3.8 C
Vaslui
09-dec.-2022

Profesorii fac coadã la ajutoare financiare

- Advertisement -

DISPERARE… Lefurile mici din învãtãmânt au determinat sute de cadre didactice sã batã la usa sindicatului pentru sprijin financiar. Iar asta în doar câteva luni, de vreme ce 30% din bugetul sindicatului pe anul 2011 s-a întors la profesori pentru ajutoare bãnesti.

Sute de cadre didactice au solicitat ajutor financiar de la sindicat în ultimele douã luni. Cei mai multi dascãli au invocat motive de sãnãtate, pensionare ori concediu maternal. Sorin Tiplea, presedintele organizatiei sindicale „Didactica” Vaslui, aratã cã jumãtate din întreg bugetul pe anul trecut a mers cãtre dascãli pentru plata ajutoarelor, plus cotizatia cãtre forurile superioare. În cifre, pe anul 2011 au fost înapoiate 626 milioane lei vechi cãtre membrii de sindicat care au solicitat sprijin bãnesc, reprezentând 30% din întregul buget. Conducerea sindicatului „Didactica” Vaslui încã nu a fãcut un calcul pe anul acesta însã recunoaste cã solicitãrile sunt de ordinul sutelor.

„Solicitãri pentru ajutorul de sindicat vin mereu la noi, sunt la ordinea zilei. Aproape 30% din bugetul nostru pe anul trecut a fost înapoiat membrilor nostri prin aceste ajutoare si dacã mai adãugãm cotizatia cãtre federatie, depãsim jumãtate din bugetul pe 2011”, a spus Sorin Tiplea. Cel mai mic sprijin se oferã pentru spitalizare, însemnând 150 de lei si se acordã de maxim trei ori pe an. Pentru pensionarea unui membru de sindicat încadrat la personal nedidactic se oferã 300 de lei iar pentru pensionarea unui membru de sindicat încadrat la personal didactic auxiliar se acordã 400 lei. Un cadru didactic care se pensioneazã va primi de la sindicat 500 lei. În caz de deces al unui pãrinte de membru de sindicat ajutorul financiar este de 300 lei iar pentru decesul sotului sau sotiei, cadrul didactic primeste 500 lei. În cazul decesului unui membru de sindicat, familia va fi compensatã cu suma de 1.000 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.