17.2 C
Vaslui
04-oct.-2022

Profesorii si elevii, invitati sã participe la un sondaj national despre Legile Educatiei

- Advertisement -

CONSULTARE… Profesorii si elevii sunt invitati sã participe la un sondaj national despre proiectele de lege în domeniul educatiei, într-un proces amplu de consultare lansat de Fundatia World Vision România. Acestia se pot înscrie pe site-ul organizatiei, urmând ca mai apoi sã-si poatã exprima opinia cu privire la cariera didacticã si parcursul profesional al cadrelor didactice, salarizare echitabilã, burse, educatie incluzivã, digitalizare, învãtãmânt profesional-dual etc.

Conform datelor organizatiei, 96% dintre profesori si-ar dori sã fie implicati cu privire la deciziile din învãtãmânt, iar multe cadre didactice cu zeci de ani de experientã afirmã cã niciodatã nu au fost consultate de o autoritate a statului. Totodatã, mai mult de jumãtate dintre copiii din comunitãtile vulnerabile (54%) declarã cã, de când a început pandemia, nu au fost consultati nici mãcar o datã în legãturã cu politicile educationale. Aproximativ acelasi procent de elevi sunt dezamãgiti pentru cã nu sunt inclusi în procesul deciziilor care îi afecteazã în mod direct.

„Este un moment extrem de important pentru educatia româneascã”

World Vision România invitã toate cadrele didactice (de la prescolar pânã la tertiar) si copiii din mediul rural si urban sã participe la sondajul pe care îl va lansa fundatia zilele urmãtoare referitor la cele douã proiectele de legi în educatie. „Salutãm si sustinem publicarea spre consultare a Legilor Educatiei si a unui cadru legislativ care sã rãspundã în mod real nevoilor din educatie. Este un moment extrem de important pentru educatia româneascã, în care toti actorii pot sã îsi uneascã fortele si împreunã cu Ministerul Educatiei sã avem o propunere de lege care sã reprezinte interesele tututor. Consider aceastã etapã drept una constructivã. Avem o bazã de la care sã începem si trebuie asigurat un proces de consultare adresat în mod special pãrtilor direct implicate în procesul de educatie. Elevii sunt principalii beneficiari ai sistemului de educatie, iar profesorul este motorul care poate transforma real sistemul. Rolul pe care noi, World Vision România, ni-l asumãm este de punte între elevi, profesori si autoritãti. Sustinem si încurajãm toate procesele de consultare, de la cele care-i privesc pe pãrinti, de asemenea factori cheie în educatie, cât si pe autoritãti, societatea civilã, comunitatea de business și mediul de afaceri”, a declarat Mihaela Nabãr, director executiv World Vision România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.