spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Profesorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au inventat pâinea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

- Advertisement -

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne. Proiectul a fost pus în practică de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Autorii invenţiei sunt profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe şi Romulus Marian Burluc, care au plecat de la premisa că „pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esenţiali şi au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau peşte, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)”, potrivit informaţiilor făcute publice de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, preluate de Agerpres. Procedeul de obţinere a pâinii echilibrate nutriţional în proteine reprezintă o soluţie de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, adică de a avea un conţinut optim în aminoacizii esenţiali, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a universităţii gălăţene.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/profesorii-de-la-universitatea-dunarea-de-jos-din-galati-au-inventat-painea-cu-gust-de-carne-friptura-nu-se-vede-dar-se-simte-2720867

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.