spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Profesorul D. V. Marin, scos cu forța din muzeu după ce a câștigat procesul pe care directoarea i l-a intentat: “am fost izgonit și umilit”

- Advertisement -
SCANDAL… Profesorul D. V. Marin, scos cu forța din muzeul județean, după ce s-a luat la harță cu Ioan Parfeni: “un muzeograf m-a tras puternic de haină către ieșire, au apărut alți trei care m-au împins sub privirile satisfăcute ale Ramonei Mocanu că slujbașii săi o ascultă”.

ALTERCAȚIE… Profesorul Dumitru V. Marin a fost dat afară din muzeu cu mare scandal, zilele trecute, în cadrul Expoziției tematice „Epoca lui Ștefan cel Mare reflectată prin patrimoniul muzeal de pe ambele maluri ale Prutului”. Acesta acuză, în cadrul unui comunicat de presă, că a fost împins și lovit de câțiva muzeografi “mobilizați de directoare”. “În cadrul scărilor de la intrare/ieșire s-a aflat chiar Ramona Mocanu care a vrut să se convingă personal că am fost izgonit, evacuat, umilit în locul public numit Muzeu, de la o manifestare publică, de la o acțiune de interes general”, scrie profesorul D. V. Marin într-un comunicat de presă redactat în stilul său caracteristic, pentru că nu uită să se proclame “unul dintre întemeietorii Muzeului Județean în perioada formării sale, ca Inspector principal la Comitetul de Cultură și Artă al județului Vaslui, în perioada 1 martie 1970 – 1 martie 1974”, dar și “unul dintre cei mai importanți oameni de cultură”. Potrivit unor martori la incident, totul ar fi pornit după ce un vasluian pe nume Ioan Parfeni l-a jignit pe profesorul Marin. Acesta i-ar fi cerut, apoi, să nu-l mai filmeze și, în loc să aplaneze cearta, așa cum ar fi stat bine unor bătrâni înțelepți, au lăsat lucrurile să degenereze în câteva îmbrânceli și, conform profesorului Marin, lovituri. În altercație au intervenit și câțiva muzeografi, care au vrut să îndepărteze “flama” scandalului și să-i explice profesorului că nu are voie să filmeze pentru că nu are acordul instituției. “Fostul meu angajat A. Grecu a afirmat că trebuie să plătesc taxă de filmare în muzeu, i s-a mai alăturat și o doamnă, dar niciunul nu știa de ce și cât să plătesc”, explică D. V. Marin. Acesta susține că deține o înregistrare video cu întreaga scenă și că nu ar fi prima dată când a fost dat afară din muzeu. Incidentul de acum are, însă, loc după ce instanța de judecată i-a respins directoarei de la muzeu cererea privind apărarea drepturilor nepatrimoniale – daune morale. Altfel spus, Ramona Mocanu a pierdut procesul pe care îl intentase profesorului Marin pentru articolele pe care le considera defăimătoare la adresa sa. Mai trebuie spus că, în urmă cu câțiva ani, și ziarului Vremea Nouă i-a fost interzisă prezența la un eveniment public organizat în cadrul muzeului. Directoarea de la muzeu se comportă de parcă ar fi pe moșia proprie.

Profesorul D. V. Marin a povestit în cadrul unui comunicat cum a fost izgonit de la un eveniment organizat de Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui. S-a întâmplat pe 24 august 2022, (după) ora 11.00, când instituția, în colaborare cu Muzeul din SOROCA – Republica Moldova, a(u) organizat o expoziție comună în Sala Multimedia: “Ne-am dus, ne-am înregistrat, la ora 10:,50, am primit mapa, m-am așezat pe un scaun (sală goală) și apoi… în Sală au început să vină muzeografi și personal de serviciu care să mă evacueze. Pe rând… dar mulți. Mai mult, au pus pe un cioclu vechi numit Parfeni să sară la bătaie, chiar în sală. Și… mai mult: În prezența celor 10-15 oameni prezenți, chiar în timpul unei discuții cu oaspeții din Soroca, un muzeograf m-a tras puternic de haină către ieșire, au apărut alți trei care m-au împins sub privirile satisfăcute ale Ramonei Mocanu că slujbașii săi o ascultă. Aceștia îmi șopteau fiecare: „ne faceți nouă rău, noi nu avem nicio vină, ne dă afară, vă rugăm să părăsiți muzeul…”. N-au făcut nicio motivare, absolut niciunul. Fotografiile depuse arată cum le transmitea ordinele Mocanu Ramona, cum slugile-muzeografi ai ei mă împing și una cum mă lovește. Bieții muzeografi s-au executat, fiecare cu scuzele de rigoare. Dar, știind că suntem la o manifestare publică, n-am părăsit sala decât când Ramona Mocanu i-a scos pe cei 7 – 8 participanți din sală, pe hol, cum s-ar spune să mă lase singur. Când am ieșit și eu, ultimul, pe hol, acolo unde am cărat cu spatele saci cu materiale istorice la constituire, toți s-au scurs în sală și au închis ușile să nu pot intra și eu. Cel puțin unul cu ceva mustață și brunet (Dulgheru), cu șapcă (foto) s-a proptit cu spatele în mine ținând de ușă, alte angajate blocând ușa, altele împingându-mă spre ieșire. În fața aparatului de filmat s-a proptit fostul meu angajat A. Grecu și a afirmat că trebuie să plătesc taxă de filmare în muzeu, i s-a mai alăturat și o doamnă (foto, Ada Simin), dar nici unul nu știa de ce și cât să plătesc. Totul sub ochii larg deschiși ai Ramonei Mocanu. Totul a fost filmat, dar anexăm doar câteva fotografii”, povestește profesorul D. V. Marin.

V. Marin: „este vorba de un abuz contra persoanei, a unui reporter, a unui om de cultură, în formă continuată”

De asemenea, acesta precizează că „nu era niciun vizitator din Vaslui în Muzeu, doar personalul propriu, 23 persoane. Am fost împins de personalul mobilizat de Ramona Mocanu până la ieșirea din Muzeu, la ora 11.16, deci totul a durat peste 20 de minute. În cadrul scărilor de la intrare/ieșire s-a aflat chiar Ramona Mocanu care a vrut să se convingă personal că am fost izgonit, evacuat, umilit în locul public numit Muzeu, de la o manifestare publică, de la o acțiune de interes general, la care Muzeul și nu ea avea o contribuție de 50%, deci niciun drept, dar săvârșește uzurpare de calități oficiale, un abuz în funcție și abuz personal față de un om de cultură cunoscut și respectat în toată lumea. Problema este și următoarea: cetățeanca aceasta cocoțată pe această funcție a procedat întocmai la fel și duminică, 20 sept. 2020, la Expoziția de medalii, insigne și afișe a Muzeului pe care în cazul primelor 3 ediții ale Festivalului Umorului le-am cărat personal (și nu erau ușoare) prin tot Bucureștiul, la primele 3 ediții F.N.U.C.T. Tot la fel la Festivitatea de deschidere din 18, la Expoziția de carte de la Bibliotecă, din 19, la Expoziția de caricaturi ale lui Nicolae Viziteu de pe holul Primăriei Vaslui de pe 19. Faptele au generat procesul din dos. 8779/ 2020, intentat de Mocanu și pierdut de ea în Instanță. Domnilor, este vorba de un abuz contra persoanei, a unui reporter, a unui om de cultură, în formă continuată”, mai povestește profesorul Marin. Comunicatul continuă cu opinia acestuia despre competența profesională a directoarei, opinie pe care nu o vom reda deoarece este subiectivă și, în plus, considerăm că nu ziariștii sunt în măsură să stabilească dacă directoarea este sau nu competentă, ci autoritățile statului. Situațiile de tipul celei în care a fost implicat profesorul Marin sunt reprobabile, indiferent de perspectiva din care sunt privite: cea a violenței verbale sau fizice, cea a îngrădirii accesului la un eveniment sau într-o instituție publică, cea a încălcării regulilor și normelor unei instituții, ce a grandomaniei etc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. Analizati minciunile acestui individ. A venit la Cultura in martie 70 iar festivalul a avut loc in 3-5 iunie. El a avut rol secundar. toate lucrurile erau programate deja. Comunistii nu se jucau! A plecat in 74, in martie. Sustine ca a organizat 3 editii. La prima doar a carat bagajele invitatilor iar la a treia fusese dat afara in martie iar festivalul a avut loc in septembrie! Demersurile ptr demisia lui de la Cultura incep in decembrie 73. Raportul serviciului contabilitate pentru deconturi false, insusirea de bai ptr cazare, transport si diurna pune capac si asa este demis. Nu a plecat ci a fost demis. Mai cautam si vom dovedi impostura acestui ipochimen .

  • Stoiene,
   Tot jigodie ai rămas, securistule, „ochiul și timpanul” anilor în care ai trăit. Ai venit ca șef în control, și te-ai ramolit, rău, cum se vede. Ce scrii mai sus e prostia șarpelui de dudău care ești. Caută toți supușii tăi din Vaslui, că tu văd că ești un neinformat, și nici n-ai de unde ști pentru că fără ex de maturitate la Centru, te țineau Tănase și cu Bran pentru cum le susurai în urechi. Idiotule, măcar să fii cât de cât drept. Păcat, mare păcat că te-am inclus în cărțile mele, până am aflat că din cauza ta m-a dat Bran afară. Porcule!
   Sub pseudonim i-ai turnat pe toți, jigodie. O să public dovada. Să-ți fie rușine.
   Mai e un analfabet care mă urăște de 20 de ani… Semnez ca și pe cele 56 de cărți și tot ce public în ziar. Eu răspund pentru ceea ce scriu: D.V.Marin

 2. Hahahaaaa! Asta se întâmplă în județul condus de Buzatu, unde Curtea de Conturi a scris negru pe alb ca la Muzeul Județean este un management defectuos! Au fost furați 300.000 de lei din visteria instituției, iar duduia e menținută, în continuare, la conducere, de partid! Bravo, vasluieni, vă meritați pe deplin soarta! Pe lângă faptul ca e o incompetentă, altfel nu avea loc asemenea jaf sub nasul ei, e și prost educata, pentru ca indiferent de păcatele lui DVM, nu are voie sa dea oamenii afară cu forța, că nu e muzeul ma-sii! Rușine și angajaților acestei instituții care au renunțat la orice brumă de demnitate și s-au făcut preș în fața ei! Nu-l sufăr deloc pe profesorul Marin, dar ce i s-a întâmplat e de-a dreptul scandalos! Îmi mai trece insă supărarea când îmi amintesc cine conduce acest județ! Asa conducător, asa șefi de instituții, asa comportamente! Se fura ca-n codru din banii publici și în loc sa se aleagă cu o pereche de brățări pe mâini și trimisi la răcoare, acești orci continuă sa se pișe cu boltă pe noi! Mândru ca sunt vasluian, dar mai mândru ca am plecat de mult din acest județ și aceasta tara!

  • 1. Nimeni nu spune nimic esențial deoarece acest ipochemon nu avea nici un interes să se demaște singur, iar autorul articolului nu s-a documentat înainte de a scrie acest articol.
   Acest individ, care se dă cel mai mare om de cultură al Vasluiului din toate timpurile, s-a furișat la intrarea din muzeu, profitând de o clipă de neatenție a portarului, deoarece, NU AVEA ACREDITARE DE PRESA pentru a participa la acel eveniment. Intrusului, fiind descoperit in interior, i s-a „aplicat” evacuarea. Clar ca „bună-ziua”! Nu-i așa?!
   2. Titlul articolului este fals. Nu are nici o legătură procesul dintre cei doi cu lipsa acreditării de presă. Povestea este chiar mai veche, drenenând de câțiva ani, acest Mărin scriind în nenumărate rânduri tedențios în mod negativ despre directoare în fițuica lui pe care n-o citește nimeni.
   3. SPECIALISTUL ÎNJURĂTURILOR. Când un angajat al muzeului s-a apropiat de acest „nimeni”, amintindu-i-se că trebuie să părărăsească instituția din lipsă de Acreditare de presă, amintind că a fost trimis de către șeful instituței, a spus tare și apăsat: „o bag în p…”.
   4. Multe ar mai fi de spus. Unii din cei care au fost prezenți ar fi trebuit să facă unele comentarii pentru a nu rămâne cititorii în ceață sau petru a nu rămâne informați eronat.

   • Albert justițiarule,
    Dar tu ești prost, prost de tot mă, băiatule. Nici măcar cuvinte (ca „ipochemon”, „drenenând”,prostule),și sensul lor. Te-ai trezit justițiar păcătosule ?!! Pe puncte: 1. Unde , în ce lege, în ce regulament ai citit tu, blegule, că la o manifestare PUBLICĂ pe care tu erai obligat s-o faci era nevoie de acreditare de presă ? Nătărăule, ține cont că Expoziția ți-au făcut-o cei de la Soroca și voi ați distrus-o, inclusiv prin ce ați afișat în geamul din față. V-ați substituit acelora…la merite.
    2.Dacă te pune pe tine director, nu-i așa că articolele sunt corecte? Ipocritule, slugoiule. Tu vei fi vreodată în stare să scoți un ziar ? Ai fost contabil, știi ?
    3.Mărturisești că ai fost trimis de incompetenta șefă. Știai deci,bine că încalci legea. Cine e „nimeni” eu sau Tu, analfabetule? Știi bine că în afara personalului de la Muzeu nu era nici măcar un vizitator din Vaslui, minți, minți…
    4. Ia, mai zi, flăcău, ia mai zi…(DVM).

    • Băi prostovane, dulumane de doctor rahat in folclor, nu în limba română cum te tot dai mare și minți și amăgești oamenii, care de fapt știu cât de „deștept” ești. În primul rând nu mă numesc Albert. Lasă băiatul în pace, nu mai fi atât de sigur ca la „Stoiene…”.Tu ai dreptul la prostie în permanență pentru că așa ești construit din naștere, doctor la Podu… Turcului…
     „Ipochemon” este un cuvânt inventat de mine, dar cu creierul tău nu ai depistat asta. Iar „drenenând” este clar că e o greșeală involuntară, cuvântul corect fiind „drenând”. Dar tu, cum cauți mereu nod în papură…
     1. Expoziția nu a fost făcută de cei de la Soroca și nici vorbă că noi am distrus-o, amărâtule de „profesor”…
     2. Nu am fost contabil și știu ce înseamnă a scoate un ziar. Sigur mă voi descurca pentru că nimeni nu s-a născut învățat „ca tine” atotștiutorule, „mare om de culură”.
     3. Spui că la acea oră nu era nici un vizitator în muzeu, dar cei mulți care au participat la Simpozion(în afară de tine, excrementule), vizitând expoziția de profil, cum se numesc în accepțiunea ta de „emanat cultural”?
     Despre înjurăturile care au ieșit din gura ta spurcată de ce nu spui nimic, imbecilule. Ai zis că ai filmări. Vreau să văd filmarea în care înjuri directoarea ca la ușa cortului, și de față cu invitații din Soroca și alte personalități aflate în sală înainte de începerea activității.
     Stai liniștit! S-au lămurit cine ești de fapt și cei care nu te cunoșteau, prin cuvântul a două personalități aflate la Simpozion. Am reținut câte ceva din cuvântul lor la adresa ta: „impostor”, „om fără scrupule”, „necivilizat”, „tupeu”, „analfabet”, incompetent”… Au aflat toți că ai fost dat afară de la cultură, pentru niște găinării pe care ai continuat să le faci toată vața.
     VINE IARNA
     Bagă-te pentru o perioadă într-un bârlog și linge-ți rănile care nu cred că le simți! Pielea ta este prea groasă, mai ales pe la obraz. Mai uită-te prin ogindă din când în când și încearcă să-ți mai speli costuul acela jegos. Nu de alta, dar poluezi atmosfera pe unde treci, nespălatule!

     • Albert-surdule, nu te arunca în dobă !
      Credeam că ai măcar bun simț…idiotule ?!?
      Ai uitat și de cel mai elementar semn de bună creștere, și pentru că nu ai trăsături omenești, n-o să-ți mai răspund vreodată. Cu animalele…
      Să nu uiți de proces, că și astea sunt probe…spălatule pe creier!

   • Răspuns continuare la postarea lui Marin Dumitru din 14 septembrie 2022 At 18:21:

    Îți spun din nou: Nu mă numesc Albert și cred că tu te arunci ca surdul în tobă(DOBĂ se spune la tine-n sat și nici nu există în DEX, doctor de rahat ce ești: https://dexonline.ro/definitie/dob%C4%83 ). Nu te mai da “unul dintre cei mai importanți oameni de cultură”, pentru că lumea te știe ca pe un cal breaz(DEX: Cu o pată albă numită și «stea» sau «țintă» în frunte sau cu o dungă albă pe bot). În fotografia din ziar tu însuți îți arăți singur «steaua» sau «ținta» ta. Prost mai ești… Mi-e milă de tine, pe bune, inconștientule.
    _________________
    Ai demonstrat că tu ești surd la toate adevărurile pe care le-am scris mai sus. Și:
    1. Tocmai tu ți-ai găsit să vorbești despre bunul simț, despre buna creștere?!
    2. Probabil te uitai în oglidă când ai scris despre lipsa de bun simț, despre lipsa de bună creștere, despre lipsa de trăsături omenești asemănătoare animalelor. La ce animal anume te referi? Ce ai văzut în oglindă? Cei din jurul tău care te „suportă” vrând-nevrând deoarece te știu toți că ești pericullos de răzbunător, au sesizat de la o poștă grosimea obrazului. Deci, cum se numește animalul din oglindă? Spune-ne și nouă! Nu am vrea să ne înșelăm în privința ta, autointitulatule de “unul dintre cei mai importanți oameni de cultură” (de unde?! Râd și curcile, cloșcă plouată ce ești…)

   • Care Gelu? La ce are dreptate acest Gelu? Sau tu răspunzi și la comentarii nepostate? E grav… Du-te și te caută la un medic psiho neapărat, expiratule! Nu te juca cu sănătatea! Și-așa ești ramolit de tot… Când te văd mergând pe stradă dai impresia în orice clipă că te răstorni, afumătură…! Și nu mai mege cu o mână în buzunar, buzunar spart ce ești! Spurcăciune! Produci vomă în jur, hoitule!

 3. Un bosorog semnul si libidinos iesit de la azilul de nebuni.la vaslui a lu Lili Trifoi…bosorodul zicea ca are 80 de ani și se lauda ca este patent, sexual.l as bate cu penisul peste bot.sa vad daca mai poate si i as baga vorbitorul în cur.

 4. Dom profesor duce in spate un munte de orgolii; probabil asta il tine in forma…iar pe doamna director o doare gura sa spuna cateva cuvinte frumoase despre cei care au muncit si au pus suflet pentru muzeu…
  De-aia o parte importanta a unui interviu de angajare serios o reprezinta empatia, lucurl in echipa, comunicarea si munca cu oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.