1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

Profesorii de matematicã cu performante notabile premiati de Societatea de Stiinte Matematice-filiala Vaslui si Fundatia Radical Grup

- Advertisement -

Ionel Sandu, director Radical Grup

REUSITÃ…  Unul dintre cele mai emotionante omagii aduse Zilei Educatiei s-a conturat ieri la Husi, unde, cu ajutorul Fundatiei Radical Grup, coordonatã de Ionel Sandu, în amfiteatrul Colegiului National „Cuza Vodã“, a avut loc un eveniment de referintã, care a stat sub semnul recunostintei, al nobletii si al respectului pentru misiunea sacrã a unui cadru didactic. 40 de profesori de Matematicã au participat la Conferinta Judeteanã de Matematicã si Simpozionul „Academician Radu Miron“, organizate în cadrul proiectului „Performantã în Matematica vasluianã“, initiat de profesorul Adrian Talasman, presedintele Societãtii de Stiinte Matematice, filiala Vaslui împreunã cu Fundatia Radical Grup. 10 dintre cei mai buni profesori de Matematicã ai judetului Vaslui, aflati acum la pensie, alãturi de exceptionalul profesor Artur Bãlãucã, au fost premiati la scenã deschisã, iar momentul în sine a fost atât de sensibil, încât ochii celor care nu mai credeau cã cineva si-ar putea aminti acum de cariera lor, s-au umezit pe loc. „A fost ceva minunat! Sã vezi acesti oameni, acesti profesori de matematicã emblematici ai judetului, cum primesc diplomele tremurând de emotie, a fost ceva deosebit de frumos. Recunostinta pentru oameni, la fel ca si investitia în oameni, sunt cele mai importante cãrãmizi cu care se clãdeste un viitor bun“, a spus profesorul Adrian Talasman. Si omul de afaceri Ionel Sandu crede cã initiativa organizãrii acestui eveniment este bine venitã: “Acesti minunati profesori meritã mai mult decât le-am oferit noi. Fundatia Radical Grup va sprijini în continuare performanta, iar de Ziua Educatiei transmit un mesaj tuturor antreprenorilor cã astãzi este acel moment zero când trebuie sã ne implicãm cu totii si sã punem umãrul la conservarea valorilor din învãtãmântul românesc.”

Artur Bãlãucã, Constantin Pogângeanu, Aurica Deliu, Dumitru Mihalache, Petricã Baltag, Niculai Solomon, Maximilian Opait, Marcel Rotaru, Victor Ailioaei, Gheorghe Cârjã si Neculai Romascu au fost profesorii de Matematicã premiati în cadrul evenimentului. Emotiile au fost mari, mai ales vãzând cum acesti dascãli de exceptie, cu pãrul cãrunt si cu sufletul plin de amintiri, trãiesc un sentiment atât de frumos, când vãd cã activitatea lor, cu rezultate la concursuri nationale, reprezintã modele pentru tinerii profesori de matematicã. Gratie sprijinului financiar al managerului Radical Grup, Ionel Sandu, toti profesorii premiati vor merge într-o excursie la Voronet, în perioada 24 – 26 octombrie, unde vor avea totul asigurat. De asemenea, venerabilul profesor Constantin Pogângeanu, ale cãrui prezentã si mesaj a dat un plus de emotie evenimentului, desi nu va putea merge în excursie, va primi un sprijin mai pragmatic, dar foarte necesar: achitarea utilitãtilor pentru întreaga iarnã. De asemenea, profesorul Marcel Rotaru, care, din pãcate, acum se aflã pe patul de spital, a primit o sumã de bani, care sigur îi va fi de folos în situatia datã.

Profesorul Artur Bãlãucã a venit cu 100 de cãrti pentru copiii pasionati de Matematicã din Vaslui

Profesorul Artur Bãlãucã, aceastã legendã vie a matematicienilor din România, a venit special la Husi, pentru a primi distinctia acordatã în cadrul acestui eveniment. Cald, modest si sensibil ca întotdeauna, profesorul Bãlãucã nu a venit cu mâna goalã la Husi, ci a adus 100 de cãrti care îi apartin, precum si caiete speciale, care, dupã cum a spus profesorul Talasman, vor fi împãrtite în mai multe pachete de studiu, care vor ajunge inclusiv la copiii din mediul rural, pasionati de Matematicã. De asemenea, editura Art Klett a fost prezentã la eveniment, cu cãrti, dar si cu 100 de vouchere, pe baza cãrora beneficiarii, profesori si elevi, vor beneficia de o reducere de 25% la comenzile fãcute. „Eu consider cã a fost un eveniment reusit. Ne-am bucurat împreunã la premiere, am lucrat împreunã în cadrul simpozionului, unde colegii mei prezenti au venit cu idei, chiar am fãcut la tablã unele probleme. Ne-am bucurat de prezenta doamnei Manuela Iacob, profesor de matematicã si director al Colegiului National „Cuza Vodã”, împreunã cu care am initiat proiectul si care m-a ajutat în realizarea lui. A fost prezentã, de asemenea, doamna Mariana Cãtãnescu, inspector-general adjunct al ISJ Vaslui. Avem multe idei care vor fi puse în practicã si care sigur vor bucura toti vasluienii. Le vom dezvãlui pe parcurs. Adresez multumiri deosebite domnului Ionel Sandu, un om de afaceri care a înteles din primul moment cât de importantã este investitia în Educatie, în valoarea umanã, în viitorul copiilor. Consider cã evenimentul acesta a fost un succes si ne pregãtim pentru concursul interjudetean din februarie 2023″, a spus profesorul Adrian Talasman.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.