spot_imgspot_img
5.3 C
Vaslui
19-apr.-2024

Profesorul Adrian Profir, premiul național pentru „Teorema celor trei perpendiculare”

- Advertisement -
CÂȘTIGĂTOR… Profesorul de matematică Adrian Profir a câștigat de la Fundația Orange un premiu în valoare de 500 de euro.

SUCCES… Profesorul de matematică Adrian Profir, de la Colegiul Gimnazial „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, a câștigat de la Fundația Orange unul din cele 10 premii puse la bătaie, în valoare de 500 de euro. Recent, Fundația anunțat lista celor mai bune 10 materiale educaționale digitale, premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 euro, la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada. „La categoria Alte materiale educaționale pentru învățământul gimnazial, premiul a fost cîștigat de Adrian Profir, profesor de matematică la Școala Gimnazială <<Episcop Iacov Antonovici>> din Bârlad, pentru proiectul Teorema celor trei perpendiculare”, au menționat cei din Fundația Orange.

Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar 10 dintre ele au fost desemnate cîștigătoare ale acestei ediții. Toate proiectele înscrise au fost validate de experți educaționali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiției, dar și de o comisie a elevilor, care a  acordat premiul de popularitate.

„Materialele educaționale disponibile gratuit în platforma Digitaliada au fost de mare folos în anul acesta de pandemie în care școala s-a desfășurat mai mult online. În Digitaliada, încurajăm prin concurs crearea de materiale digitale educaționale pentru că resursele deschise disponibile în limba română sunt încă foarte limitate, din păcate”, a declarat Amalia Fodor, director al Fundației Orange.

Juriul #Digitaliada din acest an a fost compus din Radu Gologan, profesor Doctor la Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnica din București, Olivia Vereha, co-fondator Code4Romania, Cristian China-Birta, antreprenor online, Dragoș Iliescu, profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și științele Educației din cadrul Universității din București, și Amalia Fodor, director al Fundației Orange. Limba și literatura română, matematica, geografia, chimia și educația muzicală au fost printre materiile din rândul cărora au ieșit anul acesta proiectele cîștigătoare, la cele 6 categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică, Alte materiale educaționale, Categoria Elevi 14-17 ani și Categoria Popularitate – premiu acordat de elevi. În cadrul fiecărei categorii, a fost premiat câte un material pentru învățământul primar și unul pentru învățământul gimnazial.

La categoria Alte materiale educaționale pentru învățământul gimnazial, premiul a fost cîștigat de Adrian Profir, profesor de matematică la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, pentru proiectul „Teorema celor trei perpendiculare”. Suita de aplicații îi ajută pe elevi să înțeleagă mai ușor spațiul geometric al construcțiilor prin vizualizarea acestora 3D. Premiul este un videoproiector cu ecran de proiecție, în valoare de aproximativ 500 de euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.