spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Profit în scădere pentru BRD Groupe Société Générale, în primul trimestru din 2012

- Advertisement -

BRD Groupe Société Générale a raportat pentru primul trimestru din acest an un profit net de 83 milioane lei, în scădere cu 39% faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul trimestrului I al anului trecut, a anunţat banca într-un comunicat.

Principalii indicatori ai BRD Groupe Société Générale:

Venit net bancar de 767 milioane lei, în crestere cu 6% faţă de primul trimestru al anului 2011

Scădere cu 2% a cheltuielilor operaţionale, pe care reprezentanţii băncii o pun pe seama efortului de îmbunătăţire a eficienţei operaţionale

Rezultat brut din exploatare de 432 milioane lei, în crestere cu 14% faţă de primul trimestru al anului 2011

Volumul total al creditelor brute acordate clienţilor este de 34,3 miliarde lei, cu circa 5% mai mare faţă de 31 martie 2011, creştere determinată în special de creditele pentru persoane fizice.

Volumul total al depozitelor clientelei înregistra, la sfârşitul primului trimestru al anului 2012, o creştere de circa 8,1% faţă de 31 martie 2011, ajungând la 31,6 miliarde lei.

Raportul credite/depozite este de 99,7%, mai bun cu aproximativ 6 puncte procentuale comparativ cu primul trimestru al anului 2011 (106%).

A scăzut calitatea activelor BRD

„Calitatea activelor a continuat să fie afectată de persistenţa unui mediu economic dificil, cu impact direct asupra rezultatului net obţinut la sfârşitul primului trimestru”, comentează reprezentanţii BRD.

Potrivit acestora, venitul net bancar a crescut cu aproximativ 6%, pe fondul rezistenţei veniturilor din comisioane şi al unei creşteri a veniturilor nete din dobânzi, rezultat al unui volum de activitate comercială în creştere.

Cheltuielile generale au scăzut cu 2% faţă de 31 martie 2011, iar coeficientul de exploatare s-a îmbunătăţit, atingând 43,7%, în scădere cu 3,8 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un raport mai bun credite/depozite

Profitul net aferent primului trimestru este de 83 milioane lei, influenţat de menţinerea unui nivel ridicat al costului net al riscului, respectiv 337 milioane lei, în creştere cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Rezultatele primului trimestru reflectă o îmbunătăţire a activităţii comerciale a băncii, în special în ceea ce priveşte domeniul economisirii. Aceasta a condus la îmbunătăţirea raportului credite/depozite. Sperăm că ritmul revenirii economiei către creşteri mai consistente se va intensifica astfel încât actorii economici să-şi poată desfăşura activitatea fără dificultăţi, iar costul net al riscului să scadă până la sfârşitul anului”, a declarat preşedintele-director general al BRD-Groupe Société Générale, Guy Poupet.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.