce avocat are Andrei Solomon, sã vadã dacã este unul bun sau nu! Oricâte “scuze” a avut procurorul Selaru referitor la toate acuzatiile aduse de procurorii DNA, acestea n-au fost crezute de judecãtorii ieseni, mai ales cã cei doi, Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, recunoscuserã în fata procurorilor DNA cã l-au “spãguit” pe procuror, iar interceptãrile telefonice fãcute de SRI au confirmat cã procurorul fãcea clar trafic de influentã.

Acuzatiile DNA

Vã reamintim cã în comunicatul de presã al DNA se precizeazã: “Din ordonanta de retinere întocmitã de procurori a reiesit cã, în cauzã existã date si probe din care rezultã suspiciunea rezonabilã potrivit cãreia, la sfârsitul anului 2013, inculpatul Selaru Vasile, în considerarea influenței pe care o avea asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, i-a promis unei persoane cã va efectua anumite demersuri, în sensul solutionãrii favorabile a unei cereri de recurs. În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fãrã a se stabili un termen clar de restituire”, au declarat procurorii de la DNA Iasi. O parte din acest împrumut a fost restituit în aproximativ douã – trei sãptãmâni (luat de la Octavian Solomon – n.r.). Dupã acest episod, anchetatorii sustin cã procurorul Selaru a luat 700 lei de la administratorul unei firme de pazã din Bârlad (Liviu Rãdescu – n.r.) pentru a-i rezolva eliberarea unei licente din partea Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui (IPJ). Sirul faptelor imputate de procurorii ieseni continuã. Pe data de 29 mai 2014 i-ar fi promis unui bãrbat cu care era în legãturi de amicitie cã poate vorbi cu un coleg de-al sãu de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad (Octavia Solomon – n.r.) pentru a obtine o rezolutie favorabilã într-un dosar penal. “Pentru a crea acestei persoane convingerea cã influenta pe care o are asupra procurorului de caz este realã, la data de 30.05.2014, inculpatul Selaru Vasile s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, unde a intrat o perioadã scurta de timp”, au completat procurorii de la DNA Iasi.

Arestarea procurorului Selaru a blocat activitatea Parchetului

Arestarea procurorului Vasile Selaru, acuzat pentru trafic de influentã, are efecte si asupra activitãtii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, conducerea institutiei trebuind sã ia o decizie cu privire la persoana sau persoanele care vor prelua activitatea acestuia. Dat fiind faptul cã Selaru era unul dintre cei doar doi procurori criminalisti din institutie, iar volumul de muncã este foarte mare, judetul Vaslui fiind pe locul I pe tarã la omoruri, exceptând Bucurestiul, trebuie gãsitã urgent o solutie pentru acoperirea golului lãsat de procurorul arestat.

Activitatea Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui ar putea fi perturbatã de arestarea unuia dintre cei doar doi procurori criminalisti de la nivelul institutiei, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre ei, atât Vasile Selaru, cât si Alice Ruja, aveau în medie de rezolvat 30 – 40 de dosare în acelasi timp. Trebuie mentionat si faptul cã judetul Vaslui se situeazã pe primul loc în tarã în ceea ce priveste omorurile si tentativele de omor, dupã municipiul Bucuresti, si, desi personalul Parchetului era subdimensionat, activitatea procurorilor institutiei era apreciatã din punct de vedere al profesionalismului si numãrului de dosare rezolvate. Dat fiind evenimentele din ultimele zile, si în eventualitatea cã procurorul Vasile Selaru ar putea fi suspendat din activitate, în cazul în care Înalta Curte de Casatie si Justitie a României va mentine verdictul magistratilor ieseni de arestare preventivã pentru infractiuni de trafic de influentã, conducerea Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui va trebui sã ia mãsuri pentru redistribuirea dosarelor aflate pe masa procurorului arestat. Chiar în aceste zile va avea loc o sedintã pentru desemnarea unuia sau a mai multor procurori care sã preia atributiile procurorului arestat. Aceasta este doar o solutie provizorie, dat fiind faptul cã, statistic vorbind, în perioada toamnei, numãrul infractiunilor de omor sau tentative de omor creste, deci si activitatea procurorilor criminalisti, cel putin pânã la finalizarea procesului lui Vasile Selaru, ar trebui adus cel putin un procuror care sã preia sarcinile acestuia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.