21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Profesorii din Moldova așteaptă școala și mulțumesc elevilor pentru răbdarea și disciplina lor, „în cei mai grei ani”

În județul Iași, din satele mici până în orașele mari, angajații din învățământ spun că așteaptă cu emoție și optimism noul an școlar. „Școala online nu este o soluție” – cel puțin, nu așa cum s-a derulat ea până acum, cred dascălii.

Nicoleta Ilașcu predă limba franceză la Liceul Tehnologic Petre Carp din Țibănești. O comună îndepărtată de Iași, unde problemele în pandemie au măcinat pregătirea elevilor pe care și așa, cu greu, profesorii îi convingeau să vină la ore.  Profesoara este însă optimistă și spune că vrea nu doar să se întoarcă la școală cu prezență față în față, ci și ca situația să rămână neschimbată cât mai mult timp. Începerea școlii vine într-un moment în care crește îngrijorarea din spațiul public că varianta Delta a SARS-CoV-2 ar afecta mai mult copiii decât tulpinile anterioare, dată fiind rata foarte mare de contagiozitate. În raportările zilnice, numărul copiilor spitalizați crește, inclusiv al celor internați la Terapie Intensivă.  „Sperăm să revenim la normalitate, deși vă dați seama că avem acces la informații și vedem exact cum stă situația. Ce să vă spun? Copiii vor la școală, noi vrem la școală. Aici, în zona rurală, a fost foarte greu, fiindcă sunt mulți copii care nu au acces la internet, nu au avut instrumente digitale. Am încercat să ajungem la fiecare copil în parte, prin fișe măcar, să aibă acces, dar nu e același lucru ca atunci când ești față în față”, povestește Nicoleta Ilașcu.
Citeşte întreaga ştire: Profesorii din Moldova așteaptă școala și mulțumesc elevilor pentru răbdarea și disciplina lor, „în cei mai grei ani”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here