spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Producătorii de vin din Repubilca Moldova aleg să vândă în Europa. „Eram orientaţi spre piaţa rusească, însă acolo preţurile sunt mai mici”

- Advertisement -

Nicolae Tronciu, a cărui soţie s-a născut într-un lagăr din Siberia unde părinţii ei au fost deportaţi, este obişnuit cu bulversările geopolitice în această ţară cu 2,6 milioane de locuitori care se numără printre cei mai mari 20 de producători mondiali de vin, graţie unui climat propice.

„Vând în principal în Europa, mai ales în România” explică Nicolae Tronciu, a cărui vie este amplasată la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

„Tradiţional, eram orientaţi spre piaţa rusească, însă acolo preţurile sunt mai mici…În UE poţi cere un preţ mai mare pentru vin dar acolo accentul se pune pe calitate. Viitorul este în Europa”, spune producătorul, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, embargourile succesive impuse de Rusia în ultimele decenii, ca represalii la decizia autorităţilor de la Chişinău de a se apropia de UE, i-au determinat şi pe viticultorii din ţara vecină să se reorienteze.

Citeste mai mult: adev.ro/rca6qb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.