spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Profesor din Huși, condamnat la închisoare după ce a lovit un elev, așteaptă decizia finală

- Advertisement -

AȘTEPTARE… Instanța Judecătoriei Huși a condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, un profesor de la o școală gimnazială din oraș, acuzat de „abuz în serviciu”. Dascălul și-ar fi ieșit din fire pentru faptul că un elev de clasa a VII-a făcea gălăgie, motiv pentru care l-ar fi lovit cu pumnul în cap pe băiat. Familia minorului ar fi aflat de pe grupul de părinți ce s-a petrecut și bunica a mers grabnic la școală. L-a întâlnit pe copil plângând și l-a dus la spital, întrucât puștiul se plângea că îl doare capul. Cadrele medicale au considerat că elevul trebuie să stea o noapte internat și să primească tratament. Profesorul de Biologie, Cătălin Nacu, și-a recunoscut vina și a precizat că regretă gestul făcut într-o clipă de furie. Conducerea școlii l-a mustrat în scris după ce a fost sesizată asupra cazului, numai că familia băiatului a considerat dojana colegilor ca fiind prea blândă, așa că nu a vrut să renunțe la plângerea depusă la Poliție și la dosarul trimis ulterior în judecată. După câțiva ani de termene în acest proces, instanța, iată, dă o sentință ce stârnește fiori reci dascălilor care, pentru o greșeală făcută în activitate, fie ea și recunoscută, și regretată, pot ajunge să fie condamnați în procese penale. Din fericire pentru dascăl, decizia nu este una finală și profesorul hușean așteaptă acum hotărârea finală a Curții de Apel Iași.

După mai bine de doi ani de termene și câteva amânări ale pronunțării, instanța Judecătoriei Huși ia o decizie în procesul în care un profesor de la o școală gimnazială din oraș a fost judecat pentru „abuz în serviciu”. Sentința i-a luat pe mulți prin surprindere. Judecătorii l-au condamnat pe profesorul de Biologie la un an și șase luni de închisoare și, chiar dacă s-a dispus suspendarea pedepsei, cu termen de încercare de doi ani, precum și cu efectuarea de 60 de zile de muncă în folosul comunității, ori la societatea de curățenie a orașului, ori la „Spații Verzi”. Spre norocul profesorului, sentința nu a fost una definitivă și, chiar dacă a suferit câteva amânări, decizia Curții de Apel Iași va fi hotărâtoare în ceea ce privește soarta inculpatului. După ce bunica elevului aflat în 2021 în clasa a VII-a a reclamat incidentul la conducerea școlii, profesorul și-a recunoscut vina, inclusiv în fața colegilor din unitatea de învățământ, care au avut de luat și o decizie într-o comisie de disciplină. Dascălul și-a exprimat regretul pentru ieșirea necontrolată, iar colegii au considerat că aplicarea unei mustrări scrise e suficientă pentru ca, pe viitor, acesta să nu mai repete gestul. Familia copilului însă a considerat sancțiunea prea blândă, așa că a mers mai departe cu plângerea depusă la Poliție. Dosarul a ajuns la parchet și, ulterior, în instanță. Ceea ce i-a deranjat cel mai mult pe membrii familiei băiatului este faptul că, pe lângă lovitura primită, profesorul i-ar fi spus cuvinte grele copilului, care avea o situație aparte. Era crescut de bunica, iar mama muncea din greu peste hotare, așa cum se întâmplă în multe familii de hușeni. Băiatul fusese în străinătate cu mama o perioadă, dar revenise în orașul natal, că nu s-a putut acomoda printre străini. Bunica îl iubește enorm și vrea să compenseze lipsa mamei de lângă el, așa că a fost cu atât mai dureroasă pentru ea situația că profesorul l-a bătut, cu cât dascălul i-ar fi reproșat băiatului, de față cu toți copiii, faptul că era revenit recent din străinătate etc. Toată situația însă, care, aparent, putea fi stinsă în cadrul școlii, a dus la un proces penal, care a culminat cu o condamnare de un an și șase luni de închisoare cu suspendare, dar și 60 de zile de muncă în folosul comunității, precum și obligarea profesorului de a achita părții vătămate 1.500 lei, cheltuieli judiciare, precum și alți 1.200 lei, cheltuieli judiciare către stat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Pentru cei care sunt interesați, e un profesor de handbal la LPS, pe nume Hagiu, care înjură, insulta și lovește elevii fără să fie tras la răspundere de nimeni. Mai rau este că cei mai umiliți si jigniti sunt copiii de 14 si 15 ani iar părinții stau ca proștii, de frică să nu se razbune așa zisul profesor antrenor. Și la meciurile de handbal, unde este antrenor, arbitrii vad și aud toate injuriile și urletele acelui sălbatic, dar degeaba. Țara lui pește…

 2. Bine a patit. Daca elevul deranja, il dai afara de la ora, ii chemi parintii/bunica la scala, Il asculti si ii pui nota proasta, ii scazi nota la purtare. Sunt multe cai de a gestiona situation care sunt perfect legale. Da cum ar fi si daca la serviciu de ex sa luam bataie de la sefi?!? In loc de mustrate consiliul scolii de CE i-au dat si ei un pumn in cap? Violenta se pedepste prin lege in price context. Mai ales cand lovesti un minor.

 3. Pe vremea când eram o ȚARĂ – Pentru toți CRETINII asta înseamnă înainte de 1989 – luam șuturi in cur și pumni in cap de ne linișteam. Și încă o repriză acasă. Și astăzi, NOI ținem ținutul ăsta în picioare.
  Când va ajunge pe mâna râzgăiturilor figurante și analfabete, ….nu va mai fi.

  • si va simteati bine cand va loveau adultii? Cred ca la 10 ani fix asta gandeati: „ce bine ca ma bate, poate asa ma linistesc”.

   • Și tocmai de asta am ajuns niște oameni cu scaun la cap. Ai răbdare sa vezi Generația Z, cum o sa ajungă. Niște razgaiati, infantuosi, care care ca li se cuvine orice și oricând.

 4. Daca elevul prin comportament nu lasa prof.sa si.faca ora, in pauze are un limbaj si un comportament neadecvat institutiei de educatie, consilierul educativ, parintii elevului ce au facut.??? Asa se intimpa in multe scoli .Parintii plecati si care au facut ceva bani… sint plini.. de orgolii…. nu i atingeti urmasii ca a ti incurcat o. Vai unde se ajunge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.