spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Produsele pe care le consumăm zilnic, de la cafea la carne, riscă să devină bunuri de lux în următoarele decenii

- Advertisement -

Produse pe care le consumăm zilnic, precum cafeaua, carnea şi condimentele, ar putea deveni bunuri de lux pe fondul impactului schimbărilor climatice şi al modificării preferinţelor oamenilor, relatează BBC.

În secolele trecute fructele de mare precum homarul şi stridiile erau disponibile din abundenţă şi erau refuzate de bogaţi ca alimente oribile pe care le consumau săracii.   În SUA secolului XVIII, homarii se găseau din abundenţă pe coastele estice astfel că erau folosiţi ca îngrăşământ şi erau mâncarea de bază a deţinuţilor.    Abia odată cu construirea liniilor ferate, homarii au început să fie serviţi călătorilor bogaţi care nu erau la curent cu reputaţia lor proastă. Aşa au ajuns în oraşele americane şi în meniurile restaurantelor de lux. La sfârşitul secolului XX, homarul şi-a consolidat statutul de delicatesă.   Preţul şi raritatea au fost mereu factorii care au definit mărfurile de lux care erau dorite tocmai prin prisma acestor calităţi.   Stridiile, acum servite la preţuri piperate în restaurantele de tip fine dining, au avut aceeaşi istorie în Anglia. În secolul XIX, erau consumate de oamenii de rând şi erau bază pentru măncăruri şi umpluturi.

Citeste mai mult: adev.ro/r05gfo

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.