28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Profesorii nu vor mai avea voie să dea meditații propriilor elevi de la clasă

MODIFICĂRI… Pachetul legislativ ar trebui să intre în vigoare în acest an, iar prevederea cu interdicția de a face meditații cu proprii elevi de la clasă, poate să intre încă din anul școlar 2022 – 2023

PROPUNERE… Ministrul Educației vrea să interzică profesorilor să mai ofere meditații elevilor de la clasă. Sorin Cîmpeanu anunță că această nouă prevedere ar putea intra în vigoare începând cu septembrie 2022.

„Vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă pe care apoi îl notează. Pe de altă parte, în activitatea de predare și evaluare la clasă îi este interzis, dorim să propunem prin lege, să desfășoare meditații cu elevii de la clasă având ca obligație de diligență să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, și asta pentru a atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă. România Educată are ca obiectiv transpunerea obiectivelor într-un pachet legislativ. Pachetul legislativ trebuie să poată fi aplicat începând cu septembrie 2023 la nivel de planuri-cadru, curriculum și tot felul de alte lucruri de interes maxim pentru tinerele generații. Ca să se poată aplica în septembrie 2023 avem nevoie de pregătire pentru legislația subsecventă. Deci pachetul legislativ ar trebui să intre în vigoare în acest an, iar prevederea despre care discutăm, cu interdicția de a face meditații cu proprii elevi de la clasă, sunt convins că poate să intre încă din anul școlar 2022 – 2023, foarte rapid”, a declarat Sorin Cîmpeanu. Ministrul anunță sancțiuni pentru cei care nu se vor conforma noilor reguli. „Cu siguranță sunt sancțiuni pentru nerespectarea legii (…) Nu pot să vă dau exemple de sancțiuni, în momentul de față sunt juriștii cei care stabilesc sancțiuni în corelație cu gravitatea abaterilor”,a mai spus Cîmpeanu. Codul-cadru de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar prevede explicit că ”meditațiile contra cost cu beneficiarii direcți ai educației de la formațiunile de studiu la care este încadrat” sunt interzise.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here