spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Profesoara Lenuța Damian, suspendată din PNL, rămâne în fruntea comunei până la alegeri!

- Advertisement -
NOROCOASĂ… Lenuța Damian rămâne în funcția de viceprimar în urma unei decizii luate de primar și consilierii locali ai comunei Codăești.

DECIZIE… Suspectă că ar beneficia de o diplomă de studii false, profesoara Lenuța Damian de la Codăești rămâne în funcția pe care o are acum în administrația publică locală. Chiar dacă a fost suspendată din partidul din care face parte, viceprimărița se bucură de prevederile Codului Administrativ care fac referire la posibilitatea ca aceasta să rămână în funcție până la alegerile locale din acest an. Necazurile profesoarei au început după ce polițiștii au acuzat-o de fals și uz de fals. Anchetatorii susțin că profesoara Damian și-a falsificat diploma de studii și, în baza acelui fals, a ajuns până la gradul I didactic. Deocamdată, conducerea PNL Vaslui a decis suspendarea acesteia ca membru și o decizie finală va fi luată abia după ce judecătorii vor avea un verdict final.

Pusă sub control judiciar după ce a fost acuzată de fals și uz de fals și suspendată din PNL, profesoara Lenuța Damian se poate considera norocoasă. Și asta după ce femeia a rămas cu funcția de viceprimar al comunei Codăești. Decizia aparține primarului și consilierilor locali și a fost luată pe baza prevederilor Codului Administrativ care prevede, printre altele, că, până la trimiterea sa în judecată aceasta își poate păstra funcția dar și faptul că, până la alegerile locale au mai rămas câteva luni. “Noi am decis suspendarea din partid până la o decizie definitivă a magistraților. Cât despre suspendarea ei din funcția de viceprimar, decizia cade pe umerii consilierilor locali dar, în această speță, nu este cazul. Trebuie să ținem cont de prevederile Codului Administrativ plus că, deocamdată, Lenuța Damian este suspect față de acuzațiile ce i se aduc”, spune prefectul Onofrei. De asemenea, și primarul comunei Codăești, Anișoara Lupu, spune că o decizie va fi luată după ce se va stabili vinovăția colegei sale. Întreaga poveste a început după ce polițiștii au reținut-o pe profesoara Lenuța Damian și au acuzat-o de fals și uz de fals. În urma perchezițiilor domiciliare, anchetatorii au adunat probe și spun că profesoara Damian și-ar fi falsificat dimploma de studii și, cu ajutorul falsului, a reușit să ajungă până la gradul I didactic. Denunțul a fost făcut de o persoană care o știa bine pe Lenunța Damian și care a observat că aceasta se cam încurcă, atunci când este întrebată unde și-a făcut studiile de licență. Deși spunea că a absolvit la Bacău, diploma ei era eliberată de Facultatea de Litere de la Suceava. Denunțătorul nu a stat pe gânduri și a predat actul polițiștilor, care au fost și ei curioși să verifice situația. Și nu mică le-a fost mirarea, când au constatat că numărul acelei diplome era identic cu al altor diplome emise prin țară, semn că aveau de-a face cu o serie întreagă de falsuri. După ce au strâns probe importante, anchetatorii au luat cu asalt casa viceprimăriței Damian, au făcut percheziții și apoi au reținut-o. Dacă pentru unii a fost de necrezut o asemenea grozăvie, pentru cei care o știu pe profesoara Damian, situația nu a fost chiar surprinzătoare. Femeia a fost și în trecut anchetată pentru falsuri, după ce a fost prinsă modificând notele și foile matricole ale unor elevi. Cazul însă, deși important, a fost clasat, iar profesoara a ieșit basma curată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Diploma are același număr ca și multe altele din țară! Woawww! Posibil! Vom afla și cine a eliberat aceste diplome,acolo e….șpaga!
    Dar Lenuța nu se teme! Diploma ei este ….strict autentică! Celelalte diplome care au același număr cu al Lenuței sunt false !!!! Asta că sa știți !!!!🤕🥃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.